Projectmethodieken Agile Scrum en PRINCE2® Foundation

Vakgebied

Projectmethodieken Agile Scrum en PRINCE2® Foundation

Met de cursus Projectmethodieken Agile Scrum en PRINCE2® Foundation behaal je twee veelgevraagde certificaten, krijg je begeleiding van ervaren trainers én examengarantie van Key Result.

In het kort

In het kort

Met de cursus Projectmethodieken Agile Scrum en PRINCE2® Foundation behaal je twee veelgevraagde certificaten, krijg je begeleiding van ervaren trainers én examengarantie van Key Result.

Lesgeld thuisstudie
6 x € 99,00
Studieduur
6 maanden
Diploma
LOI
Benodigde vooropleiding
Geen

Projectmanagement is een belangrijke factor bij ICT-projecten. Een project valt of staat met de kwaliteit van de projectleider. Inhoudelijke kennis, ervaring, opleiding en goede sturing zijn bepalend voor het succes bij complexe ICT-projecten. Om het project in goede banen te leiden wordt vaak gekozen om te werken volgens een bepaalde projectmethodiek. 

Deze cursus Projectmethodieken behandelt in korte tijd twee veelgebruikte methodieken: PRINCE2® en Agile Scrum. Je leert in deze cursus de basisprincipes van beide methodes kennen en toepassen. Daarmee behaal je twee waardevolle certificaten waarmee je je carrièrekansen aanzienlijk vergroot.

De LOI is PRINCE2® affiliate van Key Result, een geaccrediteerde PRINCE2®-trainingsorganisatie (ATO). En daar profiteer jij van. Zo krijg je begeleiding via de digitale kennistrainer van Key Result en beantwoorden ervaren trainers al je vragen. De kennistrainer geeft aan wanneer je PRINCE2®-examen kunt doen. Zo ga je niet alleen zelfverzekerd je examen tegemoet, je krijgt zelfs examengarantie. Haal je het PRINCE2®-niet, dan mag je gratis opnieuw examen doen.

Daarom kies je voor de cursus Projectmethodieken Agile Scrum en PRINCE2® Foundation

 • LOI is PRINCE2® affiliate van Key Result.
 • Cursus mét examengarantie.
 • Begeleiding door ervaren trainers van Key Result.
 • Inclusief online kennistrainer.
 • Waardevolle toevoeging op je cv. 

Bij deze cursus is een handelsmerk van toepassing.

Prince 2Key result

 

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

 

"Een IPMA-D certificering is heel waardevol voor je cv"
Richard Weber

Managing director/owner Key Result


Lees het interview
"Een IPMA-D certificering is heel waardevol voor je cv"
Richard Weber

Managing director/owner Key Result

Lees het interview

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

Deze cursus Projectmethodieken (Agile Scrum en PRINCE2® Foundation) is interessant voor professionals binnen en buiten de ICT-sector die in hun werk te maken hebben met ICT-projecten. De behandelde projectmethodieken bieden de handvatten om projecten op een effectieve en succesvolle manier te laten verlopen.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO-/MBO-niveau gewenst.

De cursus

Inhoud van de cursus Projectmethodieken Agile Scrum en PRINCE2® Foundation

De cursus Projectmethodieken behandelt twee veelgebruikte methoden: PRINCE2® en Agile Scrum. Je leert in deze cursus de basisprincipes van beide methodes kennen én toepassen. Daarmee behaal je twee waardevolle certificaten voor op je cv en vergroot je je carrièrekansen aanzienlijk.

Deel 1: Prince2® Foundation

 • Overview, Principles and Tailoring PRINCE2® to the project
 • environment (OV)
 • Business Case theme (BC)
 • Organization theme (OR)
 • Quality theme (QU)
 • Plans theme (PL)
 • Risk theme (RK)
 • Change theme (CH)
 • Progress theme (PG)
 • Starting up a Project process (SU)
 • Initiating a Project process(IP)
 • Directing a Project process(DP)
 • Managing a Stage Boundary process(SB)
 • Controlling a Stage process(CS)
 • Managing Product Delivery process(MP)
 • Closing a Project process(CP)

Deel 2: Agile Scrum

Introduction
 • Concepts of Agile and Scrum
Scrumpractices
 • Scrum roles
 • The rituals and time-boxing
 • The importance of a blacklog
 • Scrum methods and practices
Scrumplanning
 • The concept of Light-weight, flexible plans
 • How to get to a reliable estimate
Monitoring Scrumprojects
 • The importance of monitoring
Advanced Scrum concepts
 • Scrum in different situations
Inclusief lesmateriaal

Er wordt gewerkt met special ontwikkeld losbladig lesmateriaal in combinatie met vakliteratuur. Al het lesmateriaal is inbegrepen bij het collegegeld. Je hoeft dus geen extra boeken aan te schaffen.

Voor PRINCE2® ontvang je de geaccrediteerde PRINCE2® Foundation Distance learning-cursus van Key Result, bestaande uit een helder geschreven leerboek.

Als alle opdrachten zijn gemaakt, geeft de kennistrainer aan wanneer je examen kunt doen. Zo ga je niet alleen zelfverzekerd je examen tegemoet, je krijgt zelfs examengarantie. Wie het PRINCE2-examen niet haalt, mag via Key Result gratis opnieuw examen doen! De enige voorwaarde is dat je alle opdrachten hebt gedaan conform leerboek.

Examens en diploma

Examen

Het onderdeel PRINCE2® wordt afgesloten met een examen. Het onderdeel Agile Scrum wordt afgesloten met een praktijkopdracht. Je bent geslaagd wanneer beide onderdelen met een voldoende zijn afgerond. Indien gewenst, kun je het onderdeel Agile Scrum ook afsluiten met een examen bij EXIN.

Het lesmateriaal voor PRINCE2® bereidt perfect voor op het nieuwste examen van APMG, dat bestaat uit meerkeuzevragen. Je schrijft je in bij Key Result in Almere. Groot voordeel: je kunt bij hen een datum afspreken die jou het beste uitkomt.

Examengarantie

Key Result is overtuigd van haar trainingsaanpak en biedt daarom examengarantie. Indien je ondanks alle inspanning niet voor het PRINCE2® Foundation examen slaagt, dan is het doen van herexamen bij Key Result kosteloos, totdat je wel bent geslaagd.

Er wordt wel van je verwacht dat je een normale inzet toont. Dat betekent dat:

 • Je alle opdrachten die je krijgt, maakt.
 • Je dit tijdig doet (alle opdrachten zijn ten minste 1 week vóór de examendatum gemaakt).
 • Je tussentijds tot het examen actief MemoTrainingen blijft doen en serieus oefent.
 • Je ten minste 2 x slaagt voor een proefexamen met een score van 70% of hoger.

Uiteraard vervalt het recht op examengarantie indien je de examenregels niet volgt.

Diploma en vervolgopleiding

Succesvolle afronding van deze cursus geeft recht op het LOI-diploma Projectmethodieken Agile Scrum en PRINCE2® Foundation.

Wil je hierna verder studeren? Dan is de bacheloropleiding HBO Informatica een logische vervolgopleiding. Iedere module uit deze cursus die met succes is afgerond, geeft recht op een certificaat. Een behaald certificaat kun je inbrengen als vrijstellingsbewijs voor de gelijknamige module binnen de bacheloropleiding. Kijk bij de betreffende bacheloropleiding voor de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende eisen.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 6 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 6 x € 99,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Aan het afleggen van examens zijn kosten verbonden. Kijk voor de actuele examenkosten op www.keyresult.nl.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.107,80 - € 1.468,17*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 561,89 - € 744,68*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,01 - € 440,06*

*Per jaar, gebaseerd op de huidige belastingschalen (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
6 x € 99,00
Studieduur
6 maanden
Diploma
LOI
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Tot 6 mrt
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 6 maart in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak