AgilePM® Foundation

Vakgebied

AgilePM® Foundation

In deze cursus leer je in twee maanden alles over Agile Project Management. Inclusief digitale kennistrainer van KeyResult en examengarantie.

In het kort

In het kort

In deze cursus leer je in twee maanden alles over Agile Project Management. Inclusief digitale kennistrainer van KeyResult en examengarantie.

Lesgeld thuisstudie
2 x € 199,00
Studieduur
2 maanden
Diploma
AgilePM® Foundation-certificaat
Erkenningen
Key Result
Benodigde vooropleiding
Geen

Heb je te maken met dynamische projecten en strakke deadlines? Ben je voorstander van eigen verantwoordelijkheid en initiatief? Kies dan voor de opleiding AgilePM® Foundation. Tijdens deze cursus ligt de focus op Agile Project Management (AgilePM). Vooral in projecten met onduidelijke en/of veranderende wensen en deadlines helpt de projectaanpak AgilePM om het tempo erin te houden en te voldoen aan de verwachtingen van de klant of de organisatie. In de cursus komen onder andere de principes van AgilePM, de geproduceerde managementproducten tijdens een Agile project en de rollen en verantwoordelijkheden aan de orde.

De LOI is bovendien AgilePM affiliate van Key Result, een geaccrediteerde AgilePM-trainingsorganisatie (ATO). Dit betekent dat je naast onze eigen professionele docenten, uitstekende begeleiding krijgt via de digitale kennistrainer van Key Result én van ervaren trainers. 
 

Daarom kies je voor de cursus AgilePM® Foundation

 • Werkgevers vragen om kennis van Agile in projecten.
 • Snel erkend AgilePM® Foundation-certificaat op zak.
 • Oefenen via de digitale kennistrainer van Key Result.
 • Inclusief alle benodigde literatuur.
 • Uitstekende ondersteuning en begeleiding door ervaren docenten.
 • Inclusief examengarantie.

 

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

 

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus AgilePM® Foundation is een aanrader voor (aankomende) teamleiders of projectleiders/-managers die in een dynamische omgeving werken zoals ICT, marketing of productontwikkeling. Deze cursus is ook geschikt voor mensen die projectmatig werken binnen een organisatie en hun kennis willen verbreden op het gebied van Agile Project Management. Na afloop heb je het AgilePM® Foundation-certificaat op zak. Dit certificaat toont aan dat je met aanpassingsvermogen en flexibiliteit te werk kunt gaan.

Vooropleiding

Er zijn geen eisen aan je vooropleiding, maar een MBO+ werk- en denkniveau is zeker aan te raden. Daarnaast is ervaring met projecten een pré.

De cursus

Inhoud van de cursus AgilePM® Foundation

Tijdens projecten ontstaan er regelmatig veranderingen en nieuwe inzichten. Dit zorgt ervoor dat het doel aangepast en bijgesteld moet worden om toch tot een succes te komen. AgilePM begrijpt dit, accepteert dit en zorgt voor een adaptieve en iteratieve benadering van projecten. Agile wordt ook wel gezien als een tegenstroming op de traditionele aanpak zoals de ‘waterval’ methode.

Tijdens de cursus AgilePM® Foundation komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Agile: aanpak & smaken (Scrum, Extreme Programming, etc.).
 • Agile Project Management – de basis.
 • Rollen & verantwoordelijkheden.
 • Processen en producten.
 • Communicatie.
 • Prioriteren en timeboxing.
 • Projectbeheersing.
 • Requirements, schatten en planning.
Inclusief lesmateriaal

De cursus is inclusief de geaccrediteerde AgilePM Foundation zelfstudiecursus van Key Result, bestaande uit een helder geschreven leerboek. Begeleiding vindt plaats via de digitale kennistrainer van Key Result. Hiervoor ontvang je een toegangscode. 

Examens en diploma

Examen

Het lesmateriaal is een perfecte voorbereiding op het gelijknamige examen van APMG. Aanmelden voor het examen kan telefonisch of via www.keyresult.nl. Het examen kan online afgelegd worden of via Key Result in Almere. Inschrijven tot een dag vooraf is mogelijk. Maar voorkom teleurstellingen en plan het examen minimaal één tot twee weken vooruit.

Het AgilePM®-examen bestaat uit meerkeuzevragen. Het examen wordt online afgenomen en direct na afronding volgt de uitslag, inclusief feedback hoe goed je op de verschillende onderdelen hebt gescoord. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Examengarantie

Key Result is overtuigd van haar trainingsaanpak en biedt examengarantie. Je kunt bij Key Result kosteloos herexamen doen, tot je bent geslaagd.

Wel wordt een normale inzet verwacht. Dat betekent dat je:

 • Alle gegeven opdrachten maakt.
 • Alle opdrachten ten minste één week voor de examendatum maakt.
 • MemoTrainingen tussentijds tot aan het examen blijft doen en serieus oefent.
 • Ten minste twee keer slaagt voor een proefexamen met een score van 70 % of hoger.

Uiteraard vervalt het recht op examengarantie indien je de examenregels niet volgt.

Diploma en vervolgopleiding

Na succesvolle afronding van het examen heb je het AgilePM® Foundation-certificaat op zak.

Voor wie verder wil studeren, kiest bijvoorbeeld voor de LOI-opleidingen IPMA-D en/of PRINCE2® Foundation of de klassikale opleiding AgilePM® Practitioner van Key Result.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 2 x € 199,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Kijk voor de actuele examenkosten op www.keyresult.nl.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.107,80 - € 1.468,17*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 561,89 - € 744,68*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,01 - € 440,06*

*Per jaar, gebaseerd op de huidige belastingschalen (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
2 x € 199,00
Studieduur
2 maanden
Diploma
AgilePM® Foundation-certificaat
Erkenningen
Key Result
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 6 maart in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak