Desktoppublishing (DTP)

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

Desktoppublishing (DTP)

Met deze DTP-cursus leer je in korte tijd een groot aantal DTP-technieken. Inclusief lesmateriaal, begeleiding en tal van creatieve en inspirerende opdrachten.

In het kort

In het kort

Met deze DTP-cursus leer je in korte tijd een groot aantal DTP-technieken. Inclusief lesmateriaal, begeleiding en tal van creatieve en inspirerende opdrachten.

Lesgeld thuisstudie
12 x € 46,00 (€ 57,50) 20% korting
Studieduur
12 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Is grafische vormgeving je hobby of wil je graag meer weten over DTP? Dan is de unieke hobbycursus Desktop publishing (DTP) een aanrader. De cursus Desktop publishing is veelzijdig samengesteld en slim opgebouwd, zodat je al snel zelf aan de slag gaat met creatieve en inspirerende opdrachten. Al doende doe je talrijke DTP-technieken en –inzichten op.

Van de basis van grafisch ontwerpen tot het werken met interactieve documenten in InDesign: tijdens deze DTP-cursus van de LOI komt het allemaal aan de orde. Inclusief aandacht voor typografie, kleurmanagement en digitale beeldbewerking. Een uitgebreidere hobbycursus DTP vind je nergens!

Met je opgedane DTP-vaardigheden gaat er een ontwerpwereld voor je open. Het ontwerpen van een logo voor jezelf of je muziekvereniging, het lay-outen van een poster of flyer voor je sportschool of programma van je toneelvereniging, een huisstijl voor je eigen blog, het ontwerpen van uitnodigingen en nieuwsbrieven, een mailing voor je eigen zaak of je favoriete restaurant… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Daarom kies je voor de cursus Desktoppublishing (DTP)

  • Speciaal ontwikkeld lesmateriaal.
  • Met inspirerende digitale oefenbestanden.
  • Meteen aan de slag met praktijkgerichte opdrachten.
  • Begeleiding door professionals.

Voor wie

Voor wie

De cursus Desktop publishing is ideaal voor iedereen die meer wil weten over DTP. Is vormgeving een leuke hobby voor je, dan kun je je creatieve technieken met deze cursus verbeteren en aanvullen. Na afronding heb je alles in huis om bijvoorbeeld een fraaie poster, een logo of het clubblad van je sportvereniging te lay-outen.

Einddoel

Na de cursus Desktop publishing (DTP) heb je uitgebreide kennis opgedaan van digitale vormgeving. Je kunt behendig met diverse softwareprogramma’s overweg, hebt oog voor de typografie binnen een ontwerp en weet hoe je kleur en perspectief in kunt zetten voor een maximaal effect.

De cursus

Inhoud van de cursus Desktoppublishing (DTP)

Deze veelzijdige DTP-cursus laat je kennismaken met de voornaamste facetten van digitale vormgeving. Je doet belangrijke kennis en vaardigheden op, die je direct kunt toepassen op je ontwerpen. Zo beleef je nog meer plezier aan digitale vormgeving én worden je ontwerpen steeds beter.

Meer over de inhoud

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

Grafisch ontwerp basis

Hoe gaat de grafisch ontwerper te werk en met welke materialen? Hoe geef je een leuk idee of concept vorm en hoe kom je tot een goede presentatie? Hoe ontstaat een logo? Dit cursusdeel geeft je alle antwoorden plus inzicht in alle stappen van het ontwerpproces. Je leert wat er bij het ontwikkelen van een huisstijl komt kijken en hoe je daarbij rekening houdt met het gewenste imago.

Vanzelfsprekend komt drukwerk aan de orde, met leerstof over de indeling van een pagina. Natuurlijk ga je vooral ook zelf aan de slag met inspirerende opdrachten, bijvoorbeeld voor het ontwerpen van een folder en poster.

Typografie

Na een introductie in typografie waarbij het belang van de juiste typografie binnen een ontwerp aan de orde komt, staan achtereenvolgens de letter, het woord en de regel centraal. Met aandacht voor belangrijke elementen als spatiëring, contrastverhoudingen en het gebruik van leestekens (interpunctie). Ook de positionering van tekstblokken komt aan bod, net als de paginaverhoudingen, stramienen en moderne grids en teksthiërarchie. Je leert een typografische lay-out ontwerpen. En naast functionele en beeldende typografie komt typografie voor het beeldscherm uitgebreid aan bod.

Kleurenleer en kleurmanagement

Kennis over kleuren is onmisbaar voor goede digitale vormgeving. Daarom gaat de leerstof uitgebreid in op kleurtheorie en de kleurenleer van Johannes Itten, kleurgebruik en de betekenis van kleuren en het ontwerpen met kleur. Ook doe je kleurmanagementtechnieken op, zodat je kleuren in je uiteindelijke print er net zo uitzien als op het beeldscherm.

Perspectief tekenen

In deze module leer je perspectief tekenen ofwel diepte geven aan de voorwerpen op je papier en beeldscherm. Je maakt je de basistechnieken eigen voor het creëren van punt- en tweepuntsperspectief. Deze technieken kun je direct loslaten op je eigen ontwerpen.

Adobe Indesign Advanced

Nu ga je aan de slag met het DTP-pakket InDesign. Hierna draai je je hand niet om voor het werken met tekst, tabellen en afbeeldingen. Je leert werken met grote en interactieve documenten. En je doet vaardigheden op zodat je kunt importeren en exporteren voor crossmedia en kunt omgaan met prepress en printen.

Digitale beeldbewerking

In deze module leer je digitale foto’s en andere beelden bewerken en manipuleren. Je maakt je technieken eigen om je foto’s te verfraaien en aan te passen. Te beginnen met basistechnieken om rode ogen of overbelichting te corrigeren. Ook leer je foto’s vergroten, verkleinen en uitsnijden. Bij de meer geavanceerde technieken leer je foto’s manipuleren en samenvoegen, omgaan met filters en effecten, waaronder het verbergen of juist benadrukken van specifieke onderdelen van je foto.

Dit heb je nodig

Voor de cursus dien je de softwarepakketten Adobe InDesign en Photoshop Elements aan te schaffen. De website van Adobe biedt hiervoor ook gratis trial versies aan. Voor de module Digitale beeldbewerking is het handig als je over een digitale camera kunt beschikken.

Studieverklaring

Heb je alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd en wil je een bewijs van de gevolgde cursus? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Voor de cursus dien je de softwarepakketten Adobe InDesign en Photoshop Elements aan te schaffen. De website van Adobe biedt hiervoor ook gratis trial versies aan. Voor de module Digitale beeldbewerking is het handig als je over een digitale camera kunt beschikken.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 12 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 12 x € 46,00 (€ 57,50)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).

Dit heb je nodig

Voor deze cursus heb je (gratis trialversies van) Adobe Indesign en Photoshop Elements nodig. Ook is het handig als je over een digitale camera beschikt.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
12 x € 46,00 (€ 57,50) 20% korting
Studieduur
12 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Aantrekkelijke tijdschriftenactie

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!