Engels voor gevorderden

Vakgebied

Engels voor gevorderden

Verbeter je kennis van de Engelse taal, ideaal als opfriscursus. Ook twee keer zo snel te volgen. Eventueel af te sluiten met een officieel Cambridge-examen.

In het kort

In het kort

Verbeter je kennis van de Engelse taal, ideaal als opfriscursus. Ook twee keer zo snel te volgen. Eventueel af te sluiten met een officieel Cambridge-examen.

Lesgeld thuisstudie
10 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
10 maanden
Niveau
B2
Diploma
Cambridge English-diploma

Wil je je goed kunnen uitdrukken in het Engels of je kennis van het Engels weer opfrissen? Bijvoorbeeld omdat je op reis gaat naar Engeland of een ander Engelstalig land, of omdat je de taal voor je werk perfect moet beheersen? Dan is deze cursus een prima keuze. Op een leuke en slimme manier breid je je woordenschat uit en leer je je meer genuanceerd uit te drukken. Je leert de perfecte uitspraak, met behulp van teksten ingesproken door ‘native speakers’ (als MP3). Als je wilt, kun je de cursus afsluiten met een officieel examen van de University of Cambridge.

Goed Engels leren is niet alleen leuk en handig, kennis van de Engelse taal is ook een uitstekende aanvulling op je cv. Het geeft je zeker een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Daarom kies je voor de cursus Engels voor gevorderden

 • Verbeter al binnen een maand je kennis van de Engelse taal.
 • Ideaal als opfriscursus (HAVO-niveau).
 • Ook 2 x zo snel te volgen.
 • Leuke en effectieve methode om je spreekvaardigheid te oefenen
 • Gratis online hoorcolleges voor extra uitleg.
 • Online inspreken en snel gesproken feedback terug.
 • Inclusief MP3-bestanden.
 • Optioneel: officieel FCE B2-diploma van Cambridge English Language Assessments.

Cambridge Assessment English, Authorised Exam Centre

"Je moet altijd blijven leren om bij te blijven. Voor jezelf en voor de arbeidsmarkt."
Janneke (49)

Cursist Engels voor meergevorderden


Lees het interview
"Je moet altijd blijven leren om bij te blijven. Voor jezelf en voor de arbeidsmarkt."
Janneke (49)

Cursist Engels voor meergevorderden

Lees het interview

Doelgroep en toelating

Doelgroep

De LOI-cursus Engels voor gevorderden is bestemd voor iedereen die zijn of haar kennis van de Engelse taal naar een professioneel niveau wil brengen. Dat kan zijn omdat je (regelmatig) naar Engeland (of een ander land waar Engels wordt gesproken) op vakantie gaat en beter wilt kunnen communiceren in het Engels, of omdat je voor je werk beter Engels wilt of moet kunnen spreken.

Voor jezelf

Je kunt de taalcursus Engels voor gevorderden volgen, omdat je een passie hebt voor de Engelse taal. Misschien ga je vaak op vakantie en wil je nog beter in het Engels kunnen uitdrukken... Wat de reden ook is, de kennis die wordt opgedaan met de cursus Engels voor gevorderden komt altijd van pas!

Voor je werk

Kennis van de Engelse taal is een echte pre, zeker als je bij een internationaal bedrijf werkt. Een diploma Engels voor gevorderden staat zeker goed op je cv!

Einddoel

Met de cursus Engels voor gevorderden breng je je kennis van het Engels op het gebied van spreek-, luister-, schrijf- en leesvaardigheid op een professioneel niveau. Na afloop van deze cursus kun je je uitstekend uitdrukken in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Je beheerst de grammatica en hebt een flinke woordenschat opgebouwd. Doordat de cursus een groot aantal onderwerpen uit het dagelijks leven behandelt, leer je bovendien meteen veel over Engeland. Met deze cursus Engels voor gevorderden breng je je kennis en vaardigheden op het internationaal erkende B2-niveau.

Internationaal erkend CEF-niveau

Het niveau dat je haalt met deze cursus Engels voor gevorderden wordt volgens het Common European Framework of Reference for Languages (CEF) internationaal aangeduid met B2. Je kunt ook een internationaal erkend examen afleggen. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Vooropleiding

Voor de cursus Engels voor gevorderden is Engels op VMBO- of MAVO C-niveau of een cursus Engels voor beginners gewenst.

De cursus

Inhoud van de cursus Engels voor gevorderden

In het lesmateriaal komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Met ieder hoofdstuk breid je je woordenschat verder uit. Ook de grammaticaregels worden duidelijk uitgelegd. Je past het geleerde meteen toe. Want je leert een taal pas echt als je hem meteen actief gebruikt.

Meer over de inhoud

Spreken en verstaan

Na de cursus Engels voor gevorderden kun je je goed uitdrukken in gesprekken met Engelstaligen. Je kunt bijvoorbeeld in een winkel niet alleen zeggen wat je wilt hebben, maar ook informeren naar verschillende details en/of specificaties. Ook in gesprekken met de lokale bevolking kom je verder dan de standaardvragen en -antwoorden. Je uitspraak is uitstekend, want je leert met teksten die ingesproken zijn door ‘native speakers’: mensen van wie het Engels de moedertaal is. Je zult merken dat je daardoor met het grootste gemak contact maakt met de inwoners van het land. Je leert het Engels zodanig verstaan dat je programma’s op radio en tv zonder moeite kunt volgen.

Lezen en schrijven

Na het afronden van de cursus lees je zonder moeite artikelen in een Engelse krant of een Engels tijdschrift. Je schrijft straks ook zonder problemen verschillende formele en informele brieven, zoals persoonlijke correspondentie of meer zakelijke teksten.

Complete cursus

Deze cursus Engels voor gevorderden omvat alles wat je nodig hebt om een taal goed te leren. Zo krijg je:

 • helder geschreven lesmateriaal met afwisselende oefeningen
 • leuke en effectieve methode om je spreekvaardigheid te oefenen
 • audiobestanden (MP3), ingesproken door native speakers
 • online hoorcolleges voor extra uitleg
 • persoonlijke en motiverende begeleiding van ervaren docenten
 • online inspreken en snel gesproken feedback terug.
Afwisselend lesmateriaal

Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leer je naast de taal, meteen veel over het land en zijn historie, cultuur, economie en het dagelijks leven! In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Meteen toepassen

De cursus is zeer praktijkgericht. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen. Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Zo gaat de taal nog meer leven.

"Je oefent met spreken, dit helpt je echt die drempel over"

Een taal leren spreken doe je het best door het gewoon te dóén. De methode die we hebben ontwikkeld is leuk én effectief! Je formuleert zelf zinnen én spreekt ze uit. Je krijgt ook gesproken feedback terug.


Lees wat onze cursisten erover zeggen
"Je oefent met spreken, dit helpt je echt die drempel over"

Een taal leren spreken doe je het best door het gewoon te dóén. De methode die we hebben ontwikkeld is leuk én effectief! Je formuleert zelf zinnen én spreekt ze uit. Je krijgt ook gesproken feedback terug.

Lees wat onze cursisten erover zeggen

Examens en diploma

Examen

Na afronding van de cursus Engels voor gevorderden kun je deelnemen aan een officieel examen van Cambridge English Language Assessments, waarmee je het internationaal erkende First Certificate in English (FCE B2) kunt behalen. Het examen wordt samengesteld en gecorrigeerd door Cambridge English Language Assessments en kan in Nederland worden afgelegd. Meer informatie vind je op zwierslanguagetraining.nl.

Diploma en vervolgopleiding

Het FCE B2-diploma wordt uitgegeven door Cambridge English Language Assessments, is internationaal erkend en heeft toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt.

Voor wie na deze cursus Engels zijn of haar taalkennis naar een hoger niveau wil brengen, is de cursus Engels voor meergevorderden een prima vervolgcursus.

Ook de bacheloropleiding HBO Europese studies is een mogelijke vervolgopleiding. Het diploma dat je behaalt met deze opleiding kun je inbrengen om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijke overeenkomende module binnen de bacheloropleiding. De verantwoordelijke examencommissie besluit hierover. Voor deze opleiding gaat het in totaal om ongeveer 10 studiepunten (EC).

Toelatingsprogramma

De opleiding Engels voor gevorderden geldt als toelatingsprogramma voor de HBO-bacheloropleiding Europese Studies.

Dat betekent dat je op grond van het diploma van het behaalde diploma kunt worden toegelaten tot deze opleiding, als je 21 jaar of ouder bent. Bovendien biedt dit diploma ook de mogelijkheid tot vrijstelling voor de inhoudelijk overeenkomende modules van de HBO-bacheloropleiding.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad, een slimme kennistrainer, geluidsfragmenten en bij veel cursussen multimediale oefeningen.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 10 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Verdubbel je studietempo

De studieduur bij een gemiddeld tempo staat op deze pagina aangegeven. Wil je meer vaart maken en versneld je einddoel halen? Geen probleem! Bij deze cursus ontvang je al het lesmateriaal in één keer thuis. Ook je docent staat voor je klaar. Je bepaalt dan ook zelf het tempo waarin je studeert. Door deze flexibele opzet kan de cursus tot wel 2x zo snel afgerond worden. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Spoedcursus? Studeer twee keer zo snel voor supersnel resultaat.
 • Behaal supersnel resultaat.
 • Bepaal zelf je tempo.
 • Al het lesmateriaal meteen in huis.
 • Altijd een snelle reactie van je docent.
Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 10 x € 49,00 (€ 61,25)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Als je wilt kun je de cursus afsluiten met een officieel examen van de University of Cambridge. Aan dit examen zijn kosten verbonden. Meer informatie vind je op zwierslanguagetraining.nl.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
10 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
10 maanden
Niveau
B2
Diploma
Cambridge English-diploma

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Nu verlengd!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!