Interieurstyling

Vakgebied

Interieurstyling

Leer interieurideeën vormgeven en aantrekkelijk presenteren. Verder komen het indelen van een ruimte en interieurgeschiedenis aan bod. Cursus interieurstyling, inclusief praktijkdag.

In het kort

In het kort

Leer interieurideeën vormgeven en aantrekkelijk presenteren. Verder komen het indelen van een ruimte en interieurgeschiedenis aan bod. Cursus interieurstyling, inclusief praktijkdag.

Lesgeld thuisstudie
6 x € 66,40 (€ 83,00) 20% korting
Studieduur
6 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Ben je geïnteresseerd in interieurs en bruis je van de ideeën? Wil je dat serieus aanpakken en je talenten verder ontwikkelen? Dan leert de cursus Interieurstyling je hoe je jouw ideeën op interieurgebied vorm kunt geven en duidelijk en aantrekkelijk kunt presenteren.

Tijdens de cursus Interieurstyling leer je precies waar je op moet letten bij het indelen van een ruimte: van meubels en materialen tot aan verlichting en kleuren. Ook interieurgeschiedenis komt aan bod. Interieurs uit de vorige eeuw worden besproken, evenals bekende ontwerpers uit die tijd.

Als je kiest voor de cursus inclusief digitaal interieurtekenen, leer je interieurs in perspectief uitbeelden met behulp van het professionele digitale tekenprogramma VectorWorks©. Dit programma wordt in de architectuurbranche veel gebruikt.

Daarom kies je voor de cursus Interieurstyling

  • Ook te volgen inclusief digitaal tekenen met VectorWorks©.
  • Gratis een complete tekenset.
  • Creatieve cursus.
  • Met gratis praktijkdag.

Voor wie

Voor wie

De LOI-cursus Interieurstyling is bestemd voor iedereen die het leuk vindt om met interieur bezig te zijn en alles te weten wil komen over stijlen, sferen, trends en het indelen van een interieur. Wil je je inrichting veranderen? Ga je verbouwen of verhuizen? Of wil je anderen kunnen adviseren over hun interieur? Dan is de cursus Interieurstyling een echte aanrader! Ook als je op een professionele manier interieurontwerpen wilt leren tekenen (naar keuze digitaal met VectorWorks©), is deze cursus een perfecte keus.

Einddoel

Na het afronden van de cursus Interieurstyling en –tekenen weet je alles over stijlen, trends en sferen, kun je perspectieftekenen en ben je helemaal thuis in het maken van moodboards en stylingplannen. Ook het maken van een verlichtingsplan is voor jou een koud kunstje.

De cursus

Inhoud van de cursus Interieurstyling

De cursus Interieurstyling en -tekenen, die is ontwikkeld in samenwerking met ervaren vakmensen, is opgebouwd uit vijf onderdelen. Elk deel bestaat zowel uit theorie als praktijk. In ieder onderdeel ga je aan de slag met de opdrachten, die niet alleen heel leerzaam zijn, maar ook erg leuk zijn om te doen. De leerstof bevat bovendien een hoop inspirerende interviews met interieurstylisten!

Meer over de inhoud

Tijdens de cursus Interieurstyling komen de volgende onderwerpen aan bod:

Bij de basis beginnen: de binnenkomst

In dit eerste deel kom je letterlijk binnen in de wereld van interieurstyling. Je leert wat het vak interieurstylen nu precies inhoudt. Welke stappen moet je doen om tot een goed eindresultaat te komen? Waar haal je je informatie vandaan? Wat zijn de trends? Hoe creëer je sfeer? Vervolgens gaan we verder met de basis van elke kamer: vloeren, wanden en plafonds. Je leert om de inbreng van de klant om te zetten in een concreet plan door middel van tekeningen en moodboards.

De huiskamer inrichten

In dit onderdeel behandelen we alles wat in de woonkamer voorkomt, dus zitmeubels en opbergmeubels. Ook leer je tekeningen verder uitwerken volgens de bestaande industrienormen. Je blikt terug op het interieur in de jaren 70, 80 en 90. Wat waren de basisvormen van toen? Wie waren de belangrijkste ontwerpers en architecten? Waarom was plastic helemaal ‘in’ in de jaren 70?

De bovenverdieping

In het derde deel behandelen we de bovenverdieping. Bovendien leer je alles over kleuren en patronen. Wat zijn kleuren? Hoe creëer je harmonie door gebruik van kleuren en patronen? Hoe meng en combineer je ze? Daarna leer je kleur toepassen in het interieur. Ook verdiep je je in de jaren 50 en 60 en leer je een kamer opmeten.

Een compleet huis inrichten

In dit deel gaan we een heel huis inrichten. Eerst leer je over verlichting. Hoe creëer je bijvoorbeeld sfeer in een woning met behulp van lampen en licht? Daarna gaan we verder met materialen als natuursteen en metaal, een veelgebruikt materiaal in de huidige interieurs. Je leert tekenen volgens de industrienormen, zodat je makkelijker kunt communiceren met collega’s in het vak. Tot slot gaat dit deel in op het tijdperk tussen 1900 en 1940, je leert alles over art nouveau en de nieuwe zakelijkheid.

Een kleine verbouwing en bijzondere ruimtes inrichten

In dit deel behandelen we hout en zijn toepassingsmogelijkheden en het fenomeen ‘buiten naar binnen halen’. Tegenwoordig hoort buiten net zo bij de leefomgeving als binnen. En qua styling geeft deze trend veel nieuwe ideeën waar je iets mee kunt. De bedoeling is natuurlijk dat de klant net zo enthousiast wordt als je zelf bent bij het ontwerpen. Je leert daarom hoe je je ideeën het beste kunt presenteren. Ook besteden we aandacht aan verschillende plattegronden en aanzichten. Je weet straks wat er bedoeld wordt met een artist impression en wat de mogelijkheden zijn van een maquette. Tot slot is er aandacht voor interieurstijlen uit de 19e eeuw, zoals de biedermeierstijl en de Arts & Crafts-beweging en gaan we uitgebreid in op de oude interieurgeschiedenis.

Tekenen en presenteren

In deze praktijkgerichte cursus ga je veel zelf aan de slag. Interieurtekenen is natuurlijk vooral een kwestie van doen. Vandaar dat er bij elk onderdeel uitgebreide oefenopgaven zijn opgenomen. De opdrachten stuur je op naar je docent. Hij of zij voorziet ze van deskundig commentaar, zodat jij je talenten nog verder kunt ontwikkelen. Met de moodboards en inzendopgaven ontwikkel je je creativiteit en je vaardigheden. Tijdens de cursus zul je merken dat je gevoel voor styling steeds beter wordt!

Inspirerend naslagwerk

Het lesmateriaal bevat veel tekeningen en illustraties. Na afloop van de cursus heb je zo een schitterend en overzichtelijk naslagwerk. Je kunt het elke keer raadplegen, als je iets aan je interieur wilt veranderen. Makkelijk toch!

Gratis materialen interieurtekenen

Om je opdrachten uit te kunnen werken, krijg je een complete tekenset met onder meer een aantal linialen, (kleur)potloden, tekenpennen en houtskool.  Je hebt dus meteen alles in huis om aan de slag te kunnen.

Digitaal interieurtekenen

Als je kiest voor de cursus inclusief Digitaal interieurtekenen, ontvang je de educatieve versie van VectorWorks© met een licentie voor twee jaar.

Gratis praktijkdag

Tijdens de cursus Interieurstyling wordt een praktijkdag georganiseerd. Op deze dag ontmoet je onder meer je medecursisten, docenten én mensen uit het werkveld en train je je vaardigheden op het gebied van interieurstyling en interieurtekenen. Een ervaren interieurarchitect laat je kennis maken met het thema ‘Kleur in interieur’. Natuurlijk ga je zelf volop aan de slag met creatieve opdrachten. Het bijwonen van de praktijkdag is niet verplicht, maar wel ten zeerste aan te raden.

Inclusief uitgebreid tekenpakket

•  Liniaal met meerdere schaalverdelingen
•  Geodriehoek
•  Houtskool
•  Set van 12 kleurpotloden
•  Tekenpennen in diverse kleuren
•  5B en HB potlood

Inclusief uitgebreid tekenpakket

•  Liniaal met meerdere schaalverdelingen
•  Geodriehoek
•  Houtskool
•  Set van 12 kleurpotloden
•  Tekenpennen in diverse kleuren
•  5B en HB potlood

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je meer over interieurontwerpen en binnenhuisarchitectuur leren? Dan kun je deze cursus beschouwen als een prima opstap naar de cursus Binnenhuisarchitectuur.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Alle begeleiding die je nodig hebt
"De theorie wordt regelmatig afgewisseld met leuke praktijkopdrachten"
Jeanine Lodders

Interieurstylist en -architect, auteur en docent

"De theorie wordt regelmatig afgewisseld met leuke praktijkopdrachten"
Jeanine Lodders

Interieurstylist en -architect, auteur en docent

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Houd er rekening mee dat de uiteindelijke cursusduur afhankelijk is van de keuzes die je bij inschrijving maakt.

Je kunt kiezen voor de cursus met of zonder Vectorworks. Wanneer je kiest voor de variant inclusief Vectorworks, duurt de cursus drie maanden langer.

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Je kunt zowel voor de volledige cursus inschrijven, als voor de onderdelen afzonderlijk. Hierdoor varieert het lesgeld. Meer informatie hierover vind je op het inschrijfformulier.

Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald. Geef je keuze aan op het inschrijfformulier. Naast het lesgeld betaal je éénmalig een klein bedrag aan inschrijfkosten.

Let op: je kunt deze cursus met of zonder Vectorworks volgen. Kies je voor de cursus Interieurstyling met VectorWorks, dan heeft dit invloed op het lesgeld. Je betaalt dan voor 9 maanden lesgeld in plaats van voor 6 maanden. Het lesgeld is € 83,- per maand.

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Uitgebreid tekenpakket.
  • Praktijkdag.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
6 x € 66,40 (€ 83,00) 20% korting
Studieduur
6 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 3 april in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!