Toon 0 resultaten

Zo werkt studeren bij de LOI

Bij de LOI stellen we niet de opleiding maar de student centraal. De leerstof, begeleiding en innovatieve online studietools passen zich aan jou aan in plaats van andersom. Hierdoor sluit de opleiding volledig aan bij je opleidingsbehoeften, studeer je efficiënt en kan snel een erkend diploma of getuigschrift worden behaald. De opleiding is bovendien prima te combineren met een baan en gezin. Niet op de laatste plaats omdat je kunt studeren op de manier die het beste bij je past: klassikaal of thuis.

LOI Klassikaal+ of thuisstudie, aan jou de keuze

Iedereen is anders en ook ieders persoonlijke situatie verschilt. Vind je een vast studieritme belangrijk of wil je juist niet gebonden zijn aan vaste tijden? Haal je veel motivatie uit het sociale aspect van klassikale lessen of hecht je daar minder waarde aan? Bedenk wat voor jou belangrijk is en kies de manier van studeren die daarbij past.

Alles over klassikaal studeren Alles over thuis studeren

Alles over klassikaal studeren

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? Kies dan voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren.

Voordelen LOI Klassikaal+
 • Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
 • Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
 • Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
 • Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Goed te combineren met werk en privéleven.

Op locatie en virtueel het beste van twee werelden

Bij LOI Klassikaal+ volg je om de 3 weken een bijeenkomst. De ene keer in de klas op een locatie bij jou in de buurt, de andere keer thuis via virtual classrooms. Je kiest zelf het moment: door de week in de avond of op vrijdag of zaterdag. Met deze combinatie van lessen op locatie en virtueel bespaar je veel tijd terwijl je wél dat persoonlijke contact hebt.

Onze studenten zijn zeer tevreden over de virtual classrooms. De docenten werden zelfs beoordeeld met een 8.6.

Meer over virtual classrooms

Diverse startmomenten en locaties

De klassikale opleidingen starten op meerdere momenten per jaar op verschillende goed bereikbare locaties in Nederland. Er is altijd een bij jou in de buurt. Kies je ervoor om de opleiding overdag te volgen? Dan vinden de bijeenkomsten plaats op vrijdag of zaterdag van 9.30 tot 16.30 uur. Kies je voor de avond, dan vinden de bijeenkomsten plaats op dinsdag of donderdag van 19.00 tot 22.00 uur. De locaties en startmomenten worden per opleiding aangegeven. Bij inschrijving kun je zowel voor de eerstvolgende als voor een latere startdatum kiezen.

Bekijk alle locaties

Inspirerende bijeenkomsten en een vast studieritme

Om de 3 weken volg je een klassikale bijeenkomst op de gekozen dag of avond. Met een docent voor de klas die het werkveld goed kent, zijn de bijeenkomsten boeiend vanaf de eerste minuut. Er wordt gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Zo wordt er veel aandacht besteed aan discussie met medestudenten, toetsing aan de eigen werkpraktijk, boeiende presentaties, (business)cases en training van competenties. Daarnaast is er alle ruimte voor vragen over de lesstof, extra uitleg en het oefenen van vaardigheden. Theorie en praktijk worden zo optimaal geïntegreerd.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Tijdens de bijeenkomsten (in de klas of online) werk je samen met andere studenten. De groepen zijn klein, zodat iedereen actief bij de les wordt betrokken en uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

Meer over de bijeenkomsten

Topdocenten uit de praktijk

De klassikale bijeenkomsten worden verzorgd door een vakspecialist die de kennis uitstekend weet over te dragen. De LOI selecteert de beste docenten met veel ervaring in het werkveld van je opleiding. Iedere student wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en krijgt persoonlijk feedback op opdrachten. Bachelorstudenten krijgen daarnaast een eigen coach die de studievoortgang in de gaten houdt en aanspreekpunt is voor advies.

"Ik vind het persoonlijke contact met studenten heel belangrijk"
Sylvia Jansen

Docent HBO Rechten


Lees het interview
"Ik vind het persoonlijke contact met studenten heel belangrijk"
Sylvia Jansen

Docent HBO Rechten

Lees het interview

In de klas én daarbuiten staat de docent voor je klaar

De docent bij wie je bijeenkomsten volgt in de klas, is ook in de tussenliggende weken jouw docent en altijd bereikbaar. Via de online leeromgeving kun je op elk moment vragen stellen en krijg je snel en persoonlijk antwoord. Ook het insturen van opdrachten kan 7 dagen per week. Alleen bij LOI kun je ook in de tussenliggende weken bij je docent terecht. Voor vragen, extra uitleg of feedback op een opdracht. Zo hoeft je studie dus nooit stil te staan!

Volg je een opleiding met een stageperiode? Speciaal tijdens deze belangrijke periode kun je met al je vragen terecht bij een praktijkbegeleider. Hij of zij bezoekt ook je stageplek, begeleidt je bij de stage en geeft advies. En ben je toe aan de afstudeerfase van een HBO-bachelor? Met de ondersteuning van een afstudeercoach breng je de opleiding zeker tot een goed einde.

Geavanceerde online leeromgeving

Bij elke opleiding krijg je toegang tot een persoonlijke, online leeromgeving op LOI Campus. Met deze geavanceerde leeromgeving heb je onder andere op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Het leerpad, jouw persoonlijke studieroute, leidt je stap voor stap door de opleiding. Je komt alle onderdelen, oefeningen en opdrachten vanzelf tegen. Zo heb je altijd alle informatie bij de hand, weet je precies wat je moet doen én hoeveel tijd dit kost. Ook vind je er handige extra’s zoals online hoorcolleges of live webcolleges.

Wil je een opdracht insturen of een vraag stellen aan je docent? Ook dat doe je snel en gemakkelijk via LOI Campus. Je staat er dus nooit alleen voor. Zo groei jij door en maak je je ambities waar.

Lees meer over de leeromgeving

Alles over thuis studeren

Wil je volledig flexibel zijn of hecht je minder waarde aan het klassikale aspect? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij ben je 100% flexibel om de opleiding te volgen waar en wanneer je maar wilt.

Voordelen LOI thuisstudie
 • Volledig flexibel studeren in je eigen studietempo. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Veelal inclusief één of meer praktijkdagen.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.

Starten kan op elk moment

Een van de voordelen van thuis studeren is dat je kunt starten wanneer je wilt. Heb je in een bepaalde periode veel tijd en wil je juist dan starten met een cursus of opleiding? Of wil je meteen beginnen om zo snel mogelijk je diploma te behalen? Alles kan. Je bent niet gebonden aan een studieseizoen en kunt in je eigen tempo studeren. Met het lesmateriaal dat je thuis krijgt en de online leeromgeving kun je van start wanneer jij dat wilt. Ook de docent is vanaf dat moment direct bereikbaar voor vragen, coaching en de beoordeling van opdrachten.

Maximale flexibiliteit, geen vaste studietijden

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Met een thuisstudie heb je maximale flexibiliteit. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en je via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

"Die vrijheid vind ik vooral geweldig aan mijn studie bij de LOI"
Sanny de la Bretoniere

Student Associate degree Officemanagement


Lees het interview
"Die vrijheid vind ik vooral geweldig aan mijn studie bij de LOI"
Sanny de la Bretoniere

Student Associate degree Officemanagement

Lees het interview

Praktijk en doelgericht lesmateriaal

Het lesmateriaal is vrijwel altijd volledig bij de opleiding inbegrepen en krijg je voor aanvang van je studie thuisgestuurd. Aan de hand van de cases, voorbeelden, extra uitleg en oefening in de lesstof doe je heel gericht en snel alle benodigde kennis op. Bovendien sluiten de examengerichte opleidingen perfect aan op de laatste exameneisen. Zo ontvang je bijvoorbeeld bericht als exameneisen worden aangepast en een update van de lesstof.

Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen, doe je natuurlijk niet alleen. Je moet kunnen leren van je fouten en antwoord krijgen op vragen. Daarom krijg je bij de LOI op elk moment de begeleiding die je nodig hebt. Professionele begeleiding waarvoor de beste docenten geselecteerd zijn, met veel ervaring in het werkveld van je opleiding.

Via de online leeromgeving kun je opdrachten insturen en vragen stellen aan je eigen docent. Bij een volledige HBO- of MBO-opleiding heb je daarnaast ook een eigen coach die je gedurende je hele studie begeleidt en adviseert. Bij een stage staat er een praktijkbegeleider voor je klaar. En ben je toe aan de afstudeerfase van een HBO-bachelor? Met de ondersteuning van een afstudeerbegeleider breng je de opleiding tot een goed einde. Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan zijn er natuurlijk ook praktijkdagen.

Geavanceerde online leeromgeving

Bij elke opleiding krijg je toegang tot een persoonlijke, online leeromgeving op LOI Campus. Met deze geavanceerde leeromgeving heb je onder andere op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Het leerpad, jouw persoonlijke studieroute, leidt je stap voor stap door de opleiding. Je komt alle onderdelen, oefeningen en opdrachten vanzelf tegen. Zo heb je altijd alle informatie bij de hand, weet je precies wat je moet doen én hoeveel tijd dit kost. Ook vind je er handige extra’s zoals online hoorcolleges of live webcolleges.

Wil je een opdracht insturen of een vraag stellen aan je docent? Ook dat doe je snel en gemakkelijk via LOI Campus. Je staat er dus nooit alleen voor. Zo groei jij door en maak je je ambities waar.

Flexibel examen afleggen: op dag en locatie naar keuze

Steeds meer examens kunnen iedere werkdag (en soms ook op zaterdag) worden afgelegd op 20 verschillende locaties in Nederland. Je kunt meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent. Je legt het examen digitaal af waardoor de uitslag snel bekend is. Let op: Aan de meeste examens zijn kosten verbonden. Bij de opleiding van je keuze vind je alle informatie over de hoogte en betaalwijze van het examengeld.

Erkende examens

De LOI is gemachtigd om examens af te nemen van onder andere de overheidserkende HBO- en MBO-opleidingen. Daarnaast leidt de LOI op voor branche-erkende diploma’s van toonaangevende exameninstanties, zoals NIMA, Nemas, EXIN en de Associatie voor examinering. Deze examens leg je af bij de exameninstantie die het examen afneemt.

Vrijstellingen aanvragen

Wist je dat eerder behaalde diploma’s recht kunnen geven op vrijstellingen voor gelijknamige modules binnen een vervolgopleiding? Met een vrijstelling hoef je geen examen te doen voor de desbetreffende module, bespaar je studietijd én krijg je korting op het les- of collegegeld. Wil je meer weten over het aanvragen van vrijstellingen of een verzoek tot vrijstelling doen voordat je inschrijft? Neem dan contact op met de afdeling Studievoorlichting, tel. (071) 545 1234. Je kunt ook eerst het overzicht van toelatingseisen en vrijstellingen bekijken.

Bekijk het overzicht van toelating en vrijstellingen

Erkende diploma’s en certificaten behalen

De LOI biedt keuze uit meer dan 1.000 opleidingen, van volledige Master-, HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen, in elk gewenst vakgebied. Hierdoor kun je vrijwel elk erkend diploma of certificaat behalen dat je maar wilt. De volledige MBO-opleidingen van de LOI zijn erkend door het ministerie van OCW. Naast deze erkenning zijn bovendien álle HBO-bacheloropleidingen, Associate degrees (Ad’s) en de Master of Business Administration geaccrediteerd door de NVAO, heeft de Inspectie van het Onderwijs de kwaliteitsborging van het MBO College beoordeeld met een bovengemiddelde score ‘goed’ en leiden de meeste beroepsgerichte opleidingen op voor branche-erkende examens. Je weet dus zeker dat je een bekend en gewaardeerd diploma of certificaat behaalt.

Meer over kwaliteit

Studeren met subsidie? Ontdek de mogelijkheden

Er zijn verschillende subsidieregelingen voor studenten en werkgevers waarmee je de netto opleidingskosten aanzienlijk kunt verlagen. In een aantal gevallen is studeren zelfs helemaal gratis. Zo wordt studeren extra aantrekkelijk.

Ontdek de mogelijkheden

Gratis studiegids

Vraag nu een studiegids naar keuze aan. In deze digitale gids staan alle opleidingen in het gekozen interessegebied en vind je alle informatie om een goede keuze te maken. Je ontvangt de digitale gids binnen enkele minuten per e-mail.

Vraag nu een gids aan

Studiegidsen

(Online) open dagen

Wist je dat we regelmatig (online) open dagen of open avonden organiseren? Een open dag of avond is dé gelegenheid om meer te weten te komen over studeren bij de LOI en persoonlijk advies te krijgen.

Meer informatie

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

Je kunt ook deelnemen aan een van onze (online) open dagen of open avonden. We organiseren ze regelmatig. Een open dag of avond is dé gelegenheid om meer te weten te komen over studeren bij de LOI en persoonlijk advies te krijgen. Bekijk hier wanneer de eerstvolgende plaatsvindt.

Contact Vraag een adviesgesprek aan