Horeca ondernemer

  • Flexibel studeren
  • Je docent is altijd bereikbaar
Beoordeling LOI:

€ 99,00 p/m Meer informatie

Horeca ondernemer

De LOI-cursus Horeca ondernemer is een unieke cursus op het gebied van ondernemerschap en het managen van een horecabedrijf. Naast de verplichte modules Horeca ondernemerschap en Wet- en Regelgeving, volg... Lees meer

De LOI-cursus Horeca ondernemer is een unieke cursus op het gebied van ondernemerschap en het managen van een horecabedrijf. Naast de verplichte modules Horeca ondernemerschap en Wet- en Regelgeving, volg je een module naar keuze waardoor je de cursus perfect kunt afstemmen op jouw wensen en behoeften. Na afloop kun je zelfstandig een eigen horecazaak openen én weet je succesvol te zijn in een markt waar trends en ontwikkelingen een belangrijke rol spelen.

Over deze opleiding

Infomercial CUR - MBO-certificaten
  • Geen vooropleiding nodig
  • Goed te combineren met een baan en een druk leven
  • Begeleiding door ervaren professionals
  • Inclusief lesmateriaal
Bel 071 – 545 1234
  • Vragen of persoonlijk advies?
  • Telefoon Bel 071 - 545 1234
  • Whatsapp WhatsApp
  • Kalender Adviesgesprek
  • Mail Stuur een e-mail
  • Help Veelgestelde vragen
Uitgebreide opleidingsinformatie

Algemene informatie

Vraag de studiegids aan

  • Alle informatie over je opleiding.
  • Meer over studeren bij de LOI.
  • Binnen enkele minuten in je mailbox.
Studiegids aanvragen

Wil je aan de slag als ondernemer of bedrijfsleider in de horeca? Kies dan voor de unieke én complete cursus Horeca ondernemer. Na afloop van deze beroepsopleiding kun je zelfstandig een eigen horecazaak openen én weet je succesvol te zijn in een markt waar trends en ontwikkelingen een belangrijke rol spelen.

Tijdens deze horecacursus krijg je inzicht in de belangrijkste branche specifieke randvoorwaarden waarmee je als horeca ondernemer rekening moet houden en geef je jouw onderneming ook echt vorm door het maken van een ondernemings- en marketingplan.

Naast de verplichte modules Horeca ondernemerschap en Wet- en Regelgeving, volg je een module naar keuze. Je hebt de keuze uit de modules Bevlogen horecapersoneel, Sociale Hygiëne, HACCP en voedselveiligheid, en Allergenen. Door de keuzemodule kun je de cursus perfect afstemmen op jouw wensen en behoeften.

Vraag de studiegids aan

  • Alle informatie over je opleiding.
  • Meer over studeren bij de LOI.
  • Binnen enkele minuten in je mailbox.
Studiegids aanvragen

Daarom kies je voor de cursus Horeca ondernemer

  • Unieke cursus op het gebied van ondernemerschap en het managen van een horecabedrijf.
  • Kies uit drie aanvullende keuzemodules.
  • Inclusief lesmateriaal en video’s met voorbeelden uit de praktijk.
  • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
  • Flexibel via thuisstudie, goed te combineren met een baan.
  • Geen vooropleiding vereist.

Doelgroep en vooropleiding

Doelgroep

De cursus Horeca ondernemer is de ideale keuze voor iedereen die professioneel in de horeca aan de slag wil gaan en zich verder wil ontwikkelen als ondernemer of bedrijfsleider in de horeca. Daarnaast is deze beroepsopleiding ook aan te raden voor iedereen die al enige ervaring in de horeca heeft, bijvoorbeeld als gastheer of kok. Door de keuzemodule is voor iedere ondernemer een passende opleiding te kiezen op basis van de ondernemingswens en al aanwezige achtergrondkennis.

Vooropleiding

Om deze cursus te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist.

Inhoud van de cursus

Gratis proefles

  • Maak kennis met studeren bij de LOI.
  • Bekijk een hoofdstuk uit het lesmateriaal.
  • Ontdek de online leeromgeving.
Vraag de proefles aan

Inhoud van de cursus Horeca ondernemer

Deze cursus biedt brede kennis en vaardigheden op het gebied van horeca en ondernemerschap. Alle verschillende takken van de horeca worden belicht en je krijgt de mogelijkheid om opdrachten te maken in de horecatak die je zelf uitkiest. Na afloop van deze beroepsopleiding kun je zelfstandig als (aankomend) horeca ondernemer aan de slag en weet je hoe je succesvol kunt zijn in een markt waar trends en ontwikkelingen een belangrijke rol spelen.

De cursus bestaat uit twee verplichte modules (Horeca ondernemerschap en Wet- en Regelgeving) en een keuzemodule. Daarbij kun je kiezen uit de onderdelen Bevlogen horecapersoneel, Sociale Hygiëne, HACCP en voedselveiligheid en Allergenen.

Meer over de inhoud

Tijdens deze cursus komen de volgende verplichte modules aan bod.

Horeca ondernemerschap
Tijdens deze module leer je alles over het starten van een onderneming in de horecabranche. Zo krijg je inzicht in de belangrijkste branche specifieke randvoorwaarden waarmee je als horeca ondernemer rekening moet houden (kansen, uitdagingen, risico’s, trends en ontwikkelingen) en geef je jouw onderneming vorm door het maken van een ondernemings-, marketing-, financierings- en inkoop- en voorraadplan. Na afloop van deze module kun je zelfstandig als (aankomend) horeca ondernemer aan de slag en weet je succesvol te zijn in een markt waar trends en ontwikkelingen een belangrijke rol spelen.

Wet- en Regelgeving
In deze module leer je over voor de horeca relevante wet- en regelgeving. Na het volgen van deze module kun je de voor de horeca relevante wetten en regels beschrijven én kun je jezelf op de hoogte houden van eventuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Denk aan: benodigde vergunningen en regels voor risicopreventie/-beperking.

Tijdens deze cursus kun je kiezen uit de volgende keuzemodules.

Bevlogen horecapersoneel
Na afloop van de module kun je een personeelsbeleid voeren dat rekening houdt met zowel de juridische vereisten als de doelstellingen zoals meer productiviteit, minder verloop, hogere personeelsbetrokkenheid en minder personeelskosten. Je leert jezelf en je medewerkers beter kennen via de psychologische typologie van Jung en kan op basis hiervan leidinggeven. Verder leer je hoe je personeel kan Binden & Boeien (volgens theorie van Joyce Vastenhouw) en hoe je dit in het personeelsbeleid kan implementeren, zodat je personeel makkelijker kan aantrekken en behouden.

Sociale Hygiëne
Het sociaal hygiënebeleid moet op een goede manier aan de medewerkers en klanten of gasten gecommuniceerd worden. Daarom krijg je in dit deel voorbeelden en tips over het opzetten van een sociaal hygiënebeleid. Na afronding van deze module heb je kennis en inzicht over de Drank- en Horecawet (DHW) en andere regelgeving die verband houdt met de introductie van sociale hygiëne. Bij het voldoende afronden van het externe examen Sociale Hygiëne van Stichting Vakbekwaamheid Horeca vindt bijschrijving in het register Sociale Hygiëne plaats.

HACCP en voedselveiligheid
In deze module leer je de hygiënecode kennen én toepassen binnen jouw bedrijf. Ook leer je zelf een HACCP-plan opstellen. Daarbij is o.a. aandacht voor de wet- en regelgeving, risico's in voedselveiligheid en de taken van de NVWA.

Allergenen
In deze module leer je alles over voedselovergevoeligheid, wat het verschil is tussen voedselallergie en -intolerantie plus de symptomen en het voorkomen ervan. Je leert welke 14 allergenen in de wet staan inclusief de alternatieve benamingen en welke veelgebruikte producten deze allergenen bevatten. Na afloop weet je bovendien hoe de voedselveiligheid wat betreft allergenen geborgd kan worden in een horecagelegenheid en ken je de wettelijke eisen met betrekking tot de communicatie over allergenen, bijvoorbeeld aan horecagasten of tussen service en keuken.

Examens en diploma

Examen

Elke module van de cursus Horeca ondernemer wordt afgerond en getoetst, bijvoorbeeld met een flexibel LOI-examen, een extern examen of een casus waarbij je een aantal opdrachten maakt. Hierin laat je zien dat je de opgedane kennis kunt toepassen in een realistische praktijksituatie en de gemaakte keuzes theoretisch kunt onderbouwen. Je kunt deze opdracht gewoon thuis maken wanneer jij er aan toe bent. Flexibele examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op ruim 20 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd.

Let op: Wanneer je Sociale Hygiëne als aanvullende module kiest, is het externe SVH-examen verplicht. Het examen wordt dagelijks online afgenomen op meerdere locaties in Nederland. Na het behalen van het examen ontvang je het SVH Diploma Sociale hygiëne. Je kunt je online aanmelden voor het examen op www.svh.nl.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Diploma

Succesvolle afronding van deze cursus geeft recht op het diploma Horeca ondernemer van de LOI. Na succesvolle afronding van het SVH-examen, ontvang je het SVH Diploma Sociale hygiëne. Dit diploma is verplicht voor elke ondernemer of bedrijfsleider van een horeca- en/of slijtersbedrijf.

Wij werken bij deze opleiding samen met Diplomasafe.

Alle voordelen in 90 sec.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Online

Bij LOI studeer je volledig op jouw manier: waar, wanneer en hoe snel je wilt. Door flexibel online studeren kun je je opleiding gemakkelijk combineren met werk en privé. Je krijgt begeleiding van ervaren docenten die altijd voor je klaar staan.

In de persoonlijke online leeromgeving, LOI Campus, volg je gemakkelijk je voortgang. Je hebt direct contact met docenten en medestudenten en je vindt er handige online tools die je helpen om slim en doelgericht te studeren.

  • Starten kan iedere dag.
  • Studeer waar, wanneer en hoe snel je wilt.
  • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
  • Overzicht en houvast met LOI Campus.
  • Optimaal te combineren met werk en privé. 

Studeren vanuit het buitenland

Ook vanuit het buitenland kun je zonder problemen aan de slag. Contact met docenten en medestudenten loopt gewoon via internet. Houd er wel rekening mee dat de meeste examens alleen in Nederland plaatsvinden (flexibele examens deels ook in Paramaribo en Willemstad).

Ook eventuele fysieke contact- of praktijkdagen worden uitsluitend in Nederland georganiseerd. Deze zijn soms verplicht, maar de data worden altijd ruim op tijd bekendgemaakt, zodat je je reis goed kunt plannen.

Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen.

Leren van professionals met veel ervaring

Je krijgt altijd online begeleiding. Onze docenten hebben ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Zij weten precies wat er in de praktijk belangrijk is en gebruiken die kennis om jou te begeleiden..

Studieduur en kosten

Studieduur

  • Standaard studieduur: 8 maanden.
  • Kosteloos te verlengen tot 2 x de standaard studieduur.
  • Sneller afronden mogelijk met een hoger studietempo.

Kostenoverzicht ontvangen?

  • Ideaal bij het gesprek met je werkgever.
  • Alle kosten overzichtelijk bij elkaar.
  • Handig bij je studiekeuze.
Nu aanvragen

Kosten

Omschrijving Bedrag
Collegegeld Online 8 x € 99,00
Examengeld LOI 8 x € 18,62
Inschrijfkosten en dossiervorming € 35,00 (éénmalig)

Betaalopties LOI

  • Betaling per maand
  • Betaling in één keer of per jaar (met 3% korting)

Goed om te weten

  • Langer studeren zonder extra kosten.
  • Alle lesmaterialen inbegrepen.
  • Binnen 14 dagen kosteloos te annuleren.
  • Geen tussentijdse prijswijzigingen.
  • Eventuele herexamens worden apart in rekening gebracht.

Betaalt je werkgever?

  • Veel werkgevers betalen (een deel van) de opleidingskosten.
  • Check of je een opleidingsbudget hebt (meestal € 750,- tot € 1200,-).
  • Is de opleiding wettelijk verplicht? Dan moet je werkgever betalen.
  • Geef op het inschrijfformulier aan of je werkgever de opleiding betaalt.

Informatie voor werkgevers

Beoordelingen van studenten

10/10
"Goed
"

R. Lugtenaar
Horecaondernemerschap

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kostenoverzicht

De getoonde kosten zijn inclusief:

  • Collegegeld en lesmateriaal
  • LOI-examenkosten
  • Eénmalig inschrijfgeld

Kostenberekening per

Collegegeld Online 8 x € 99,00

Examengeld LOI 8 x € 149,00

Inschrijfgeld* € 35,00

Kostenoverzicht ontvangen

* Te voldoen in de eerste termijn