Toon 0 resultaten

“Een IPMA-D certificering is heel waardevol voor je cv”

Na een aantal jaar als projectmanager te hebben gewerkt, besloot Richard Weber voor zichzelf te beginnen. Zeventien jaar geleden startte hij het bedrijf Key Result, een trainings- en adviesorganisatie gespecialiseerd in projectmanagement. LOI werkt al ruim 10 jaar samen met Key Result en vroeg Richard naar deze samenwerking. 

Up-to-date lesmateriaal

Richard: “Er is altijd een goede klik geweest tussen de LOI en Key Result. De LOI zorgt voor de marketing kant, zoals de inschrijving en logistiek. Key Result beheert en onderhoudt de inhoud van de opleidingen en zorgt voor de opvolging en begeleiding van studenten. Als kleine partij kunnen wij op specialistisch vlak heel snel schakelen en zo het lesmateriaal up-to-date houden. 

De wereld verandert

Doorgroeien is heel belangrijk. Ik houd me naast projectmanagement ook bezig met programmamanagement en portfoliomanagement. Daar zit mijn kennis en expertise maar daar zit ook mijn continue ontwikkeling aan mijn persoonlijke kant. Iedereen moet zich bewust zijn van het feit dat de wereld verandert. Als je niet op veranderingen inspeelt, loop je straks misschien wel achteraan. Het mee willen veranderen en jezelf blijven ontwikkelen is voor iedereen een heel belangrijk aandachtspunt.

Projectmanagement en ICT

Binnen ICT moet er projectmatig gewerkt worden en je moet snel op veranderingen kunnen inspelen. Acties waar IT geïmplementeerd moet worden, dingen die planmatig aangepakt moeten worden of als er verschillende partijen bij elkaar gebracht moeten worden. Dat alles kan je bijna niet anders doen dan in projectvorm. 

Projectmanagement heeft zeker een toegevoegde waarde binnen ICT. Al zien we de laatste jaren wel wat verschuivingen. Dat is op zich gezond, want er moet altijd gekeken worden naar de markt. Er wordt nu bijvoorbeeld steeds meer gewerkt met zelfstuderende teams. Als die professionaliteit er is, ben ik de laatste die zou zeggen dat het op een planmatige manier aangepakt moet worden. Maar gaat projectmanagement wegvallen? Dat zie ik zeker niet gebeuren!

Grote belangstelling voor IPMA-D certificering

De vraag naar een IPMA-D certificering is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Steeds meer bedrijven zeggen niet alleen iemand aan te willen nemen die het papiertje heeft. Ze zijn op zoek naar mensen die kunnen aantonen dat ze over de juiste competenties beschikken om succesvol een project te kunnen beheersen en dit gecontroleerd te kunnen doorlopen in verschillende omstandigheden. Een IPMA-D certificering is heel waardevol. Als je iemand met zo’n certificering in huis haalt, is het niet alleen feiten kennis die die persoon heeft maar dan is het ook kunde die hij meebrengt. Bewezen kunde! 

Hoog slagingspercentage

Voor de opleidingen wordt de tool MemoTrainer gebruikt. Studenten kunnen zo op een gepersonaliseerde manier, door dagelijkse herhaaloefeningen, kennis trainen. Hierdoor onthoud je meer én slaag je sneller. Sinds wij deze tool gebruiken, is het slagingspercentage met 20% gestegen. Over het afgelopen jaar genomen lag het slagingspercentage tussen de 95% en 99%. Dat is enorm hoog en voor een thuisstudie echt uniek. Zeker iets om trots op te zijn!”

Alle HBO ICT-opleidingen

Richard Weber, Managing director owner Key Result