STAP-budget

STAP-regeling beëindigd

15 november was de allerlaatste STAP-ronde. We hopen dat het gelukt is om je aanvraag in te dienen bij UWV!
De overheid heeft besloten de STAP-regeling na dit jaar te beëindigen. Het is dan ook niet langer mogelijk om je met STAP-budget in te schrijven voor een opleiding.

Wat gebeurt er als mijn aanvraag wordt goedgekeurd?

Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, maken wij je inschrijving definitief. UWV betaalt je opleiding dan rechtstreeks aan de LOI. Kost je opleiding meer dan € 1.000,-, dan betaal je alleen de rest zelf (of bijvoorbeeld je werkgever).

Wat gebeurt er als mijn aanvraag wordt afgekeurd?

Geen zorgen! Je zit nergens aan vast. Je inschrijving wordt pas definitief als je het STAP-budget krijgt toegekend. Gebeurt dit niet, dan kun je je aanmelding kosteloos annuleren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de opleiding zonder STAP-budget te volgen.

Voordelig studeren zonder STAP

Heb je geen STAP-budget kunnen aanvragen, maar wil je wel voordelig studeren? Er zijn verschillende mogelijkheden om je studiekosten te verlagen. Zo zijn steeds meer werkgevers bereid om de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Vraag er eens naar! Ook bestaan er verschillende subsidies en andere regelingen.

Bekijk de mogelijkheden

Vragen of persoonlijk studieadvies?

Heb je nog vragen over een LOI-opleiding? Of wil je een persoonlijk studieadvies? We helpen je graag verder! Neem gerust contact met ons op via (071) 545 1234 of plan een studieadviesgesprek in op een moment dat jou goed uitkomt.

Plan een gesprek

Service en contact

Veelgestelde vragen over het STAP-budget

Wanneer ontvang ik mijn lesmateriaal?

We doen ons uiterste best om het lesmateriaal zo spoedig mogelijk te versturen. Door het grote aantal inschrijvingen met STAP-budget kan dit echter iets langer duren dan normaal. Het kan dan ook voorkomen dat je het lesmateriaal enkele dagen na de startdatum van je opleiding ontvangt. We vragen je om nog even geduld te hebben.

Mijn aanvraag is goedgekeurd door UWV. Hoe gaat het nu verder?

Is je aanvraag goedgekeurd door UWV? Gefeliciteerd! Zodra wij alle informatie van UWV hebben, verwerken wij je inschrijving. Wanneer deze is verwerkt, ontvang je van ons per e-mail een definitieve inschrijfbevestiging en je inloggegevens voor de online leeromgeving LOI Campus. Je kunt vervolgens op de gekozen startdatum beginnen met je opleiding. Eerder met de opleiding starten is niet mogelijk.

Vanwege de grote belangstelling kan het even duren voordat je bericht van ons krijgt. We verwachten dat iedereen op de gekozen startdatum met de opleiding kan starten. Wij vragen je om ons bericht af te wachten.

Wat gebeurt er als mijn STAP-aanvraag wordt afgekeurd?

Geen zorgen, je zit nergens aan vast. We maken je inschrijving pas definitief als het STAP-budget is toegekend.

Is het budget voor een tijdvak op? Dan kun je in het volgende tijdvak gewoon een nieuwe STAP-aanvraag indienen bij UWV. Wel moet de startdatum op het STAP-aanmeldingsbewijs dan worden gewijzigd. Dat gaat het snelst via dit formulier. Vanwege drukte aan de telefoon adviseren we je om hiervoor niet te bellen.