Toon 0 resultaten

"Juist het totaalplaatje is zo belangrijk"

Miranda Hoek (LOI Zakelijk) en Rob Egberts (EVC-bureau STERK)
"Juist het totaalplaatje is zo belangrijk"
Miranda Hoek (LOI Zakelijk) en Rob Egberts (EVC-bureau STERK)

Verplichte (her)registratie voor iedere HBO-professional in jeugdhulp

Sinds 1 januari 2018 is de nieuwe kamer Jeugd- en gezinsprofessionals open. Dit betekent dat iedere professional die op HBO-niveau in de jeugdhulp of jeugdbescherming werkt of wil werken, zich moet (her)registreren in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Om dit te kunnen doen, moet je voldoen aan eisen op gebied van opleiding en werkervaring. Eenvoudiger gezegd: je moet aantonen dat je over actuele kennis en vaardigheden op HBO-niveau beschikt en daarmee in staat bent professionele en adequate hulp te bieden.

Opleiding of EVC-traject?

Concreet betekent het dat je een opleiding (of bijscholing) zult moeten volgen, of je competenties moet laten verzilveren middels een EVC-traject. Ook een combinatie van beide kan heel gunstig zijn. Een EVC-certificaat kan weer ingebracht worden om vrijstelling aan te vragen bij een opleiding, waardoor een zeer efficiënt opleidingstraject ontstaat en je relatief snel het diploma kunt behalen.

Alle mogelijkheden bij elkaar

Het is wel heel belangrijk om van tevoren goed na te denken over het traject dat je wilt volgen. Helaas zien we nog vaak dat mensen een EVC-traject ingaan, maar het certificaat vervolgens niet kunnen verzilveren bij de gekozen opleiding. Zonde! Daarom zijn wij deze samenwerking aangegaan. Een EVC-certificaat behaald bij EVC-bureau STERK, kan altijd worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij LOI Hogeschool. Samen bieden we echt het totaalplaatje aan mogelijkheden: HBO-opleidingen (bachelors en korte HBO-trajecten als bijscholing), EVC-trajecten en EVC-trajecten richting een opleiding.

SPH-opleiding

Een mooi voorbeeld van een opleiding waarmee je aan de registratie-eisen voldoet, is de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) van LOI Hogeschool. Een NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding waarmee je een erkend bachelorgetuigschrift behaalt.

Wat is voor jou het beste traject?

Wij raden iedereen aan om zich goed te laten informeren over het meest geschikte traject. Wanneer kies je voor een opleiding, wanneer voor een EVC-procedure en wanneer voor een combinatie? Wij kunnen daar zeker in adviseren, juist omdat we samen álle mogelijkheden bieden om aan de registratie te voldoen. Krachten bundelen, noemen we dat.