Toon 0 resultaten

”Het ITK-keurmerk biedt echt een extra garantie”

Maaike Jonker

Business Unit Manager

”Het ITK-keurmerk biedt echt een extra garantie”
Maaike Jonker

Business Unit Manager

Begin 2020 kreeg LOI Hogeschool opnieuw voor zes jaar het ITK-keurmerk toegekend. Een keurmerk dat je zeker niet zomaar krijgt!

Vrijwillige toets

De instellingstoets Kwaliteitszorg (ITK) is niet verplicht. Toch kiest LOI Hogeschool er als enige particuliere opleider voor om deze strenge toets wel aan te gaan. Waarom? Omdat we echt zichtbaar willen kunnen aantonen dat we kwaliteit leveren. Die bevestiging vinden we heel belangrijk. Voor onze studenten, maar ook voor hun werkgevers. De ITK biedt die bevestiging.

Gedegen onderzoek

Het ITK-traject kost veel tijd van de gehele organisatie en start ruim een jaar van tevoren met een zelfevaluatie. Hoe staan we ervoor? Wat heeft nog aandacht nodig? We zijn daarbij erg kritisch op onszelf. Het zelfevaluatierapport dat we hierover schrijven, vormt voor de ITK-commissie de eerste kennismaking met de LOI en onze onderwijsvisie. Vervolgens volgt er een tweedaags verkennend onderzoek, waarbij gesproken wordt met medewerkers van verschillende afdelingen en andere stakeholders. Bijvoorbeeld met docenten en studenten, maar ook met leden van de examencommissie en de beroepenveldcommissie. Een maand later volgt het driedaags verdiepend onderzoek. Al deze onderzoeken worden uitgevoerd door een onafhankelijke en kritische commissie die door de NVAO is samengesteld.

Specifieke onderzoekstrails

Tijdens het verdiepend onderzoek wordt gekeken naar een aantal specifieke onderzoekstrails. Zo is er bijvoorbeeld gekeken naar de rol van onderzoek. Hoe zorgen we dat de laatste inzichten uit onderzoek verwerkt worden in ons onderwijs? En wat doen we zelf aan onderzoek? Onze lectoraten zijn daarbij heel belangrijk. Ook werd gekeken wat we in het algemeen doen aan het professionaliseren van onze docenten. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat zij hun vakkennis up-to-date houden?

Be good and tell it

Onze interne kwaliteitscyclus zit goed in elkaar. Ik durf gerust te zeggen dat kritisch zijn in ons DNA zit. We zijn continu bezig met kwaliteit en verwachten van onszelf dat het steeds beter wordt. Toch geeft zo’n ITK-proces nog een extra drive om alles op alles te zetten. De ITK niet halen is gewoon geen optie voor ons. En hoe fantastisch is het dan om van zo’n kritische ITK-commissie te horen dat we veel te bescheiden zijn! Met een ‘Be good en tell it’ zei de commissie ons dat we veel vaker mogen laten zien hoe goed het is wat we neerzetten. Als je dat te horen krijgt van zo’n kritisch panel, dan kun je alleen maar heel erg trots zijn!

In alle opzichten verzekerd van kwaliteit

Het ITK-keurmerk vormt echt een extra ster op het revers, naast de NVAO-accreditatie van de opleidingen zelf. Het laat zien dat niet alleen de opleidingen goed zijn, maar ook de kwaliteitscultuur binnen een instelling. Het is echt een extra garantie voor studenten en werkgevers. Wanneer je kiest voor een studie bij LOI Hogeschool, ben je ervan verzekerd dat je opleiding van goede kwaliteit is.

 

LOI Hogeschool voldoet aan de hoogst haalbare kwaliteitseisen 

LOI Hogeschool is dé keuze als je verzekerd wilt zijn van goed onderwijs bij een betrouwbare hogeschool. Of je nu kiest voor klassikaal studeren of thuisstudie, LOI Hogeschool voldoet aan de hoogst haalbare kwaliteitseisen.

Bekijk het aanbod