Toon 0 resultaten

mbo-deelopleidingen

Word toegelaten tot een volledige MBO-opleiding

- In korte tijd belangrijke vakkennis.
- Tussentijds een waardevol extra diploma.
- Mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar de volledige MBO-opleiding.

Word toegelaten tot een volledige MBO-opleiding

- In korte tijd belangrijke vakkennis.
- Tussentijds een waardevol extra diploma.
- Mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar de volledige MBO-opleiding.

Er zijn verschillende manieren om te worden toegelaten tot een volledige MBO-opleiding. Zo ben je toelaatbaar op grond van een VMBO-diploma, een MBO-diploma niveau 2 of 3, een diploma LBO, VBO of MAVO of een overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO.

Beschik je niet over een van deze diploma’s? Dan is het mogelijk een MBO-basisopleiding of een kort MBO-programma te volgen. Na afronding ben je direct toelaatbaar tot de volledige MBO-opleiding.

Veel voordelen

Kies je voor een MBO-basisopleiding of een kort MBO-programma, dan levert dat je veel voordelen op. Eén daarvan is dat je direct kunt starten met deze opleiding. Je hebt geen vooropleiding nodig en hoeft niet te wachten tot je 18 bent. Ook haal je met deze korte opleidingen een waardevol, extra diploma. Dat zet je natuurlijk direct op je cv! Bovendien is er bij doorstroming naar de volledige MBO-opleiding de mogelijkheid tot vrijstelling voor de gelijknamige modules uit die opleiding. Kortom; een goede investering in jezelf!

Wie minimaal 18 is kan daarnaast ook kiezen voor het 18+-toelatingsexamen. Meer informatie hierover lees je bij de opleiding van je keuze. Wil je graag vrijblijvend advies over je studiekeuze? Vraag dan een gratis studieadviesgesprek aan.

Studieadviesgesprek

MBO-basis of Kort MBO

Je kiest voor een MBO-basisopleiding wanneer je kennis wilt maken met het beroep. Bijvoorbeeld wanneer je wilt uitproberen of het beroep echts iets voor je is. Een MBO-basisopleiding bestaat uit de eerste specifieke modules van de volledige, erkende MBO-opleiding.

Een kort MBO-programma is een goede keuze wanneer je brede kennis op wilt doen op MBO-niveau, maar (nog) geen stage kan of wil lopen. Onderstaande Kort MBO-programma’s bestaan uit alle inhoudelijke modules van de volledige, erkende MBO-opleiding (zonder generieke modules of stage).

MBO-basisopleiding Kort MBO