Toon 0 resultaten

Jacqueline Rijke, praktijkdocent Branchediploma pedicure

"Zelf iets doen is heel anders dan lezen uit een boek"

Jacqueline Rijke is docent op de praktijkdagen van de cursus Branchediploma pedicure. Tijdens de praktijklessen oefenen cursisten de basistechnieken en leren ze omgaan met verschillende materialen.

Oefening baart kunst

Jacqueline: “Tijdens de praktijkdagen staan we stil bij verschillende onderdelen van het pedicurevak. Zo beoordelen we de tarievenlijsten van cursisten en bekijken we portfolio’s. De cursisten geven een basisbehandeling en oefenen moeilijke onderdelen van het vak, zoals het interpreteren van een blauwdruk. Een blauwdruk is een afspiegeling van de voet door middel van een inktafdruk op papier. Op deze manier zie je de stand van de voet en de drukplekken en kun je de voetbehandeling aanpassen. Na acht lessen hebben de cursisten veel meer inzicht gekregen in het maken van een blauwdruk. Dat is het leuke van de praktijkdagen: cursisten kunnen zien hoe het moet en gaan vervolgens zelf aan de slag. Zelf iets doen is toch heel anders dan erover lezen in een boek.”

Reactie cursist

“Tijdens mijn praktijkdagen heb ik geleerd om klanten te adviseren, een blauwdruk te maken en bepaalde klachten te behandelen. Ook is er veel aandacht besteed aan hygiëne. Na vier of vijf praktijkdagen ben ik aan de slag gegaan als pedicure. Het is ontzettend leuk om thuis extra te kunnen oefenen met alles wat je tijdens de praktijkdagen leert!”