Webredacteur

Vakgebied

Webredacteur

De cursus Webredacteur leert je websiteteksten schrijven en verbeteren. Onder andere de onderwerpen webredactie, schrijven voor het web en webanalyse komen aan bod.

In het kort

In het kort

De cursus Webredacteur leert je websiteteksten schrijven en verbeteren. Onder andere de onderwerpen webredactie, schrijven voor het web en webanalyse komen aan bod.

Lesgeld thuisstudie
7 x € 79,00
Studieduur
7 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
geen

Hoe schrijf je heldere en pakkende webteksten? Hoe maak je content geschikt voor internet? En hoe zorg je dat je site goed gevonden wordt door Google? Dit, en meer, leer je in de cursus Webredacteur. Bovendien leer je je websitebezoek analyseren met behulp van Google Analytics. Hiermee verzamel je belangrijke informatie over het bezoekersgedrag, waardoor je je site nog verder kunt optimaliseren.

De cursus Webredacteur is zeer praktijkgericht. Je doet theoretische kennis op en leert deze meteen toepassen in de praktijk. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding door vakspecialisten.

Daarom kies je voor de cursus Webredacteur

 • Inclusief gratis Handboek Online Redactie.
 • Flexibel thuis studeren, dus goed te combineren met een baan.
 • Zeer praktijkgerichte cursus.
 • Alleen bij de LOI te volgen via flexibele thuisstudie.

Doelgroep en toelating

Doelgroep en beroep

De cursus Webredacteur is bestemd voor iedereen die zich in zijn functie bezig houdt of wil houden met het optimaliseren van webcontent. Zoals beginnend of aankomend, webredacteuren, contentmanagers, communitymanagers, marketing-, communicatie- en PR-medewerkers. Maar ook (directie)secretaresses en management assistenten met taken op dit gebied hebben veel aan deze praktische opleiding. Daarnaast is de cursus interessant voor ondernemers die hun eigen website willen maken of verbeteren.

Vooropleiding

Om de cursus Webredacteur te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

De cursus

Inhoud van de cursus Webredacteur

De cursus Webredacteur leert je waar je op moet letten bij het schrijven en verbeteren van websiteteksten. Hoe zorg je ervoor dat een website prettig leesbaar is? Hoe maak je bestaande content, bijvoorbeeld uit een brochure, geschikt voor internet? Ook de basisprincipes van content management komen aan bod. Bovendien leer je hoe je digitale nieuwsbrieven en social media effectief kunt inzetten.

De cursus bestaat uit drie modules:

 • Webredactie
 • Schrijven voor het web
 • Webanalyse
Meer over de inhoud

De cursus Webredacteur is opgebouwd uit drie modules.

Webredactie

Je maakt kennis met de taken, verantwoordelijkheden en rol van de webredacteur. Ook is er uitgebreid aandacht voor online strategie waarbij je jezelf de volgende vragen leert stellen: Wat is het doel van een site? Wie is mijn doelgroep? En welke boodschap wil ik overbrengen? Daarnaast gaat deze module in op verschillende manieren waarop het contentbeheer in een organisatie kan worden georganiseerd en kom het onderhoud van online kanalen aan bod. Tot slot krijg je een introductie in usability. Hoe gebruiksvriendelijk is je site? Voldoet de site aan de verwachten van de bezoekers? Kunnen bezoeker hun weg vinden en vinden ze daarbij de informatie die ze zoeken?

Schrijven voor het web

Schrijven voor internet is een vak apart. De lezer is kritisch en beslist binnen paar seconden of de informatie op een website voor hem interessant is. Als webredactuer moet je er dan ook voor zorgen dat de tekst duidelijk en aantrekkelijk is.

In deze module leer je pakkende webteksten schrijven volgens een bepaalde stratgie. Je leert onder andere over het leesgedrag van websitebezoekers, verschillende schrijfstijlen (tone-of-voice), schrijven voor websites, nieuwsbrieven en social media. Ook de inzet van audiovisuele content zoals afbeeldingen en video, komt aan bod. Bovendien leer je je tekst zo schrijven dat de site optimaal scoort in Google.

Webanalyse

De module Webanalyse gaat uitgebreid in op het analyseren en optimaliseren van online campagnes en websites. Daarbij leer je werken met Google Analytics.

Na een inleiding in online marketing en webanalyse, komen de bekendste vormen van online marketing aan bod. Ook worden de verschillende metingen besproken die uitgevoerd kunnen worden. Je ontdekt hoe je zelf rapportages kunt maken en bewerken. Ook is er aandacht voor conversie, succesfactoren van conversie en het evalueren en verbeteren van conversie.

Na afronding van deze module ben je in staat om waardevolle informatie over het bezoekersgedrag op je website te verzamelen en te analyseren en kun je deze inzetten om je website te optimaliseren.

Gratis extra studiematerialen

Al het lesmateriaal is inbegrepen bij het lesgeld. Bovendien ontvang je bij deze cursus ontvang je gratis het Handboek Online Redactie.

Examens en diploma

Examen

Iedere module wordt afgerond met een afrondende inzendopdracht op basis van een praktijkcase.

Diploma en vervolgopleiding

Wanneer alle afrondende opdrachten als voldoende zijn beoordeeld, ontvang je het LOI-diploma Webredacteur.

Wie verder wil studeren, kiest bijvoorbeeld voor de cursus ZoekmachinemarketingCommerciële teksten schrijven, Wordpress of Professional webdesigner of voor de opleiding HBO Communication and multimedia design.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen doe je niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het vakgebied van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 7 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 7 x € 79,00
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).
Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.108,00 - € 1.468,00*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 562,00 - € 745,00*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,00 - € 440,00*

*Per jaar, gebaseerd op de belastingschalen voor belastingjaar 2020 (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
7 x € 79,00
Studieduur
7 maanden
Diploma
LOI-diploma
Benodigde vooropleiding
geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Tot 24 april
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 24 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Vragen? Bel ons.

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Wil je liever een afspraak maken?

Maak een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek op een dag en tijdstip naar keuze. Kies voor een telefonisch gesprek of voor een adviesgesprek bij ons in Leiderdorp. Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Maak een afspraak