HBO Media realisatie

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

HBO Media realisatie

Leer multimediale producten zoals websites, apps en games realiseren. Door de keuzemogelijkheden bepaal je zelf de focus van de opleiding. Kort HBO-programma, inclusief vakliteratuur.

In het kort

In het kort

Leer multimediale producten zoals websites, apps en games realiseren. Door de keuzemogelijkheden bepaal je zelf de focus van de opleiding. Kort HBO-programma, inclusief vakliteratuur.

Collegegeld thuisstudie
2 x € 279,00
Studieduur
vanaf 2 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
HBO-bachelor Communication and Multimedia Design

Naast het ontwerpen van digitale mediaproducten, is een gedegen uitwerking een belangrijke voorwaarde voor succes. De opleiding HBO Media realisatie gaat uitgebreid in op het daadwerkelijk realiseren van een digitaal mediaproduct. Zo is er o.a. aandacht voor het maken van prototypes, het uitwerken van visuele elementen, het creëren van de programmacode voor een app of game en het toevoegen van animatie, video of audio.

Het korte HBO-programma HBO Media realisatie bestaat uit een centrale module Digitale multimedia, aangevuld met minimaal één keuzemodule. Door zelf de opleiding samen te stellen, bepaal je zelf in welke aspecten je je extra bekwaamt en in richting je je specialiseert.

Met het diploma van het korte HBO-programma Media realisatie toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar een bacheloropleiding vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

Daarom kies je voor de opleiding HBO Media realisatie

 • Geen vooropleiding vereist.
 • Stel zelf de opleiding samen.
 • Onderdeel van een NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding Communication and Multimedia Design.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar de volledige bachelor.

Doelgroep en toelating

Doelgroep

De opleiding HBO Media realisatie is bestemd voor professionals die de vaardigheden op willen doen om digitale multimediaproducten te realiseren. Zo is de opleiding bijvoorbeeld interessant voor wie aan de slag wil als zelfstandig webdesigner, appdesigner of gamedesigner. Daarnaast is de opleiding een aanrader voor iedereen wil werken die bij een mediabureau of ICT-bedrijf dat gespecialiseerd is in multimedia.

Vooropleiding

Om dit keuzeprogramma te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

De opleiding

Inhoud van de opleiding HBO Media realisatie

In deze opleiding doe je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om multimediale producten zoals websites apps en games te realiseren. De opleiding besteedt zowel aandacht aan de achterliggende theorie als aan de benodigde vaardigheden. Door de keuzemogelijkheden bepaal je zelf waar het accent in de opleiding ligt.

De opleiding bestaat uit een centrale module Digitale multimedia, aangevuld met minimaal één keuzemodule. Zo verdiep je je bijvoorbeeld in het maken van prototypes, 3D animeren of beeldbewerking. Ideaal, zo volg je alleen de modules die je interessant vindt en waarin in je je wilt specialiseren.

Meer over de inhoud

De opleiding bestaat uit de centrale module Digitale multimedia en minimaal één keuzemodule.

Digitale multimedia

In deze module komt de technologie aan bod die vereist is om multimediatoepassingen te realiseren. Je leert o.a. over nieuwe media en nieuwe technologie, context van multimedia, inhoud van multimedia en praktische toepassingen, vereiste technologie, de digitale vorm van verschillende media, ontwerpprincipes, programmeertalen en het realiseren van interactie door scripting en medianetwerken.

Keuzemodules:

HTML5

Je leert werken met HTML5 en CSS3. Je leert o.a. elementen met CSS opmaken, koppelingen maken, werken met HTML-lijsten en –tabellen, afbeeldingen, video en audio gebruiken, formulieren maken en opmaken, een lay-out maken met CSS en JavaScript binnen de HTML-pagina toepassen.

Beeldbewerking met Adobe Photoshop

Deze module brengt je kennis op het niveau Adobe Certified Expert. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. bestanden en bridge, selecties, lagen, maskers en kanalen, type tool en vector tool, fotobewerking, illustreren met Photoshop, filters en effecten, kleurbeheer en Photoshop voor webdesigners.

Prototypes maken, theorie en praktijk

In deze module ontwikkel je de vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig werkende prototypes te maken. Je leert een eenvoudige prototype maken en prototypes testen. Daarbij komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: het proces en de principes van prototyping, soorten prototyping en de waarde van prototyping.

Desktop publishing met Adobe Indesign

Deze module brengt je kennis op het niveau van Adobe Certified Expert. Onderwerpen zijn o.a. lay-out, werken met tekst, werken met tabellen, werken met beeld, kleur en transparantie, interactieve documenten, import en export bij cross-media, pre-press en print.

Google

Deze module leert je communicatie- en marketingdoelstellingen vertalen naar een effectieve webanalyse(m.b.v. Google Analytics) en effectieve marketing m.b.v. Google Adwords). Aan de orde komen o.a. het inrichten van campagnes en advertenties in Google Adwords, het meten van KPI’s van websites en advertenties en het vertalen van meetresultaten naar concrete optimalisatievoorstellen voor websites en online campagnes.

Audio en video

In deze module staat het vertalen van een idee naar bewegend beeld en geluid en de elektronische bewerking en vormgeving centraal. De module behandelt onder andere verschillende audiovisuele technieken, audiovisuele bewerkingspakketten, storyboardschetsen, scenarioschrijven, video-editing, geluids-editing en montage-principes. Op deze manier wordt duidelijk hoe informatie verpakt moet worden om deze opvallend en bereikbaar te maken, of dit nu op internet, cd of dvd is. In de afsluitende eindopdracht bestaat uit het maken van een kleine audiovisuele montage.

3D animeren

De module 3D animeren leert je om 3D graphics en animaties produceren ten behoeven van multimediaproejcten. Na een introductie in 3D animeren, wordt ingegaan op het werken met Objecten, het maken en toepassen van materialen , het toevoegen van camera’s en belichting en het maken van 3D animaties. Ook geavanceerde animatietechnieken komen aan bod. Tot slot leer je afbeeldingen en animaties publiceren.

Game design

In deze module komen de belangrijkste aspecten van gamedesign aan bod. Na afronding van de module ben je goed in staat om kleine games te ontwikkelen en heb je kennis van de achterliggende theorie. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. games, gaming en gamedesign, de gamers, game genres, game play, verdieping van een concept, uitwerking, balanceren en afwerken.

App design

Deze module behandelt het ontwerpen en ontwikkelen van een mobiele omgeving. De componenten van de mobiele omgeving worden besproken, net als veelgebruikte operating systems, platforms, frameworks, applicaties en services. Ook het ontwerpen van de architectuur van apps en de vormgeving komen aan bod. Je leert daarbij een compleet ontwerpdocument maken. Ontwikkelomgevingen voor webapps en native apps worden besproken, waarbij een uitgebreide introductie in de ontwikkelomgeving Titanium wordt gegeven. Tot slot is er aandacht voor het testen van apps.

Inclusief vakliteratuur

Al het lesmateriaal is inbegrepen bij het collegegeld. Je hoeft zelf geen boeken aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Dit heb je nodig

Om deze opleiding te kunnen volgen dien je te beschikken over de onderstaande software:

 • 3D animeren: Autodesk 3ds Max
 • Google: Geen
 • Audio en Video: Gebruik van een montageprogramma - vrij beschikbaar, zoals Windows Movie Maker of een betaalde zoals Adobe Premiere
 • Adobe Photoshop: Adobe Photoshop (Adobe Creative Cloud)
 • Adobe Indesign: Adobe Indesign (Adobe Creative Cloud)
 • Game Design: Game Maker

Examens en diploma

Examens

De modules worden afgerond met een praktijkopdracht of een flexibel examen. De module Beeldbewerking met Adobe Photoshop kan worden afgesloten met een Adobe examen dat leidt tot het certificaat “Adobe Certified Associate Visuele communicatie met Adobe Photoshop”.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Diploma en vervolgopleiding

Succesvolle afronding van dit HBO-programma geeft recht op het diploma HBO Media realisatie van LOI Hogeschool. Bovendien ontvang je een certificaat voor iedere behaalde module uit dit programma. Een certificaat kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

Mogelijke vervolgopleidingen

Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk. Zo is de bacheloropleiding HBO Media realisatie een logische vervolgopleiding. Iedere module uit dit HBO-programma die met succes is afgerond, geeft recht op een certificaat. Met een behaald certificaat kun je vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module binnen de bacheloropleiding. De verantwoordelijke examencommissie besluit hierover.

Houd er wel rekening mee dat het diploma van dit korte HBO-programma niet automatisch recht geeft op toelating tot de bachelor. Je dient voor toelating tot de bachelor te voldoen aan de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende eisen die hiervoor gelden.

De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en bij de meeste opleidingen een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studeren bij LOI Hogeschool, zo werkt het

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Hierboven staat de minimale studieduur vermeld. Bij dit keuzeprogramma is de exacte studieduur afhankelijk van de gekozen modules.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Kosten

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 2 x € 279,00
Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

Het collegegeld is inclusief:

 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Aan de praktijkopdrachten zijn geen kosten verbonden. De kosten voor een flexibel examen bedragen € 110,- per examen.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Collegegeld thuisstudie
2 x € 279,00
Studieduur
vanaf 2 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
HBO-bachelor Communication and Multimedia Design

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

Gesprek met een studieadviseur?

Onze studieadviseurs staan voor je klaar! Tijdens een studieadviesgesprek heb je alle tijd om vragen te stellen en je persoonlijk te laten informeren en adviseren. Kies voor een telefonisch gesprek of bij ons op kantoor in Leiderdorp.

Maak nu een afspraak