Frans voor beginners en gevorderden

Vakgebied

Frans voor beginners en gevorderden

Met deze cursus breng je je kennis van het Frans op een hoger niveau. Dankzij een unieke methode wordt studeren nog leuker en makkelijker en behaal je supersnel resultaat.

In het kort

In het kort

Met deze cursus breng je je kennis van het Frans op een hoger niveau. Dankzij een unieke methode wordt studeren nog leuker en makkelijker en behaal je supersnel resultaat.

Lesgeld thuisstudie
14 x € 39,00 (€ 48,75) 20% korting
Studieduur
14 maanden
Niveau
B2
Diploma
Alliance Française-diploma

Wil je zo snel én voordelig mogelijk Frans leren op gevorderdenniveau (B2)? Bijvoorbeeld omdat je goed wilt kunnen communiceren met Franstalige vrienden, collega’s of familie? Kies dan voor de combinatiecursus Frans voor beginners en gevorderden. Wie de taal goed beheerst geniet nóg meer van een vakantie naar Frankrijk of een ander Franstalig land. Goed Frans leren is niet alleen leuk en handig, kennis van de Franse taal is ook een uitstekende aanvulling op je cv. Het geeft zeker een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier nog beter Frans leren spreken, verstaan, lezen én schrijven. En dat al met een half uurtje per dag! De methode combineert de flexibiliteit van thuis studeren met duidelijk lesmateriaal, begeleiding door een persoonlijke taaldocent en een uitgebreide online leeromgeving.

In de online leeromgeving vind je verschillende speciaal ontwikkelde tools. Zo oefen je met spreken in interactieve opdrachten, overhoor je jezelf met de kennistrainer en vind je online videolessen met extra uitleg. Zo wordt het leren van een taal nóg leuker!

De LOI biedt de cursussen Frans voor beginners en Frans voor gevorderden ook los aan. Kies je voor deze combinatiecursus, dan ben je een stuk goedkoper uit!

Daarom kies je voor de cursus Frans voor beginners en gevorderden

 • Studeer sneller én voordeliger.
 • Leuke en effectieve methode om je spreekvaardigheid te oefenen.
 • Ook 2 x zo snel te volgen, klaar in 7 maanden!
 • Gratis online videolessen voor extra uitleg.
 • Online inspreken en snel gesproken feedback terug.
 • Behaal het officiële en internationaal erkende Diplôme d'Etudes en Langue Française (DELF) B1 en B2 van Alliance Française.

alliance francaise logo

Voor wie

Voor wie

De cursus Frans voor beginners en gevorderden (B2) is bestemd voor iedereen die goed Frans wil leren en vanaf de basis wil beginnen. Of als je wilt starten met gevorderden, maar het lesmateriaal voor beginners als naslagwerk wilt gebruiken. Wie de taal écht goed beheerst geniet nog meer van een vakantie in Frankrijk, België of een ander Franstalig land. Je legt makkelijker contact met de locals en je kunt je moeiteloos redden in het dagelijks leven.

Ook op de arbeidsmarkt is goede kennis van het Frans een pre. De economie internationaliseert steeds verder. Frankrijk een belangrijke handelspartner van Nederland en veel andere landen doen ook aan handel met Frankrijk. Veel bedrijven hebben dan ook te maken met Franstalige collega’s, leveranciers of klanten. Ook zijn er in Nederland Franse dochterbedrijven gevestigd en hebben Nederlandse bedrijven weer dochterbedrijven in Frankrijk waar Franssprekende Nederlanders zeer gewild zijn. Kennis van de Franse taal staat dan ook goed op je cv, zeker als je dit kunt aantonen met een internationaal erkend diploma!

"Het was voor mij al snel duidelijk dat ik Frans bij de LOI wilde doen"
Fleur Snethlage

Cursist


Lees het interview
"Het was voor mij al snel duidelijk dat ik Frans bij de LOI wilde doen"
Fleur Snethlage

Cursist

Lees het interview

Unieke studiemethode

Studiemethode

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier een taal leren. Je ontvangt duidelijk en aansprekend lesmateriaal op papier, waarmee je lekker thuis aan de slag gaat. Daarbij krijg je begeleiding van een persoonlijke taaldocent die altijd voor je klaar staat. Bovendien krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving met verschillende speciaal ontwikkelde tools. Hiermee wordt het leren van een taal nóg leuker. Juist deze combinatie van papieren lesmateriaal, begeleiding en e-learning blijkt in de praktijk heel goed te werken!

 
Docent

Begeleiding door je persoonlijke taaldocent

Je staat er nooit alleen voor. Een ervaren taaldocent staat altijd voor je klaar. Hij of zij geeft extra uitleg en beantwoordt je vragen. Door het geven van mondelinge feedback helpt de docent je bovendien met de juiste uitspraak. Net alsof je in de klas zit! Alle taaldocenten hebben ruime ervaring en weten precies hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen.

 
Lesmateriaal

Helder en aansprekend lesmateriaal

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je beter leert van papier dan van een scherm. Daarom ontvang je je lesmateriaal gewoon op papier. Dit is duidelijk geschreven en kent een heldere opbouw. Verschillende onderwerpen wisselen elkaar af, waardoor je nooit lang met hetzelfde bezig bent. Je krijgt heldere uitleg en leert meteen veel over het land en de inwoners.

 

Uitgebreide online leeromgeving

Naast het lesmateriaal krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving. Hier communiceer je met je docent en vind je handige aanvullingen op het lesmateriaal, zoals geluidsfragmenten van native speakers. Speciaal voor onze taalcursussen zijn er bovendien verschillende studietools ontwikkeld die je helpen bij het leren van de taal. Door het leren van papier af te wisselen met deze studietools, wordt het leren nóg leuker en leer je nóg effectiever.

Leeromgeving
 
Train je woordenschat met de slimme kennistrainer

De kennistrainer overhoort je en besteedt daarbij extra aandacht aan de woorden en onderwerpen waar je nog moeite mee hebt. Zo onthoud je woorden beter en sneller en breid je je woordenschat razendsnel uit.

Oefen je spreekvaardigheid met superleuke inspreekopdrachten

Met de online inspreek- en luisteropdrachten oefen je in een veilige omgeving met spreken. Met je stem speel je mee in animatiefilms over alledaagse situaties. Je wordt uitgedaagd om zelf zinnen te formuleren en krijgt hierop gesproken feedback van je docent. Zo weet je zeker dat je de juiste uitspraak aanleert.

Bekijk de videolessen voor extra uitleg

Lastige onderwerpen worden helder uitgelegd in de online videolessen. Een waardevolle aanvulling op het lesmateriaal! Je kunt deze lessen zo vaak bekijken als je wilt.

Inhoud

Inhoud van de cursus Frans voor beginners en gevorderden

In het lesmateriaal van de LOI-taalcursus Frans voor beginners en gevorderden (B2) komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Je begint bij de basis en breidt met ieder hoofdstuk je woordenschat verder uit. Ook de grammaticaregels worden duidelijk uitgelegd. Je past het geleerde meteen toe. Een taal leer je immers pas echt als je hem meteen actief gebruikt.

Je leert de Franse taal goed spreken en verstaan, maar ook moeiteloos lezen en schrijven. In het lesmateriaal van deze taalcursus komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Zo leer je meteen veel over Frankrijk. Met ieder hoofdstuk breid je je woordenschat verder uit. De online kennistrainer zorgt ervoor dat je deze woorden ook echt goed onthoudt. Natuurlijk worden ook de grammaticaregels duidelijk uitgelegd, o.a. in de online videolessen.

Wie de combinatiecursus Frans voor beginners en gevorderden heeft afgerond, kan zich goed uitdrukken in gesprekken met Franstaligen. Je komt verder dan de standaardvragen en –antwoorden en je uitspraak is uitstekend, want je leert met teksten die ingesproken zijn door ‘native speakers’: mensen van wie het Frans de moedertaal is. Contact maken met de inwoners van het land gaat een stuk makkelijker en Franse radio- en tv-programma’s kun je zonder moeite volgen. Ook lees je zonder moeite artikelen in een Franse krant of een Frans tijdschrift en schrijf je zonder problemen verschillende zakelijke en persoonlijke mails of brieven.

Bekijk de inhoud van de cursus

De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen. Om je een indruk te geven, vind je hieronder de belangrijkste:

 • Kennismaken, jezelf voorstellen en afscheid nemen
 • Dagelijks leven
 • Je mening geven
 • Reis en verblijf
 • Een rondreis door Frankrijk
 • Een bezoek aan Parijs
 • Attracties en bezienswaardigheden in Frankrijk
 • Kamperen
 • De Franse spoorwegen
 • Franse kastelen
 • In de supermarkt
 • Uit eten
 • Vrije tijd
 • Op kantoor
 • Kunst en cultuur
 • De financiële wereld
 • Franse media
 • Kunst en cultuur
 • Franse muziek
 • De geschiedenis van Frankrijk
 • Franse romanschrijvers
 • Sport
Basisgrammatica Nederlands

Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Geen probleem! Je kunt deze cursus ook bestellen inclusief extra lessen basisgrammatica van het Nederlands. Met deze extra lessen  duurt de cursus slechts één maand langer en geef je jezelf een goede start. Een goede basiskennis van de Nederlandse grammatica zorgt er immers voor dat je een vreemde taal makkelijker begrijpt en sneller oppikt.

Einddoel en diploma

Einddoel

Met deze cursus Frans voor beginners en gevorderden breng je je kennis en vaardigheden op het internationaal erkende B2-niveau (CEF).

Na afronding van deze gevorderdencursus Frans kun je o.a.:

 • vloeiend en spontaan reageren in een gesprek.
 • formele en informele brieven en e-mails schrijven.
 • artikelen in een Franse krant of een Frans tijdschrift lezen.
 • zonder moeite Franstalige radio- of tv-programma’s volgen.
Meer over het Common European Framework (CEF)

Het Common European Framework of Reference beschrijft de taalvaardigheidsniveaus voor de verschillende Europese talen. Vaak staat het niveau ook vermeld op het behaalde diploma of certificaat. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Vervolgopleiding

Wil je na de cursus Frans voor beginners en gevorderden de taal op een nóg hoger niveau leren beheersen? Dan is de cursus Frans voor meergevorderden een prima vervolgcursus.

Behaal een internationaal erkend diploma

Je kunt met deze cursus twee officiële diploma’s van Alliance Française behalen. Na het afronden van het beginnersdeel kun je het examen afleggen voor het Diplôme d’Etudes en Langue Française (DELF) B1. Na het gevorderdendeel ben je klaar voor het Diplôme d’Etudes en Langue Française (DELF) B2. Een mooie toevoeging op je cv!

Het examen wordt samengesteld en gecorrigeerd door Alliance Française, maar kan in Nederland worden afgelegd. Meer informatie vind je op de website van Alliance Française.

Aan het afleggen van het examen zijn kosten verbonden. Deze vind je onder Studieduur en kosten.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een taalcursus van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Al met een half uurtje studeren per dag leer je de taal. Hieronder vind je de geadviseerde studieduur.

Studieduur: 14 maanden

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de taalcursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Je mag langer over cursus doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je krijgt dan nog steeds begeleiding door je persoonlijke taaldocent en kunt gebruikmaken van alle online tools. Dit kost je niets extra. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Spoedcursus? Studeer twee keer zo snel

Bij deze cursus ontvang je al je lesmateriaal in één keer thuis. Sneller studeren kan dus ook!

 • Behaal supersnel resultaat.
 • Bepaal zelf je tempo.
 • Al het lesmateriaal meteen in huis.
 • Altijd een snelle reactie van je docent.
Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 14 x € 39,00 (€ 48,75)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Wil je de cursus volgen inclusief extra lessen basisgrammatica van het Nederlands? Dan duurt de cursus één maand langer en betaal je éen maand extra lesgeld.

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het examen voor het B1-diploma wordt twee keer per jaar afgenomen in juni en december bij vestigingen van Alliance Française in Nederland en kost € 125,-. Het examen voor het B2-diploma wordt twee keer per jaar afgenomen in juni en december en kost € 145,-.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
14 x € 39,00 (€ 48,75) 20% korting
Studieduur
14 maanden
Niveau
B2
Diploma
Alliance Française-diploma

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Kom naar de open dag op 28 januari of 8 februari!

Tijdens de open dagen kom je alles te weten over thuis en klassikaal studeren bij de LOI, de MBO- en HBO- opleidingen en de beroepsgerichte cursussen, en de online leeromgeving. Ook krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen en je te laten adviseren over je studiekeuze.

Meld je aan