Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Voeding voor je kind

Gezond eten van 0 tot 18 jaar

 • Thuis studeren
  20% korting

  6 x € 44,00 Normaal € 55,00

 • Studieduur

  6 maanden

 • Afronding

  LOI-diploma

 • Benodigde vooropleiding

  Geen

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

Tijdschriftenbon cadeau
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving gratis een Nationale Tijdschriftenbon t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting
Lees meer

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!

In het kort

Je wilt dat je kinderen gezond eten. Logisch! Maar wat is nu precies gezond? Welke vitamines en andere bouwstoffen heeft je opgroeiende kind nodig? En waar zitten die stoffen in? Hoe ga je om met lastige eters? Dat en nog veel meer leer je met de LOI-cursus Voeding voor je kind. Een ideale cursus voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding en die zijn kinderen het beste mee wil geven.

 • Onmisbare opleiding voor ouders.
 • Begeleiding door professionals.
 • Flexibel examen doen, waar en wanneer je wilt.
Voor wie

De cursus Voeding voor je kind is bestemd voor iedereen die zijn opgroeiende kinderen gezonde en evenwichtige voeding voor wil zetten. Ook als je beroepsmatig geïnteresseerd bent in gezonde voeding voor kinderen, is deze cursus een prima keuze.

Doelgroep
Einddoel

Na het afronden van deze voedingscursus weet je precies wat je opgroeiende kind nodig heeft en kun je verantwoorde keuzes maken uit het brede aanbod in o.a. de supermarkt. Je weet wat gezonde voeding is en welke invloed je als ouder kunt uitoefenen op het eetgedrag van je kind. Ook weet je hoe je overgewicht kunt voorkomen en hoe je problemen als eetstoornissen of allergieën signaleert.

Inhoud van de cursus Voeding voor je kind

Tijdens de cursus Voeding voor je kind doe je algemene kennis op over voeding en leer je alles over voeding voor verschillende leeftijdsfasen. Ook besteedt de cursus aandacht aan bijzondere voedingsomstandigheden.

Inhoud
Meer over de inhoud

De voedingscursus bestaat uit drie onderdelen:

Algemene kennis over voeding

In dit deel leer je alles over voedingsstoffen zoals vitamines, eiwitten, koolhydraten en vetten. Ook leer je hoe het zit met de spijsvertering en stofwisseling in het menselijk lichaam. Bovendien is er aandacht voor voedselveiligheid (denk aan hygiëne, bereiden en bewaren).

Voeding voor de verschillende leeftijdsfasen

Je leert wat een kind op verschillende leeftijden (van 0 tot 18 jaar) nodig heeft. Ook leer je deze adviezen vertalen naar concrete maaltijden. Je weet wanneer je kind iets extra’s (zoals vitaminen) nodig heeft. Bovendien leer je hoe je omgaat met lastige eters. Wat doe je bijvoorbeeld als je peuter nee zegt tegen alles wat je hem voorzet? Is het erg als je kind geen fruit lust? Hoe ga je ermee om als je puber mee wil doen met zijn klasgenoten en per se iedere dag cola wil? En hoe slecht is snoepen eigenlijk? Vragen die iedere ouder op een gegeven moment tegenkomt.

Ook is er in dit onderdeel uitgebreid aandacht voor de groei van kinderen en voor de relatie tussen voeding en groei. Je leert hoe je groeidiagrammen moet lezen en wat voor jouw kind(eren) een normale lengte en een gezond gewicht is.

Bovendien is er in dit onderdeel aandacht voor (de invloed van) beweging en voor de gezondheidstoestand van jongeren in Nederland. Hoeveel beweging is gezond? Moet je kind sporten of is gewoon buitenspelen ook goed?

Tot slot leer je verantwoorde keuzes te maken. Je leert waar je op moet letten in de supermarkt en hoe je etiketten leest. Welke waarde moet je bijvoorbeeld hechten aan de term ’light product’? Ook alternatieve voeding (vegetarisch, ecologisch of veganistisch) voor kinderen komt aan bod.

Bijzondere voedingsomstandigheden

Soms loop je op voedingsgebied tegen kleine of grotere problemen aan. Denk bijvoorbeeld aan overgewicht. Je leert hoe overgewicht ontstaat en wat de gevolgen zijn. Ook krijg je adviezen om overgewicht bij je kind te voorkomen. Bovendien leer je wat je moet doen als je kind toch te zwaar wordt. Wat kun je zelf doen en wanneer schakel je professionele hulp in?

In dit onderdeel wordt ook aandacht besteed aan eetstoornissen, allergieën en diabetes. Je leert deze problemen signaleren zodat je in kunt grijpen als dat nodig is. Bovendien leer je de weg te vinden naar de juiste instanties in hulpverlening en gezondheidszorg.

Examen

Het examen Voeding voor je kind is schriftelijk en wordt afgenomen door de Centrale Examencommissie van de LOI.

Examenkosten

Er zijn twee mogelijkheden om het examengeld te voldoen: per examen of een vast bedrag per maand. Kies je voor de laatste optie, dan profiteer je van een flinke korting.

Het examengeld bedraagt € 110,00. Wanneer je kiest voor het betalen van een vast bedrag per maand aan examengeld, profiteer je van ongeveer 25% korting en betaal je € 82,50. Hiervoor mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer kosteloos worden afgelegd.

Studieverklaring

Heb je alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd en wil je een bewijs van de gevolgde cursus? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je na de cursus Voeding voor je kind je kennis verder verbreden? Denk dan eens aan de cursus Voedingsleer of Gewichtsconsulent - voeding voor het hele gezin.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. De LOI-opleidingen zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW, voor zover ze onder de reikwijdte van deze wetten vallen. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Thuis studeren
Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 6 maanden

Studieduur
Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over je studie doen.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 6 x € 44,-

Via de regeling Scholingsaftrek, kun je van de belasting een flink deel van je studiekosten terugkrijgen. Bekijk hieronder hoeveel.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.