Frans voor beginners en gevorderden

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

Frans voor beginners en gevorderden

Leer op een leuke en slimme manier de Franse taal spreken, verstaan, lezen en schrijven. Ook twee keer zo snel te volgen.

In het kort

In het kort

Leer op een leuke en slimme manier de Franse taal spreken, verstaan, lezen en schrijven. Ook twee keer zo snel te volgen.

Thuis studeren
14 x € 39,00 (€ 48,75) 20% korting
Studieduur
14 maanden
Niveau
B2
Diploma
Alliance Française-diploma

De combinatiecursus Frans voor beginners en gevorderden van de LOI is de ideale keuze voor iedereen die zo voordelig mogelijk goed Frans wil leren en vanaf de basis wil beginnen. Je studeert via een unieke studiemethode, met behulp van online animatiefilms, en kunt je na afloop, zowel mondeling als schriftelijk, uitstekend uitdrukken in het Frans. Je beheerst de grammatica, hebt een flinke Franse woordenschat opgebouwd en weet heel veel over het land Frankrijk.

De LOI biedt de cursussen Frans voor beginners en Frans voor gevorderden ook los aan. Kies je voor deze combinatiecursus, dan ben je een stuk voordeliger uit!

Goed Frans leren is niet alleen leuk en handig, kennis van de Franse taal is ook een uitstekende aanvulling op je cv. Het geeft zeker een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Daarom kies je voor de cursus Frans voor beginners en gevorderden

 • Studeer sneller én voordeliger.
 • Uniek! Leuk én effectief studeren met online animatiefilms.
 • Ook 2 x zo snel te volgen.
 • Gratis online hoorcolleges voor extra uitleg.
 • Online inspreken en snel gesproken feedback terug.
 • Inclusief MP3-bestanden.
 • Optioneel: officiële diploma’s DELF-B1 en DELF-B2 van de Alliance Française.
Alliance Française
Een taal leren is leuker bij de LOI
Leer de taal spreken en verstaan in levensechte situaties

 

Een taal leren is leuker bij de LOI
Leer de taal spreken en verstaan in levensechte situaties

 

Doelgroep

Doelgroep

De cursus Frans voor beginners en gevorderden is bestemd voor iedereen die goed Frans wil leren en vanaf de basis wil beginnen. Of als je wilt starten met gevorderden, maar het lesmateriaal voor beginners als naslagwerk wilt gebruiken. Je kunt de cursus Frans volgen, omdat je Frans een mooie taal vindt. Maar de taalcursus is ook een ideale keuze voor iedereen die naar Frankrijk (of een ander Franstalig land) op vakantie gaat. Ook is de LOI-cursus Frans voor beginners en gevorderden een aanrader voor je werk. Kennis van de Franse taal is een mooie aanvulling op je cv en geeft net die extra voorsprong op de arbeidsmarkt.

Voor jezelf

Wie op vakantie gaat naar Frankrijk, kan met de opgedane kennis bijzonder goed uit de voeten. Wie Frans kan spreken, wordt nog meer gewaardeerd door de lokale bevolking. Je zult zien: de reis krijgt een extra dimensie als je meer begrijpt van de taal en de inwoners en gebruiken.

Voor je werk

De Franse taal speelt binnen veel bedrijven een belangrijke rol. Steeds meer organisaties hebben te maken met Franstalige collega’s, klanten of leveranciers. Wie de taalcursus Frans voor beginners en gevorderden heeft gevolgd, heeft dus zeker een pre bij Frans-georiënteerde bedrijven.

Einddoel

Met de combinatiecursus Frans voor beginners en gevorderden breng je je kennis van het Frans op het gebied van spreek-, luister-, schrijf- en leesvaardigheid naar gevorderdenniveau. De cursus behandelt daarnaast een groot aantal onderwerpen uit het dagelijks leven én je leert veel over het land. Met deze cursus breng je je kennis en vaardigheden op het internationaal erkende B2-niveau.

Internationaal erkend CEF-niveau

Het niveau dat je haalt met deze combinatiecursus Frans voor beginners en gevorderden wordt volgens het Common European Framework of Reference for Languages (CEF) internationaal aangeduid met B2. Je kunt ook een internationaal erkend examen afleggen. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Vooropleiding

Om de combinatiecursus Frans voor beginners en gevorderden te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

De cursus

Inhoud van de cursus Frans voor beginners en gevorderden

In het lesmateriaal van de LOI-taalcursus Frans voor beginners en gevorderden komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Je begint bij de basis en breidt met ieder hoofdstuk je woordenschat verder uit. Ook de grammaticaregels worden duidelijk uitgelegd. Je past het geleerde meteen toe. Een taal leer je pas echt als je hem meteen actief gebruikt.

Meer over de inhoud

Spreken en verstaan

Wie de combinatiecursus Frans voor beginners en gevorderden heeft afgerond, kan zich goed uitdrukken in gesprekken met Franstaligen. Je komt verder dan de standaardvragen en –antwoorden en je uitspraak is uitstekend, want je leert met teksten die ingesproken zijn door ‘native speakers’: mensen van wie het Frans de moedertaal is. Contact maken met de inwoners van het land gaat een stuk makkelijker en Franstalige radio- en tv-programma’s kun je zonder moeite volgen.

Lezen en schrijven

Na het afronden van de cursus Frans voor beginners en gevorderden lees je zonder moeite artikelen in een Franse krant of een Frans tijdschrift. Ook het schrijven van diverse formele en informele brieven, zoals persoonlijke correspondentie of meer zakelijke teksten, schrijf je straks zonder problemen.

Complete cursus

Deze combinatiecursus Frans omvat alles wat je nodig hebt om een taal goed te leren. Zo krijg je:

 • helder geschreven lesmateriaal met afwisselende oefeningen
 • online animatiefilms om te oefenen in realistische situaties
 • audiobestanden (MP3), ingesproken door native speakers
 • online hoorcolleges voor extra uitleg
 • persoonlijke en motiverende begeleiding van ervaren docenten
 • online inspreken en snel gesproken feedback terug.
Speel mee in online animatiefilms!

Bij deze cursus speel je met je eigen stem mee in echte animatiefilms. Een superleuke, effectieve én vooral interactieve manier van studeren. Wat je leert, pas je direct toe in de praktijk. Hierdoor leer je de taal beter en sneller.

Afwisselend lesmateriaal

Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leer je naast de taal, meteen veel over het land en zijn historie, cultuur, economie en het dagelijks leven! In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Basisgrammatica Nederlands

Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Geen probleem! Je kunt deze cursus ook bestellen inclusief extra lessen basisgrammatica van het Nederlands. Met deze extra lessen  duurt de cursus slechts één maand langer en geef je jezelf een goede start.Een goede basiskennis van de Nederlandse grammatica zorgt er immers voor dat je het Engels makkelijker begrijpt en sneller oppikt.

Gratis professionele taalcursus-app

Bij steeds meer cursussen kun je gebruik maken van een professionele taalcursus-app. Deze app is ontwikkeld in samenwerking met ‘native speakers’ en biedt je een ideale manier om de taal nog beter te leren lezen, verstaan en spreken. De taalcursus-app vormt daarmee een waardevolle aanvulling op de lesstof.

Lees verder
Gratis professionele taalcursus-app

Bij steeds meer cursussen kun je gebruik maken van een professionele taalcursus-app. Deze app is ontwikkeld in samenwerking met ‘native speakers’ en biedt je een ideale manier om de taal nog beter te leren lezen, verstaan en spreken. De taalcursus-app vormt daarmee een waardevolle aanvulling op de lesstof.

Lees verder

Examens en diploma

Examen

Bij de combinatiecursus Frans voor beginners en gevorderden kun je zelf kiezen of je beide examens aflegt (dus beginners en gevorderden) of dat je alleen het gevorderdenexamen doet. Beide examens worden afgenomen door Alliance Française en kunnen in Nederland worden afgelegd. Meer informatie vind je op de website van Alliance Française.

Aan het afleggen van examens zijn kosten verbonden. Deze vind je bij de tab Studieduur en kosten.

Diploma en vervolgopleiding

De diploma’s DELF-B1 en DELF-B2 van de Alliance Française worden uitgegeven door de Alliance Française, zijn internationaal erkend en hebben dan ook toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt.

Wil je na deze combinatiecursus de taal naar een nóg hoger niveau tillen? Denk dan eens aan de cursus Frans voor meergevorderden. Wil je meer weten over land en volk en over cultuur en omgangsvormen? Kies dan voor een aanvullende cursus Effectief communiceren met Franstaligen.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad, een slimme kennistrainer, geluidsfragmenten en bij veel cursussen multimediale oefeningen.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 14 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Spoedcursus? Studeer twee keer zo snel voor supersnel resultaat.
 • Behaal supersnel resultaat.
 • Bepaal zelf je tempo.
 • Al het lesmateriaal meteen in huis.
 • Altijd een snelle reactie van je docent.
Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 14 x € 39,-

Via de regeling Scholingsaftrek, kun je van de belasting een flink deel van je studiekosten terugkrijgen. Bekijk hieronder hoeveel.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Examenkosten

Het examen voor het B1-diploma wordt twee keer per jaar afgenomen in juni en december bij vestigingen van de Alliance Française in Nederland en kost € 120,-. Het examen voor het B2-diploma wordt twee keer per jaar afgenomen in juni en december en kost € 120,-.

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Thuis studeren
14 x € 39,00 (€ 48,75) 20% korting
Studieduur
14 maanden
Niveau
B2
Diploma
Alliance Française-diploma
14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Aantrekkelijke tijdschriftenactie

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!