Engels voor gevorderden

Vakgebied

Engels voor gevorderden

Met deze cursus breng je je kennis van het Engels op een hoger niveau. Dankzij een unieke methode wordt studeren nog leuker en makkelijker en behaal je supersnel resultaat.

In het kort

In het kort

Met deze cursus breng je je kennis van het Engels op een hoger niveau. Dankzij een unieke methode wordt studeren nog leuker en makkelijker en behaal je supersnel resultaat.

Lesgeld thuisstudie
10 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
10 maanden
Niveau
B2
Diploma
Cambridge English-diploma

Spreek je al een aardig woordje Engels en wil je echt goed Engels leren? Bijvoorbeeld omdat je voor je werk goed Engels moet kunnen spreken, schrijven en lezen? Of omdat je naar Engeland of Amerika gaat en je daar goed wilt kunnen redden? Dan is cursus Engels voor gevorderden precies wat je zoekt! Goed Engels leren is niet alleen ontzettend leuk en handig, maar ook een uitstekende aanvulling op je cv. Het geeft zeker een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier nog beter Engels leren spreken, verstaan, lezen én schrijven. En dat al met een half uurtje per dag! De methode combineert de flexibiliteit van thuis studeren met duidelijk lesmateriaal, begeleiding door een persoonlijke taaldocent en een uitgebreide online leeromgeving .

In de online leeromgeving vind je verschillende speciaal ontwikkelde tools. Zo oefen je met spreken in interactieve opdrachten, overhoor je jezelf met de kennistrainer en vind je online videolessen met extra uitleg. Zo wordt het leren van een taal nóg leuker!

Daarom kies je voor de cursus Engels voor gevorderden

 • Breng je kennis van het Engels op een hoger niveau.
 • Ook 2 x zo snel te volgen, klaar in 5 maanden!
 • Ideaal als opfriscursus (HAVO-niveau).
 • Leuke en effectieve methode om je spreekvaardigheid te oefenen.
 • Gratis online videolessen voor extra uitleg.
 • Online inspreken en snel gesproken feedback terug.
 • Behaal het officiële FCE B2-diploma van Cambridge English Language Assessments.

Cambridge Assessment English, Authorised Exam Centre

Ontdek de taalmethode in 90 sec.

Voor wie

Voor wie

De LOI-cursus Engels voor gevorderden is bestemd voor iedereen die al een aardig woordje Engels spreekt en zijn of haar kennis van het Engels naar een hoger niveau wil brengen. Wie de taal écht goed beheerst geniet nog meer van een vakantie in Engeland of een reis door Amerika. Je legt makkelijker contact met de locals en kunt je moeiteloos redden in het dagelijks leven ter plekke.

Ook op de arbeidsmarkt is goede kennis van het Engels onmisbaar. In vrijwel iedere functie wordt van je verwacht dat je goed Engels spreekt. Zeker wanneer je aan de slag wilt bij een bedrijf met internationale contacten of collega’s, is goede beheersing van het Engels een must. Kennis van het Engels staat dan ook zeker goed op je cv, zeker als je dit kunt aantonen met een internationaal erkend diploma!

Voor de cursus Engels voor gevorderden is Engels op VMBO- of MAVO C-niveau of een cursus Engels voor beginners gewenst.

 

Veelgekozen: Combinatiecursussen

Starten bij de basis of juist meteen door voor het hoogste niveau? Kies dan voor een van de slimme combinatiecursussen. Dit is goedkoper dan het volgen van twee losse cursussen. Je bespaart al snel enkele honderden euro’s!

Engels voor beginners en gevorderden
Engels voor gevorderden en meergevorderden

Interviews

"Juist door de afwisseling word je uitgedaagd"

André Steenbeek, cursist Engels voor meergevorderden

"Je moet altijd blijven leren om bij te blijven. Voor jezelf en voor de arbeidsmarkt."

Janneke, cursist Engels voor meergevorderden

"The Economist leest nu een stuk makkelijker weg"

Marc van der Spek, cursist Engels voor meergevorderden

Unieke studiemethode

Studiemethode

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier een taal leren. Je ontvangt duidelijk en aansprekend lesmateriaal op papier, waarmee je lekker thuis aan de slag gaat. Daarbij krijg je begeleiding van een persoonlijke taaldocent die altijd voor je klaar staat. Bovendien krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving met verschillende speciaal ontwikkelde tools. Hiermee wordt het leren van een taal nóg leuker. Juist deze combinatie van papieren lesmateriaal, begeleiding en e-learning blijkt in de praktijk heel goed te werken!

 
Docent

Begeleiding door je persoonlijke taaldocent

Je staat er nooit alleen voor. Een ervaren taaldocent staat altijd voor je klaar. Hij of zij geeft extra uitleg en beantwoordt je vragen. Door het geven van mondelinge feedback helpt de docent je bovendien met de juiste uitspraak. Net alsof je in de klas zit! Alle taaldocenten hebben ruime ervaring en weten precies hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen.

 
Lesmateriaal

Helder en aansprekend lesmateriaal

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je beter leert van papier dan van een scherm. Daarom ontvang je je lesmateriaal gewoon op papier. Dit is duidelijk geschreven en kent een heldere opbouw. Verschillende onderwerpen wisselen elkaar af, waardoor je nooit lang met hetzelfde bezig bent. Je krijgt heldere uitleg en leert meteen veel over het land en de inwoners.

 

Uitgebreide online leeromgeving

Naast het lesmateriaal krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving. Hier communiceer je met je docent en vind je handige aanvullingen op het lesmateriaal, zoals geluidsfragmenten van native speakers. Speciaal voor onze taalcursussen zijn er bovendien verschillende studietools ontwikkeld die je helpen bij het leren van de taal. Door het leren van papier af te wisselen met deze studietools, wordt het leren nóg leuker en leer je nóg effectiever.

Leeromgeving
 
Train je woordenschat met de slimme kennistrainer

De kennistrainer overhoort je en besteedt daarbij extra aandacht aan de woorden en onderwerpen waar je nog moeite mee hebt. Zo onthoud je woorden beter en sneller en breid je je woordenschat razendsnel uit.

Oefen je spreekvaardigheid met superleuke inspreekopdrachten

Met de online inspreek- en luisteropdrachten oefen je in een veilige omgeving met spreken. Met je stem speel je mee in animatiefilms over alledaagse situaties. Je wordt uitgedaagd om zelf zinnen te formuleren en krijgt hierop gesproken feedback van je docent. Zo weet je zeker dat je de juiste uitspraak aanleert.

Bekijk de videolessen voor extra uitleg

Lastige onderwerpen worden helder uitgelegd in de online videolessen. Een waardevolle aanvulling op het lesmateriaal! Je kunt deze lessen zo vaak bekijken als je wilt.

Inhoud

Inhoud van de cursus Engels voor gevorderden

In de cursus Engels voor gevorderden leer je het Engels goed spreken en verstaan, maar ook moeiteloos lezen en schrijven. In het lesmateriaal van deze taalcursus komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Zo leer je meteen veel over Engeland en andere Engelstalige gebieden. Met ieder hoofdstuk breid je je woordenschat verder uit. De online kennistrainer zorgt ervoor dat je deze woorden ook echt goed onthoudt. Natuurlijk worden ook de grammaticaregels duidelijk uitgelegd, o.a. in de online videolessen.

Na het afronden van de taalcursus Engels voor gevorderden kun je je goed uitdrukken in gesprekken met Engelstaligen. Je kunt bijvoorbeeld in een winkel niet alleen zeggen wat je wilt hebben, maar ook informeren naar verschillende details en specificaties. Ook in gesprekken met de lokale bevolking kom je verder dan de standaardvragen en -antwoorden. Je zult merken dat je daardoor met het grootste gemak contact maakt met de inwoners van het land. Je uitspraak is uitstekend, want je leert met teksten die ingesproken zijn door ‘native speakers’: mensen van wie Engels de moedertaal is.

Ook lees je zonder moeite artikelen in een Engelse krant of een Engels tijdschrift en schrijf je zonder problemen verschillende formele en informele mails of brieven.

Bekijk de inhoud van de cursus

De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen. Om je een indruk te geven, vind je hieronder de belangrijkste:

 • Kennismaken
 • Een hotel vinden
 • Mensen thuis uitnodigen
 • Uit eten
 • Reizen en vervoer
 • Winkelen
 • Informatie vragen
 • Brieven schrijven
 • Gesprekken voeren
 • Vrije tijd
 • Relaties
 • Zakelijke relaties
 • Onderwijs en werkgelegenheid
 • Media
 • Economie
 • Stedelijke en landelijke gebieden
 • Formulieren en aankondigingen
 • Kunst
 • Internationale handelsrelaties
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Op reis naar het buitenland
 • Gezondheid
 • Sport
 • Hoger onderwijs
 • Goede doelen
 • Vergaderingen en conferenties organiseren
 • De Verenigde Staten en Canada
 • Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland
 • Engels in verschillende culturen
"Motiveren vind ik belangrijk, daarom geef ik bij elke opdracht commentaar"
Mieke van Rosmalen

Docent Engels


Lees het interview
"Motiveren vind ik belangrijk, daarom geef ik bij elke opdracht commentaar"
Mieke van Rosmalen

Docent Engels

Lees het interview

Einddoel en diploma

Einddoel

Met deze cursus Engels voor gevorderden breng je je kennis en vaardigheden op het internationaal erkende B2-niveau (CEF).

Na afronding van deze gevorderdencursus Engels kun je o.a.:

 • vloeiend en spontaan reageren in een gesprek.
 • formele en informele brieven en e-mails schrijven.
 • artikelen in een Engelse krant of een Engels tijdschrift lezen.
 • zonder moeite Engelstalige radio- of tv-programma’s volgen.
Meer over het Common European Framework (CEF)

Het Common European Framework of Reference beschrijft de taalvaardigheidsniveaus voor de verschillende Europese talen. Vaak staat het niveau ook vermeld op het behaalde diploma of certificaat. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Vervolgopleiding

Wil je na de cursus Engels voor gevorderden de taal op een hoger niveau leren beheersen? Dan is de cursus Engels voor meergevorderden een prima vervolgcursus.

Ook de bacheloropleiding HBO Europese studies is een mogelijke vervolgopleiding. De opleiding Engels voor gevorderden geldt als toelatingsprogramma voor deze opleiding. Dat betekent dat je op grond van het diploma van het behaalde diploma kunt worden toegelaten tot deze opleiding, als je 21 jaar of ouder bent. Bovendien kun je het behaalde diploma inbrengen om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijke overeenkomende module binnen de bacheloropleiding. De verantwoordelijke examencommissie besluit hierover. Voor deze opleiding gaat het in totaal om ongeveer 10 studiepunten (EC).

Behaal een internationaal erkend diploma

Als je wilt kun je aan het eind van de cursus een officieel examen afleggen van Cambridge English Language Assessments. Hiermee behaal je het internationaal erkende First Certificate in English (FCE)  B2-diploma . Een mooie toevoeging op je cv!

Het examen wordt samengesteld en gecorrigeerd door Cambridge English Language Assessments, maar kan in Nederland worden afgelegd. Meer informatie vind je op zwierslanguagetraining.nl.

Aan het afleggen van het examen zijn kosten verbonden. Deze vind je onder Studieduur en kosten.

Cambridge Assessment English, Authorised Exam Centre

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een taalcursus van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Al met een half uurtje studeren per dag leer je de taal. Hieronder vind je de geadviseerde studieduur.

Studieduur: 10 maanden

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de taalcursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Je mag langer over cursus doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je krijgt dan nog steeds begeleiding door je persoonlijke taaldocent en kunt gebruikmaken van alle online tools. Dit kost je niets extra. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Spoedcursus? Studeer twee keer zo snel

Bij deze cursus ontvang je al je lesmateriaal in één keer thuis. Sneller studeren kan dus ook!

 • Behaal supersnel resultaat.
 • Bepaal zelf je tempo.
 • Al het lesmateriaal meteen in huis.
 • Altijd een snelle reactie van je docent.
Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 10 x € 49,00 (€ 61,25)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 215,00. Je betaalt dit bedrag aan de desbetreffende exameninstantie.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
10 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
10 maanden
Niveau
B2
Diploma
Cambridge English-diploma

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 3 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!