Toon 0 resultaten

De MBO-opleidingen van de LOI worden aangeboden volgens de derde leerweg. Deze leerweg is door de overheid in het leven geroepen voor mensen die een erkend MBO-diploma willen halen naast hun baan en andere bezigheden.

Welke MBO-opleiding past bij jou?

Met deze slimme tool ontdek je in drie stappen welke MBO-opleiding past bij jou en je ambities.

Vind je MBO-opleiding

Geen verplicht aantal uren op school

Reguliere MBO-opleiders (zoals bijvoorbeeld een ROC) bieden hun opleidingen aan als BOL- of BBL-opleiding. Dat betekent dat je een verplicht aantal uren per jaar op school moet doorbrengen, onder begeleiding van een docent. Bij een BBL-opleiding ga je één of twee dagen per week naar school, bij een BOL-opleiding breng je het grootste deel van de tijd op school door. Dit is vrijwel niet mogelijk wanneer je bijvoorbeeld een baan, een gezin of andere bezigheden hebt. Een opleiding volgens de derde leerweg kent deze urennorm niet. Je hebt dus veel meer flexibiliteit. Bovendien verlies je geen reistijd met dagelijks naar school toe reizen.

"Het is fijn om te kunnen studeren waar, wanneer en zoals ik dat wil"
Jolyne Hoogstraaten

Studente MBO apothekersassistent


Lees het interview
"Het is fijn om te kunnen studeren waar, wanneer en zoals ik dat wil"
Jolyne Hoogstraaten

Studente MBO apothekersassistent

Lees het interview

Maximale flexibiliteit

De MBO-opleidingen van de LOI bieden de keuze tussen thuis studeren en klassikaal studeren. Beide methodes bieden alle flexibiliteit om de opleiding te combineren met een baan, eventueel een gezin en andere bezigheden. Wie kiest voor een thuisstudie van de LOI is volledig flexibel en bepaalt zelf waar en wanneer hij studeert. Voor het ontwikkelen van praktische vaardigheden, worden bij deze opleidingen vaak één of meer praktijkdagen georganiseerd. De klassikale opleidingen combineren klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken) met flexibele thuisstudie in de tussenliggende weken. Je gaat bij de klassikale opleidingen van de LOI dus wel naar school, maar hebt ook daarbij veel meer flexibiliteit dan in het reguliere MBO-onderwijs.

Begeleiding door vakdocenten met praktijkervaring

Bij alle MBO-opleidingen van de LOI krijg je persoonlijke begeleiding door ervaren docenten met ruime praktijkervaring in het vakgebied van je opleiding. Zij weten dan ook precies wat er speelt op de werkvloer en kennen de actuele ontwikkelingen in het vakgebied als geen ander. Ook tijdens de stage krijg je intensieve begeleiding. Je staat er dus nooit alleen voor.

Erkende MBO-diploma’s

Derde leerweg-opleidingen vallen net als alle MBO-opleidingen onder de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) en voldoen dan ook aan dezelfde strenge kwaliteitseisen. Het diploma dat je behaalt is volledig erkend en heeft dan ook exact dezelfde waarde als een MBO-diploma van bijvoorbeeld een ROC. 

Kick-off uniek opleidingstraject

Lees artikel

MBO-opleidingen op verschillende niveaus

Bij de LOI kun je volledige MBO-opleidingen volgen op drie niveaus en haal je altijd een officieel erkend MBO-diploma. Welk niveau voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van je vooropleiding, van wat je denkt aan te kunnen en van het uiteindelijke doel.

Niveau 2 (basisberoepsopleiding)

Je wordt voorbereid op uitvoerende functies waarbij je zelfstandig bepaalde taken uitvoert.

Niveau 3 (vakopleiding)

Je wordt opgeleid voor zelfstandige functies waarbij je soms anderen begeleidt en waarbij in de uitoefening van de functie eigen initiatief wordt verwacht.

Niveau 4 (middenkaderopleiding en specialistenopleiding)

Advies en contact

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00
Service en contact