Adobe Photoshop CC

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

Adobe Photoshop CC

Deze cursus leert je alle ins en outs van Adobe CC Photoshop 2018. Met een duidelijke uitleg en tal van praktijkgerichte opdrachten heb je het programma zo in de vingers.

In het kort

In het kort

Deze cursus leert je alle ins en outs van Adobe CC Photoshop 2018. Met een duidelijke uitleg en tal van praktijkgerichte opdrachten heb je het programma zo in de vingers.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 85,00 (€ 113,33) 25% korting
Studieduur
5 maanden
Diploma
LOI-certificaat of Adobe-certificaat
Benodigde vooropleiding
geen

Photoshop is het paradepaardje van Adobe, en niet voor niets. Het gebruiksvriendelijke beeldbewerkingsprogramma is enorm populair. De cursus Adobe Photoshop CC 2018 behandelt alle basisbegrippen en basisfuncties van het programma Photoshop. Het aanpassen, optimaliseren en transformeren van Photoshop afbeeldingen en andere grafische elementen komen allemaal aan bod. Afhankelijk van je beroep of interesse kun je Photoshop op verschillende manieren gebruiken. Een fotograaf is misschien meer geïnteresseerd in fotobewerkingen, terwijl de illustrator zich juist wil verdiepen in de mogelijkheden van de penselen. Na afloop van de cursus heeft Photoshop geen geheimen meer voor jou. Je kunt met gemak alle toepassingen gebruiken in Photoshop. Een veelgevraagde vaardigheid op de arbeidsmarkt.

Daarom kies je voor de cursus Adobe Photoshop CC

 • Praktijkgerichte cursus op HBO-niveau.
 • Duidelijke uitleg en praktijkgerichte opdrachten.
 • Goede opstap voor HBO Communication and Multimedia Design.

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Adobe Photoshop CC 2018 is voor iedereen die zich bezig wil houden met digitale beeldbewerking of professioneel wil werken met Photoshop; zoals ontwerpers, vormgevers, DTP-ers, illustratoren, maar ook pr- en marketingmedewerkers, tekenaars en modeontwerpers. De cursus is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. Na de cursus ken je alle kneepjes het programma Photoshop en kun je de opgedane kennis meteen professioneel toepassen.

Vooropleiding

Voor het volgen van de cursus Adobe Photoshop CC 2018 is geen specifieke vooropleiding nodig. Wel gaan we ervan uit dat je beschikt over een algemene ontwikkeling op HAVO/MBO-niveau.

De cursus

Inhoud van de cursus Adobe Photoshop CC

De cursus Adobe Photoshop CC 2018 bestaat uit meerdere hoofdstukken, zodat je stap voor stap alle mogelijkheden van het programma leert kennen. De fotografiefuncties worden behandeld en de baanbrekende mogelijkheden voor complexe afbeeldingsselecties. Maar ook het aanpassen en transformeren door middel van lagen, effecten, maskers en vectoren van afbeeldingen en andere grafische elementen. Bovendien leer je de intelligente retoucheermogelijkheden toepassen. Elk hoofdstuk eindigt met kennisvragen en oefenopgaven. Door het maken van de parate kennisvragen en de oefenopgaven leer je de theorie meteen in de praktijk toe te passen.

Meer over de inhoud

De onderwerpen die aan de orde komen:

 • De werkruimte leren kennen en een document opzetten.
 • De basishandelingen binnen Photoshop leren beheersen.
 • Bestandsindelingen van Photoshop, werken met Bridge en MiniBridge.
 • Werken met lagen en selecties.
 • Maken van maskers en ze toepassen met overvloeimodi en filters.
 • Werken met tekst.
 • RAW importeren, foto’s bewerken en retoucheren.
 • Illustreren: schilderen en tekenen met Photoshop.
 • Kleurbeheer Adobe Suite en het gekalibreerd printen van documenten.
 • Photoshop gebruiken voor webdesign.

In de eerste hoofdstukken worden de basishandelingen van Photoshop behandeld. Hier komen bijvoorbeeld de samenhang tussen formaat, resolutie, kleurmodus en bestandsgrootte aan bod en hoe je deze kunt aanpassen. De mogelijkheden uitsnijden, resamplen en transformeren komen aan bod. Maar ook hoe het wijzigen van de resolutie en het bijwerken van het perspectief. De functie van het histogram en het omgaan met levels en curves wordt behandeld, net als het werken met de toolbox, het maken van lagen en selecties en het werken met maskers en kanalen.

In de volgende hoofdstukken komen beeldbewerking en illustreren aan de orde. Denk hierbij aan het maken van panorama’s en meerdere foto’s samenvoegen tot een HDR beeld. Verder komen de verschillende mogelijkheden en instellingen van penselen aan bod. Ook leer je op verschillende manieren kleuren kiezen. Maar ook het toepassen van kleurbeheer, lenscorrectie- en verscherpingsfilters en het manipuleren van een afbeelding met Puppet Warp wordt uitgebreid behandeld. Type Tool en Vector Tool worden ook besproken. Dit zijn hulpmiddelen om met tekst en Smart Objects te kunnen werken.

Aan het einde van de cursus worden de mogelijkheden van Photoshop voor webgebruik behandeld: webgallery, optimalisatie, wegschrijven van bestanden voor het web, slicen, alles komt aan bod. Bovendien leer je om te gaan met de verschillende bestandtypen.

Dit heb je nodig

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je beschikken over een PC of Mac met Adobe Photoshop CC. Daarnaast moet je zelf het boek Adobe Photoshop CC Classroom in a Book (2018 release) / druk 1, Faulkner A., Chavez C aanschaffen. Houd hiervoor rekening met een uitgave van ongeveer € 56,-.

Examens en diploma

Examen

Aan deze cursus zit geen examen verbonden. De cursus wordt afgesloten met inzendopgaven die je op elk gewenst moment kunt maken. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Diploma en vervolgopleiding

Als de praktijkopdracht met een voldoende wordt afgesloten, ontvang je het LOI-diploma Adobe Photoshop CC 2018.

Opleidingen die goed aansluiten op de cursus Adobe Photoshop CC 2018, zijn:

 • HBO Communication and Multimedia Design
 • HTML5/CSS3
 • Adobe Illustrator CC 2018

Kijk bij de desbetreffende opleiding voor de eventuele vooropleidingseisen.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 5 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 5 x € 85,00 (€ 113,33)

Via de regeling Scholingsaftrek, kun je van de belasting een flink deel van je studiekosten terugkrijgen. Bekijk hieronder hoeveel.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 16,50 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd.

Literatuurkosten

Het boek Adobe Photoshop CC Classroom in a Book (2018 release) / druk 1, Faulkner A., Chavez C moet aangeschaft worden. Houd hiervoor rekening met een uitgave van ongeveer € 56,-.

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 85,00 (€ 113,33) 25% korting
Studieduur
5 maanden
Diploma
LOI-certificaat of Adobe-certificaat
Benodigde vooropleiding
geen

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Actie verlengd!
Aantrekkelijke tijdschriftenactie

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

Tijdelijk 25 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 25% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!