Toon 0 resultaten

Rick de Jong, student Associate degree Media design

“Het is leuk, interessant en ik weet waar ik het voor doe”

“Aan het eind van het jaar verlies ik mijn baan als productiemedewerker bij de rozenkwekerij. Ik werk al fulltime sinds de havo. Mijn studie aan de Haagse Hogeschool werd niets en het werkende leven beviel me wel. 

Helaas heeft de crisis ook hier toegeslagen en moet ik op zoek naar nieuw werk. Zonder diploma wordt dat lastig, dat besef ik. Daarom keek ik op de website van de LOI, waar ik al eens een cursus copywriter had gevolgd. Daar ontdekte ik een nieuwe studie: Associate degree Media design. Precies wat ik zocht! Ik heb altijd al interesse gehad voor design en grafische vormgeving, dus ik schreef me meteen in voor deze studie. Nu maak ik mijn vakantiedagen op om één dag in de week te studeren. Best pittig naast een fulltime baan, maar het is leuk en interessant en ik weet waar ik het voor doe.

Ik ben een paar maanden bezig en verdiep me nu vooral in de theorie. Ik kijk uit naar de praktijklessen, waarbij ik opdrachten in bijvoorbeeld Photoshop moet doen. Alles gaat via LOI Campus, een digitale leeromgeving. De studie duurt nog anderhalf jaar, dus ik hoop dat ik binnenkort ergens aan de slag kan in de mediawereld. Ik hou m’n ogen dus open voor leuke banen. Misschien kan ik onderaan beginnen en mezelf via deze studie en werk verder ontwikkelen”

 

Meer over het vakgebied Grafische vormgeving en Multimedia

Het vakgebied Grafische vormgeving en Multimedia biedt volop carrièrekansen. Bij de LOI heb je ruime keuze uit MBO- en HBO-opleidingen, korte MBO- en HBO-programma’s en (beroepsgerichte) cursussen.

Bekijk het aanbod