Toon 0 resultaten

Jolanda van Wattum, studente Basiskennis Boekhouden (BKB©)

“Deze opleiding geeft me meer inzicht”

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?
”Ik werk in de administratie bij een staalhandelaar en dat bevalt me erg goed. Nu we een nieuw administratiepakket hebben aangeschaft, wil mijn werkgever graag dat ik ook de boekhouding ga doen. Met opleiding Basiskennis Boekhouden doe ik de kennis op die ik daarvoor nodig heb.”
 
Wat is je doel met deze opleiding?
”De opleiding geeft me vooral meer inzicht. Ik snap de achtergrond veel beter. In plaats van alleen maar in te voeren, begrijp ik nu ook waarvoor ik iets doe, wat de achterliggende gedachte is. Ook eventuele fouten kan ik makkelijker herstellen. De boekhouding moet immers wel kloppen!” 

Waarom heb je voor de LOI gekozen?
”Ik heb verschillende opleiders vergeleken, maar alleen met de LOI had ik een klik. Het is ook een heel bekende naam natuurlijk. Ik heb de inhoud van de opleiding eerst aan mijn werkgever voorgelegd en hij gaf ook aan dat dit precies was wat we zochten.” 

Hoe gaat het studeren in de praktijk?
”Ik werk drie dagen per week en studeer in principe op de dagen dat ik niet werk. Dat doe ik dan twee of drie uur op een dag. Het weekend probeer ik wel vrij te houden. Ik vind het heel fijn dat ik zelf mijn tijd kan indelen. Ik heb immers ook een baan en een gezin. Zoals het nu gaat, is het heel goed te behappen. Er zit geen druk op dat er iets af moet. Ook over mijn docent ben ik tevreden. Ik krijg mijn huiswerk altijd binnen no time terug en ook op vragen krijg ik snel antwoord. De lijnen zijn kort en dat vind ik heel prettig.”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?
”Ik heb natuurlijk heel veel boekhoudkundige kennis opgedaan, bijvoorbeeld over het maken van balansen. Maar wat me ook opvalt, is dat ik nu veel beter snap wat er allemaal bij komt kijken om een onderneming te hebben, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen. Ik heb nu veel meer inzicht.”

 

Meer over het vakgebied Financieel

De LOI biedt financiële-opleidingen op elk niveau, van korte cursus tot masterclass of volledige HBO-bacheloropleiding. Voor starters in het vakgebied, voor wie zijn kennis wil updaten of uitbreiden én voor iedereen die zich wil specialiseren.

Bekijk het aanbod