Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Filter(s) toepassen

Digitale fotografie en beeldbewerking

Supervoordelige combinatiecursus

 • Thuis studeren
  35% korting

  12 x € 26,65 Normaal € 41,00

 • Studieduur

  12 maanden

 • Afronding

  Studieverklaring

 • Benodigde vooropleiding

  Geen

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

Aantrekkelijke tijdschriftenactie
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

Tijdelijk 35 procent korting
Lees meer

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 35% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!

In het kort

Ga je er graag op uit met je camera en wil je nog mooiere foto’s leren maken én ze zelf bewerken tot perfecte beelden? Kies dan voor deze voordelige combinatiecursus Digitale fotografie en beeldbewerking. Je gaat meteen aan de slag en ontdekt alle technische en creatieve mogelijkheden van je spiegelreflexcamera. Ook leer je werken met Photoshop Elements en maak je van je foto’s echte blikvangers. Het resultaat? Professioneel ogende foto’s waarmee je indruk maakt!

 • Unieke en voordelige combinatiecursus.
 • Gebaseerd op gebruiksvriendelijke software Photoshop Elements.
 • Inspirerend full colour lesmateriaal.
 • Veel praktische voorbeelden en handige tips.
 • Word voordelig lid van de NABK.
 • Inclusief digitale beelden, hulpbestanden en oefenopgaven.
Voor wie

Deze combinatiecursus is een aanrader voor amateurfotografen die alle mogelijkheden van hun digitale spiegelreflexcamera willen leren kennen en zelf hun foto’s willen bewerken tot prachtige beelden Bijvoorbeeld om een mooi album samen te stellen of een leuke fotomuur. Ook als je je wilt voorbereiden op een carrière als fotograaf of in je huidige werk te maken hebt met fotografie, is deze combinatiecursus zeer geschikt.

Einddoel

Na het afronden van de cursus Digitale fotografie en beeldbewerking maak je de mooiste foto’s en heb je alles in huis om als (semi)professionele fotograaf te beginnen. Je kent de technische en creatieve mogelijkheden van je digitale spiegelreflexcamera en weet hoe je deze kunt benutten. Ook heb je alle technieken in de vingers om je digitale foto’s geheel naar wens te bewerken.

Inhoud van de cursus Digitale fotografie en beeldbewerking

Deze inspirerende cursus behandelt alle aspecten van digitaal fotograferen, de mogelijkheden van je spiegelreflexcamera én het digitaal nabewerken van foto’s. Daarbij ga je meteen aan de slag met gevarieerde en inspirerende opdrachten. Al snel haal je veel betere foto’s uit je camera! De cursus bestaat uit een deel Digitale fotografie en een deel Beeldbewerking.

Oefening baart kunst. In het onderdeel Digitale fotografie ga je dan ook veel fotograferen. Door actief aan de slag te gaan, ontwikkel je je technische en creatieve vaardigheden optimaal. In dit deel is o.a. aandacht voor belichting, scherpte, kleuren, mogelijke accessoires bij een camera en uiteraard voor verschillende thema’s binnen de fotografie. Denk bijvoorbeeld aan natuurfotografie, portretten of sportfotografie.

In het cursusdeel Digitale beeldbewerking leer je met welke technieken je je foto’s kunt verfraaien en aanpassen. Daarbij wordt gestart met de basistechnieken, maar komen ook de meer geavanceerde technieken aan bod. Bovendien leer je op eenvoudige wijze van je eigen digitale foto’s een schitterend fotoalbum samen te stellen. Je leert werken met Photoshop Elements, een programma dat hiervoor uitstekend geschikt is.

Bij de cursus krijg je digitale beelden, hulpbestanden en oefenopgaven. Je kunt dus meteen aan de slag.

Meer over Digitale fotografie

Licht is het belangrijkste ingrediënt van een foto. Zonder licht is er geen kleur. In dit hoofdstuk leer je hier alles over. Daarnaast ga je in op de verschillende typen digitale camera’s die er zijn en de mogelijkheden die ze bieden. In het daaropvolgende hoofdstuk leer je alles over lenzen. Wat is een lens precies en waarom heb je er een nodig? Verder komen onderwerpen als brandpuntsafstand en beeldhoek, zoombereik, lichtsterkte, lensafwijkingen en beeldstabilisatie aan de orde.

Zoeker, ontspanner en belichting

Voordat je een foto maakt, moet je eerst zien hoe het onderwerp ‘gekaderd’ is. Hiervoor kijk je door de zoeker. Ben je tevreden over de compositie, dan druk je op de ontspanner om de foto te maken. Daarbij laat je een bepaalde hoeveelheid licht tot de beeldsensor toe. Hoeveel licht dit moet zijn, is afhankelijk van de belichtingsinstellingen van de camera, voortkomend uit de lichtmeting. Hoe je sluitertijd en diafragma instelt, leer je ook in dit hoofdstuk.

Scherpte en sensor

Zonder een goede belichting kun je geen goede foto maken. Foto’s die te donker of te licht zijn, krijgen meestal niet de schoonheidsprijs. Dat geldt ook voor foto’s die onscherp zijn. Foto’s die onscherp zijn, belanden dan ook meestal in de prullenbak. En, in tegenstelling tot een afwijkende kleur of helderheid, kan onscherpte nauwelijks tot nooit worden gecorrigeerd in een fotobewerkingsprogramma. Het scherpstellen van een camera is dan ook een belangrijk onderdeel van de fotografie. In dit hoofdstuk leer je er alles over. Daarnaast gaat dit hoofdstuk ook in op de sensor: een wezenlijk onderdeel van de digitale camera.

Kleur en bestanden, opslagmedia, terugkijken en downloaden

De wereld van kleur is als een ijsberg. Vaak zie je slechts het topje, terwijl een groot gedeelte buiten het gezichtsveld valt. In het kort gaat dit hoofdstuk in op vier aspecten van het kleurbeheer: kleurruimte, kleurdiepte, kleurprofiel en kleur in de praktijk. Daarnaast leer je alles over het opslaan van fotobestanden. Welke manieren zijn er? En hoe kun je je foto’s gemakkelijk terugkijken?

Accessoires, hardware en software

Als je een digitale camera aanschaft, zul je merken dat er vaak nog wel wat kosten bijkomen voor de nodige accessoires. Dit hoofdstuk staat dan ook stil bij de belangrijkste toebehoren bij digitale camera’s. Je leert, naast geheugenkaarten en flitsers, meer over batterijen en accu’s, statieven, tassen, koffers, onderhoudsmiddelen, voorzetlenzen, filters, zonnekappen en onderwaterbehuizing. Daarnaast leer je een aantal basistechnieken voor het bewerken van je digitale foto’s.

Fotografietips

Fotografie is subjectief. Toch is er een aantal algemene criteria waaraan een opname moet voldoen om hem geslaagd te maken. Denk bijvoorbeeld aan een goede belichting, natuurlijke kleuren en een scherp onderwerp. Maar ook compositie, karakter en uitstraling zijn erg belangrijk. In dit onderdeel krijg je handige fotografietips die de aantrekkingskracht van jouw foto’s kunnen vergroten.

Landschap en reizen, natuur- en macrofotografie en portret- en actiefotografie

Wat spreekt jou het meeste aan? Landschaps- en reisfotografie, natuur- en macrofotografie of juist portret- en actiefotografie? Je krijgt inzicht in de specifieke aspecten en aandachtspunten van deze verschillende thema's en onderwerpen in de fotografie. Na een korte toelichting over wat een bepaald thema inhoudt, wordt aangegeven welke voorbereidingen je moet treffen voor een geslaagde fotosessie. Daarnaast krijg je nog enkele handige trucs en tips.

Overige thema's

Naast bovengenoemde thema's, zijn er nog tal van andere onderwerpen die in de cursus naar voren komen. Hoe fotografeer je bijvoorbeeld producten of gebouwen? Hoe maak je een goede panoramafoto en wat doe je als je een mooie foto wilt maken van een natuurverschijnsel als onweer? Daarnaast komen onderwaterfotografie, luchtfotografie en reportages aan bod.

Beeldoptimalisatie, werken met RAW & HDR

Ben je niet helemaal tevreden met je foto? Dan kun je altijd nog proberen ‘m na te bewerken. Maar hoe doe je dit, zonder dat het ten koste gaat van je foto? In het hoofdstuk Beeldoptimalisatie krijg je vast een introductie. Je leert onder meer hoe je belichting corrigeert, hoe je de kleur aanpast en hoe je een onscherpe foto scherper maakt. Vervolgens doe je basiskennis op over de bestandsformaten RAW en HDR.

Foto’s afdrukken, publicatie en auteursrecht

Bij digitale fotografie is het minder vanzelfsprekend om foto’s af te drukken dan bij analoge fotografie. De foto’s blijven vaak in de computer of op cd staan. Wil je toch graag je foto’s afdrukken? Dan is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wat is bijvoorbeeld het afdrukformaat, de afdrukverhouding en wat zijn de afdrukmogelijkheden? Na afloop weet je er alles van. En welke mogelijkheden zijn er om digitale foto’s snel terug te kijken of aan een publiek te tonen? Het hoofdstuk Publicatie en auteursrecht vertelt je er alles over.

Meer over Digitale beeldbewerking

Installatie en apparatuur

De cursus begint met de basis. Het werken met de camera, het werken met de computer en de scanner en printer komen aan bod. In dit hoofdstuk kun je je kennis dus nog eens opfrissen.

Basisbewerkingen

Je leert kleuren aanpassen, bijvoorbeeld om ’rode ogen’ of overbelichting te corrigeren. Ook laat de cursus je zien hoe je foto's vergroot, verkleint en uitsnijdt.

Geavanceerde technieken

Later komen de meer geavanceerde technieken aan bod, zoals foto's manipuleren en samenvoegen, maskers en lagen, tekenen van objecten en het omgaan met zogenaamde ’filters’. Je leert hoe je bepaalde onderdelen van je foto kunt verbergen of juist meer onder de aandacht kunt brengen. Er zijn ontelbaar veel effecten die je kunt toepassen op je foto’s. Door veel oefenen en experimenteren leer je hoe filters zich gedragen en wat jij de mooiste en leukste effecten vindt.

Je foto’s op internet

Daarnaast leer je hoe je foto's op cd-rom, dvd of op een eigen internetsite kunt zetten. Zo maak je een digitaal fotoalbum of deel je foto's via internet met anderen! Met behulp van het uitgebreide lesmateriaal en de begeleiding van je docent leer je het snel en eenvoudig.

Dit heb je nodig

Om de cursus te kunnen volgen, is een digitale spiegelreflexcamera noodzakelijk. Daarnaast moet je beschikken over een PC met internetaansluiting, cd-romstation en de mogelijkheid digitale foto’s per e-mail te versturen.

Voor het volgen van deze cursus, dien je te beschikken over Photoshop Elements. De leerstof is gebaseerd op Photoshop Elements 14.

Lees hier meer over de ervaringen van cursisten
Klik hier
Studieverklaring

Heb je alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd en wil je een bewijs van de gevolgde cursus? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Heb je na deze cursus de smaak te pakken en wil je nog meer leren? Misschien zelfs van fotografie je beroep maken? Kies dan voor een van de onderstaande cursussen:

 • ZZP’er voor creatieve professionals.
 • Adobe Photoshop Advanced.
 • Webdesign.
 • Professional webdesigner.
De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Extra voordeel voor cursisten
Word voordelig lid van de NABK

Als LOI-cursist kun je heel voordelig lid worden van de NABK en profiteer je van een hoop gratis extra’s en voordelen. Zo krijg je als NABK-lid gratis cadeaus, toegangskaarten voor grote kunstbeurzen, korting op expositiemogelijkheden, korting op kunstenaarsmaterialen en nog meer leuke extra’s.

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 12 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over je studie doen.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 12 x € 26,65

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.