Toon 0 resultaten

Nick van der Mee, student HBO-programma Programmeren in Python

”Deze manier van studeren past goed bij me”

Als zzp’er in webdesign en webdevelopment probeert Nick van der Mee zich altijd te blijven ontwikkelen. Het HBO-programma Programmeren in Python was dan ook een logische keuze. Zeker nu hij hierbij gebruik kon maken van het STAP-budget!

”Met mijn bedrijf richt ik me steeds meer op de programmeertechnische kant van het vak. Ik probeer me te onderscheiden door bijvoorbeeld maatwerk te leveren en meer kennis te hbben van programmeertalen. Toevallig zat ik net te kijken naar een aantal opleidingen toen ik van het STAP-budget hoorde. Dat was net het laatste zetje om me in te schrijven.”

Cybersecurity steeds belangrijker

”Waarom ik Python wil leren? Cyberaanvallen zijn een groeiend probleem. Er zijn heel veel exploits, stukjes code waarmee hackers proberen aan te vallen of in te breken. Die code wordt bijvoorbeeld geschreven in Python. Nu kan ik mezelf natuurlijk aanleren hoe ik sites daartegen moet beveiligen. Maar ik vind dat ik beter kan leren hoe ik iets moet hacken, want ik denk dat ik dan beter ben in het beveiligen ervan. Dat was voor mij de belangrijkste reden om voor deze opleiding te kiezen.”

Eigen tijd indelen

”Deze manier van studeren bevalt me heel goed. Ik ben heel gedisciplineerd. Dat betekent dat ik goed mijn tijd kan indelen, maar ook dat ik de ruimte nodig heb om dat te mógen doen. Wanneer mijn hoofd ernaar staat, kan ik aan de slag zonder dat ik op iemand hoef te wachten. Ook het online contact met de docent bevalt prima. Ik ben vanuit mijn werk al gewend om veel online te doen natuurlijk. Vraag en antwoord, zonder tussenlagen en met korte schakels. Dat vind ik een fijne en makkelijke manier van werken.”

Ambitieus

”Het STAP-budget was doorslaggevend bij mijn keuze om de opleiding te gaan volgen. De opleiding was hierdoor kosteloos, dus je krijgt het als het ware cadeau. Maar je moet er wel je schouders onder zetten. En dat doe ik dus ook, want ambitieus ben ik zeker. Als ik ergens aan begin, dan maak ik het ook af!”

Programmeren is de toekomst

”Als je affiniteit hebt met de IT-branche, zou ik je zeker aanraden om deze opleiding te gaan doen. Maak jezelf zoveel mogelijk dingen eigen op het gebied van programmeren en programmeertalen. Het is de toekomst en het wordt alleen maar groter. Natuurlijk moet je wel de discipline kunnen opbrengen, maar als het je interesseert: zeker doen!”

 

Meer weten?

Wil jij ook studeren met STAP-budget? Lees er alles over op loi.nl/stap-budget.

Lees verder