Daarom kies je voor de LOI

Heb je al eerder diploma’s gehaald of beschik je al over de nodige werkervaring? Dan kun je vaak vrijstellingen aanvragen. Met een vrijstelling kun je de opleiding sneller afronden én krijg je vaak korting op het les- of collegegeld.

Vrijstelling op basis van diploma’s

Heb je al een opleiding gevolgd en al eerder diploma’s behaald? Dan kun je deze vaak inbrengen om vrijstelling aan te vragen voor één of meerdere modules van je opleiding. Zo rond je de opleiding nog sneller af!

Meer over vrijstellingen op basis van diploma’s.

Vrijstelling op basis van werkervaring

Misschien heb je al de nodige ervaring in het vakgebied van je studie. Dan is het natuurlijk zonde om in je opleiding te herhalen wat je al weet! Daarom kun je bij veel opleidingen ook vrijstelling aanvragen op basis van je werkervaring. Vooral bij de volledige MBO- en HBO-bacheloropleidingen kan dit veel tijd schelen! Om je competenties in kaart te brengen, doorloop je een EVC-traject (Erkenning van Verworven Competenties) bij een erkend EVC-bureau.

Meer over vrijstellingen op basis van werkervaring

Geen vrijstelling? Ook dan kun je versnellen

Ook wanneer je geen vrijstelling aanvraagt, kun je de opleiding sneller doorlopen. In je persoonlijke online leerpad zie je van tevoren precies welke onderwerpen aan bod komen in een module en wat er van je verwacht wordt. Wanneer je een deel van de stof al beheerst, kun je er ook voor kiezen om bepaalde onderwerpen over te slaan of meteen de afrondende opdracht te maken.

Modules afronden zonder studeren

Pas je de stof van een module al toe in je werk? Dan kun je er bij veel HBO-opleidingen ook voor kiezen om de module meteen af te ronden met een beroepsproduct. Met bijvoorbeeld een rapport of analyse uit je eigen werksituatie, toon je aan dat je de stof beheerst. Je hoeft in dat geen examen te doen of een andere eindopdracht te maken. Een slimme combinatie van werk en studie, die je veel tijd scheelt!

"We brengen de opleiding nóg dichter bij de praktijk van de student"
Martine de Vos

Martine de Vos, projectleider flexibilisering LOI Hogeschool


Lees het interview
"We brengen de opleiding nóg dichter bij de praktijk van de student"
Martine de Vos

Martine de Vos, projectleider flexibilisering LOI Hogeschool

Lees het interview

 

Ontdek de mogelijkheden

Wil je weten wat er bij jouw opleiding mogelijk is? Je leest er alles over bij de opleiding van je keuze.

Vind je opleiding in 4 stappen