Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Filter(s) toepassen

Music producer

Inclusief gratis software

 • Thuis studeren
  20% korting

  10 x € 55,20 Normaal € 69,00

 • Studieduur

  10 maanden

 • Afronding

  Studieverklaring

 • Benodigde vooropleiding

  Geen

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

Aantrekkelijke tijdschriftenactie
Lees meer

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting
Lees meer

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!

In het kort

Speel je een elektronisch of akoestisch instrument, zing je of maak je muziek met de PC en wil je graag je eigen muziek leren produceren? Kies dan voor de LOI-cursus Music producer. Je kunt ook voor deze cursus kiezen, omdat je geïnteresseerd bent in muziek en geluidsstudiotechniek en hier meer mee wilt doen. Misschien droom je zelfs wel van een carrière in de muziekproductie? Dan is de praktische cursus Music producer echt iets voor jou!

Na afloop van deze music producer opleiding weet je hoe je van een gewone PC een krachtige muziekstudio kunt maken en daarmee je eigen muziek kunt produceren. Je maakt kennis met alle elementen om een goede muziekproductie in elkaar te zetten en opnames te maken.

Het lesmateriaal is inclusief de software Cubase. Je hebt dus meteen alles in huis om aan de slag te gaan. Straks creëer jij je eigen sound!

 • Gratis software Cubase.
 • Inspirerend oefenmateriaal en voorbeelden.
 • Speciaal ontwikkeld lesmateriaal.
 • Begeleiding door professionals.
Voor wie

De opleiding Music producer is bestemd voor iedereen die zijn eigen muziek wil leren produceren. Dit kan zijn omdat je zelf muziek maakt (met een instrument, je stem of de PC), of omdat je muziek van anderen wilt produceren. Ook als je er in de toekomst je beroep van wilt maken, is deze cursus echt een aanrader!

"Muziek is een krachtig middel"
Matheus Sales de Moura

Cursist Music producer

Lees het interview
"Muziek is een krachtig middel"
Matheus Sales de Moura

Cursist Music producer

Lees het interview
Einddoel

Na het afronden van de LOI-opleiding Music producer kun je van je eigen PC een krachtige muziekstudio maken. Je kunt muziek opnemen en eventuele problemen oplossen, je weet hoe je studioapparatuur en software kunt inzetten en weet hoe je muziek ondersteunt met (virtuele) instrumenten en effecten. Verder ben je op de hoogte van de basisprincipes van de muziek- en geluidstheorie en kun je een song arrangeren en een productie samenstellen.

Inhoud van de cursus Music producer

De opleiding Music producer bestaat uit 17 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk behandelt een aspect van de muziekproductie.

Meer over de inhoud

Tijdens de cursus Music Producer komen de volgende onderdelen aan bod:

De Music producer

Je leert hoe het beroep van Music producer tot stand is gekomen en maakt kennis met een aantal belangrijke Music producers uit het verleden. Ook leer je meer over de werkzaamheden van de Music producer. Bovendien leer je wat het verschil is tussen een moderne producer en een traditionele producer.

Geluidstheorie

In dit hoofdstuk komen de basisprincipes van de geluidstheorie aan bod en het belang ervan voor de Music producer. Zo leer je o.a. wat geluid eigenlijk is en wat ruimte-akoestiek is. Ook leer je muziekinstrumenten classificeren en weet je wat het digitaliseren van geluid inhoudt.

Studio-apparatuur

Je leert de belangrijkste apparatuur kennen en de functie ervan in de moderne muziekstudio. Aan bod komen o.a. de mixer, randapparatuur, bekabeling, het Digitale Audiowerkstation en het samenstellen van een projectstudio.

Opnametechniek

In dit hoofdstuk leer je de belangrijkste opnametechnieken kennen én toepassen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. microfoons, direct recording, monitoring en het oplossen van eventuele problemen.

Effecten

Je leert welke effecten er zijn en hoe je ze kunt toepassen. Je leert bijvoorbeeld wat een equalizer doet, welke dynamische effecten je kunt toepassen, reverb-effecten onderscheiden en toepassen, het belang van delay-tijden kennen, modulatie-effecten en distortion en psychoakoestische effecten toepassen.

Steinberg Cubase

In dit hoofdstuk gaan we in op de software waarmee je werkt: Cubase. Je leert de mogelijkheden en beperkingen kennen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. het importeren van audiobestanden, knippen en plakken, loopen, opnames maken, mixen, automation en mixdown.

MIDI

Je leert wat MIDI is en hoe je MIDI kunt toepassen. Je leert over de historie en over moderne toepassingen. Ook leer je wat een MIDI-interface is en hoe je deze kunt installeren. Bovendien leer je hoe Cubase omgaat met MIDI-informatie. Tot slot leer je MIDI-bestanden importeren en exporteren.

Virtuele instrumenten

In dit deel leer je virtuele instrumenten gebruiken. Je leert wat een virtueel instrument is en hoe je deze instrumenten kunt toevoegen aan een arrangement.

Sampling

Je leert wat sampling is en hoe je deze techniek toepast. Je kunt straks binnen Cubase een sample gebruiken, kent de verschillende technieken en weet wat een sample-library is. Ook ben je op de hoogte van copyright en sample clearance.

Virtuele effecten

In dit hoofdstuk leer je virtuele effecten gebruiken. Je weet straks wat de voordelen en nadelen van deze techniek zijn, kunt effecten toevoegen aan audiotracks, een effectmix samenstellen en een stack van virtuele effecten maken. Bovendien leer je virtuele effecten toevoegen aan virtuele instrumenten.

Muziektheorie

In dit deel draait alles om de muziek. Je leert de basisprincipes van muziektheorie kennen en toepassen. Daarbij leer je o.a. over toonhoogte, toonladders, ritmiek, harmonie, akkoorden, transponeren en emotie in muziek.

Arrangeren en produceren

Je leert arrangementen maken en een productie samenstellen. Na een introductie gaan we in op songstructuren, de belangrijkste elementen van een song, quantisatie, improvisatie en mixen.

Verdieping Cubase

In dit deel gaan we dieper in op de software Cubase. Je leert een aantal gevorderde technieken toepassen. Zo leer je o.a. de time-stretchfunctie gebruiken, fades maken, midi-effecten toepassen en werken met synchronisatie. Ook leer je een aantal belangrijke handigheden, zoals het maken van mappen en groepen.

Videovertoning en surround

In dit hoofdstuk leer je muziek met video synchroniseren binnen Cubase. Of anders gezegd… Je leert werken met filmmuziek. Zo komt o.a. de historie van filmmuziek aan bod, leer je het belang van muziek in een film kennen en een soundtrack samenstellen. Ook leer je geluidseffecten onder een film plaatsen.

In het onderdeel Surround leer je wat een surround track is en wanneer deze wordt toegepast. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. verschillende bestandsformaten en surroundcoderingen.

Mastering

In dit deel leer je het belang van mastering kennen. Je leert wat een mastering engineer is, hoe je je tracks voorbereidt op mastering, wat er wel of juist niet kan met mastering. Verschillende mixen en masters komen aan bod. Bovendien leer je de gevaren van de “loudness war” kennen.

Live optreden

In dit hoofdstuk leer je je muziek en apparatuur voorbereiden voor live optredens. Je leert o.a. over podiumtechniek, het voorbereiden van tracks, het voorbereiden van apparatuur, het werken met livemuzikanten, monitoring, live software en het belang van een back-up.

De muziekbusiness

Wie echt aan de slag wil in de muziekbusiness, moet natuurlijk wel enige achtergrondkennis hebben. Daarom gaan we in dit laatste hoofdstuk in op een aantal belangrijke aspecten van de business. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. auteursrecht, belangenorganisaties, platenmaatschappijen en publishers, management, distributie, contracten, het boekingskantoor en het online aanbieden van muziek.

Gratis software

De Engelstalige software die je nodig hebt (Cubase) is inbegrepen in het lesmateriaal.

Dit heb je nodig

Voor het werken met Cubase, moet je computer voldoen aan de volgende eisen:

 • Windows 7, 32 of 64 bit versies of
 • Apple Mac OSX 10.6 of hoger, 32 of 64 bit versies
 • Direct X compatible geluidskaart (ASIO compatible voor lage latency).
 • USB-poort (voor Steinberg Key).
 • Internet (i.v.m. activering licentie).

Ook raden we je aan een microfoon aan te schaffen.

Studieverklaring

Heb je alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd en wil je een bewijs van de gevolgde cursus? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Verder leren

Wil je hierna nog meer  muziekcursussen volgen? Denk dan eens aan de cursus Basgitaar, Keyboard, Gitaar of Piano.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 10 maanden

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 10 x € 55,20

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.