Toon 0 resultaten

"De opleidingen van de LOI zijn – juist in deze tijd – zeer interessant"

Bea van der Avort

Communicatieadviseur Prijsvergelijken.nl

"De opleidingen van de LOI zijn – juist in deze tijd – zeer interessant"
Bea van der Avort

Communicatieadviseur Prijsvergelijken.nl

“Goede werknemers wil je niet kwijt. Daarom moet je ze binden en boeien. Toen Coen in een studietussenjaar bij ons kwam werken, wisten we direct dat hij een blijvertje was. Daarom deden we hem een jaar later − toen hij voor een nieuwe studie wilde vertrekken − een voorstel: ‘Als je bij Prijsvergelijken.nl blijft werken, betalen wij je studie’. Onder voorwaarde dat de studie te combineren was met zijn baan en de opgedane kennis toepasbaar was in zijn werk als productmanager.

Sneller schakelen

Dat Coen voor de grafische kant koos, was geen verrassing; daar liggen zijn ambities. Bovendien wordt ons bedrijf er beter van. Online omgevingen vertalen zich tegenwoordig steeds meer in beeld dan in tekst en omdat je als bedrijf niet achter wilt lopen, is het goed om in die ontwikkeling te investeren. Dat deden we al door de vormgeving altijd uit te besteden aan externe professionals. Maar nu we die grafische kennis door Coen in huis hebben, kunnen we hiermee sneller schakelen. Hoewel hij nog maar sinds september vorig jaar bezig is, zien we al enorme potentie. Hij kan de vertaalslag heel snel maken: wat hij vandaag leert, schudt hij morgen bij ons uit zijn mouw.

Investeren in personeel

Omdat we merken dat we nu al de vruchten plukken van Coens studie, willen we onze andere werknemers ook de kans geven hun kennis uit te breiden. Natuurlijk, investeren in je personeel blijft een risico. Want wie geeft je de zekerheid dat ze bij je blijven? Maar als je niet investeert, loop je het risico dat je bedrijf niet verder groeit. Wat heb je dan liever? Bedrijven moeten zich − net als mensen − blijven ontwikkelen.”

"Ik werk nu sneller en efficiënter"

Coen Jonker, productmanager bij Prijsvergelijken.nl en LOI-student Associate Degree Multimedia Design

Coen Jonker

“Mijn voorwaarden voor een goede baan zijn uitdaging en ontwikkeling. Toen Prijsvergelijken.nl me aanbood naast mijn werk een opleiding te volgen, greep ik die kans met beide handen aan. Ik koos voor een opleiding die vormgeving en online marketing combineert. Dat is precies wat ik ook als productmanager bij Prijsvergelijken.nl doe. Ik verzorg veel visualisatie voor onze website, maar zorg er bijvoorbeeld ook voor dat onze online klantenservice goed loopt. Zo kwam ik bij AD (Associate Degree) Multimedia Design, waar ik de basisvakken van de totale opleiding Communication & Multimedia Design leer. Ik wilde me niet direct voor langere tijd vastleggen aan een studie, daarom was deze AD-opleiding ideaal. Het bevalt me nu al zo goed, dat ik de andere twee jaar er waarschijnlijk aan vastplak.

Klassieke opleidingsdag

Eens in de twee à drie weken reis ik van Leiden naar Utrecht om daar de klassikale opleidingsdag te volgen. Docenten zijn ervaringsdeskundigen uit het vak die de lesstof heel duidelijk overbrengen. Ik krijg er direct een beeld bij en bedenk hoe ik het op mijn werk kan gebruiken. Dat maakt het studeren zo leuk.

Meer plezier

Vooral op grafisch vlak leer ik nu veel. Door die overlap van werk en studie gebruik ik veel werkcases voor mijn studieopdrachten. En andersom pas ik handige tools die ik leer meteen toe in de praktijk. Ik had altijd wel visualisaties in mijn hoofd, maar kon ze niet op het computerscherm krijgen. Bovendien gebruikte ik beperkte huis-tuin-en-keukenprogramma’s. Nu weet ik precies welke tools ik nodig heb en staat mijn idee binnen tien minuten op de computer. Ik werk dus een stuk sneller en efficiënter. En met meer plezier. Het is fijn om te merken dat de opleiding direct zijn vruchten afwerpt.”