Adobe Photoshop CC

Vakgebied

Adobe Photoshop CC

Leer alle ins en outs van Adobe Photoshop CC 2019. Met een duidelijke uitleg en tal van praktijkgerichte opdrachten heb je het programma zo in de vingers.

In het kort

In het kort

Leer alle ins en outs van Adobe Photoshop CC 2019. Met een duidelijke uitleg en tal van praktijkgerichte opdrachten heb je het programma zo in de vingers.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 99,00
Studieduur
5 maanden
Diploma
LOI
Benodigde vooropleiding
geen

Photoshop is het paradepaardje van Adobe, en niet voor niets. Het gebruiksvriendelijke beeldbewerkingsprogramma is enorm populair. Deze cursus behandelt alle basisbegrippen en basisfuncties van het programma Adobe Photoshop CC 2019. Het aanpassen, optimaliseren en transformeren van foto's, afbeeldingen en andere grafische elementen komen allemaal aan bod. Afhankelijk van je beroep of interesse kun je Photoshop op verschillende manieren gebruiken. Een fotograaf is misschien meer geïnteresseerd in fotobewerkingen, terwijl een illustrator zich juist wil verdiepen in de mogelijkheden van de penselen. Daarom worden alle tools en toepassingen tijdens de cursus behandeld en heeft Photoshop na afloop geen geheimen meer voor jou. Super handig als je foto's en afbeeldingen volledig naar jouw hand wilt kunnen zetten én een veelgevraagde vaardigheid op de arbeidsmarkt!

Daarom kies je voor de cursus Adobe Photoshop CC

 • Leer de eindeloze mogelijkheden van Photoshop kennen. 
 • Zeer praktijkgerichte cursus, direct toepasbaar. 
 • Duidelijke uitleg en praktijkgerichte opdrachten.
 • Een veelgevraagde vaardigheid op de arbeidsmarkt.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, dus geen extra kosten.

 

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

 

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Adobe Photoshop CC is geschikt voor iedereen die zich bezig wil houden met digitale foto- en beeldbewerking of professioneel wil werken met Photoshop; zoals ontwerpers, vormgevers, DTP-ers, illustratoren, maar ook pr- en marketingmedewerkers, tekenaars en modeontwerpers. De cursus is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden, omdat het alle  toepassingen van Photoshop behandelt. Na de cursus ken je alle kneepjes van dit programma en kun je de opgedane kennis meteen (professioneel) toepassen in de praktijk.

Vooropleiding

Voor het volgen van de cursus Adobe Photoshop CC 2019 is geen specifieke vooropleiding nodig.  

De cursus

Inhoud van de cursus Adobe Photoshop CC

De cursus bestaat uit meerdere onderdelen, zodat je stap voor stap alle aspecten van Adobe Photoshop CC leert kennen. Aan de hand van praktische opdrachten leer je alle ins en outs van het programma. Bijvoorbeeld het corrigeren en verbeteren van foto's, werken met (de baanbrekende mogelijkheden voor) selecties en de opties voor tekst en typografie. Ook leer je beelden aanpassen en transformeren door middel van lagen, effecten, maskers en vectoren en intelligente retoucheermogelijkheden toepassen. Elk onderdeel eindigt met kennisvragen en oefenopgaven, zo breng je de theorie meteen in de praktijk. 

Meer over de inhoud

De onderwerpen die aan de orde komen:

 • De werkruimte van Photoshop leren kennen en een document opzetten.
 • De basishandelingen binnen Photoshop leren beheersen.
 • Bestandsindelingen van Photoshop, werken met Bridge en MiniBridge.
 • Werken met lagen en selecties.
 • Maken van maskers en ze toepassen met overvloeimodi en filters.
 • Werken met tekst.
 • RAW importeren, foto’s bewerken en retoucheren.
 • Illustreren: schilderen en tekenen met Photoshop.
 • Kleurbeheer Adobe Suite en het gekalibreerd printen van documenten.
 • Photoshop gebruiken voor webdesign.

In de eerste hoofdstukken worden de basishandelingen van Photoshop behandeld. Hier komen bijvoorbeeld de samenhang tussen formaat, resolutie, kleurmodus en bestandsgrootte aan bod en hoe je deze kunt aanpassen. Vervolgens wordt ingegaan op uitsnijden, resamplen en transformeren. Maar ook hoe het wijzigen van de resolutie en het bijwerken van perspectief werkt. De functie van het histogram en het omgaan met levels en curves wordt behandeld, net als het werken met de toolbox, het maken van lagen en selecties en het werken met maskers en kanalen.

Vervolgens komen beeldbewerking en illustreren aan de orde. Denk hierbij aan het maken van panorama’s en meerdere foto’s samenvoegen tot een HDR beeld. Verder komen de verschillende mogelijkheden en instellingen van penselen aan bod. Ook leer je op verschillende manieren kleuren kiezen. Maar ook het toepassen van kleurbeheer, lenscorrectie- en verscherpingsfilters en het manipuleren van een afbeelding met Puppet Warp wordt uitgebreid behandeld. Type Tool en Vector Tool worden ook besproken. Dit zijn hulpmiddelen om met tekst en Smart Objects te kunnen werken.

Aan het einde van de cursus worden de mogelijkheden van Photoshop voor webgebruik behandeld: webgallery, optimalisatie, wegschrijven van bestanden voor het web, slicen, alles komt aan bod. Bovendien leer je om te gaan met de verschillende bestandtypen.

Inclusief lesmateriaal

Al het lesmateriaal is inbegrepen. Je hoeft zelf geen boeken aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Dit heb je nodig

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je beschikken over een PC of Mac met Adobe Photoshop CC.

Examens en diploma

Examen

De cursus wordt afgesloten met een praktijkopdracht die je op elk gewenst moment kunt maken. Kijk voor de kosten bij Studieduur en kosten.

Diploma en vervolgopleiding

Als de praktijkopdracht met een voldoende wordt afgesloten, ontvang je het diploma Adobe Photoshop CC 2019 van de LOI.

Wil je hierna verder studeren of je kennis verder uitbreiden? Opleidingen die goed aansluiten op de cursus Adobe Photoshop CC, zijn:

 • Adobe Illustrator CC
 • Adobe InDesign CC
 • HTML5/CSS3
 • HBO Basis grafisch ontwerpen
 • HBO Grafisch ontwerpen 
 • Associate degree Media design
 • HBO-bachelor Communication and Multimedia Design

Kijk bij de desbetreffende opleiding voor de eventuele vooropleidingseisen.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 5 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 5 x € 99,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 16,50 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.107,80 - € 1.468,17*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 561,89 - € 744,68*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,01 - € 440,06*

*Per jaar, gebaseerd op de huidige belastingschalen (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 99,00
Studieduur
5 maanden
Diploma
LOI
Benodigde vooropleiding
geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 6 maart in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak