Persoonlijke ontwikkeling

Vakgebied

Persoonlijke ontwikkeling

De cursus Persoonlijke ontwikkeling is de eerste stap naar een gelukkiger leven. Je krijgt een goed inzicht in je eigen leven. Een echte doe-cursus met speciaal ontwikkeld lesmateriaal.

In het kort

In het kort

De cursus Persoonlijke ontwikkeling is de eerste stap naar een gelukkiger leven. Je krijgt een goed inzicht in je eigen leven. Een echte doe-cursus met speciaal ontwikkeld lesmateriaal.

Lesgeld thuisstudie
9 x € 27,00 (€ 33,75) 20% korting
Studieduur
9 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Je hebt al enige levenservaring. Toch loop je regelmatig tegen dezelfde dingen aan. Waar ligt dat aan? En hoe kun je daar verandering in brengen? Met deze cursus Persoonlijke ontwikkeling neem je jezelf en je leven onder de loep.

Je ontdekt wat je drijft. Waarom maak je de keuzes die je maakt? De verschillende aspecten van je leven passeren daarbij de revue. Zit je lekker in je vel? Hoe verbeter je je relatie? Ben je gelukkig in je werk? En wat is daar eigenlijk voor nodig? Ook het omgaan met financiën en je spirituele leven komen aan bod. Je ontdekt welke onderdelen van je leven op orde zijn en welke zijn verwaarloosd. Een echte doe-cursus!

Het lesmateriaal is gelijk je werkboek en daagt je in verschillende oefeningen steeds weer uit om kritisch naar jezelf en je leven te kijken. Tijdens de persoonlijke ontwikkeling cursus van de LOI word je begeleid door een daarvoor gekwalificeerde coach.

Daarom kies je voor de cursus Persoonlijke ontwikkeling

  • Speciaal ontwikkeld lesmateriaal.
  • Begeleiding door professionals.
  • Inclusief audioworkshops
  • Doorloop de cursus met behulp van een ontwikkelportfolio.

Voor wie

Voor wie

Wil je meer uit het leven halen? Vind je het tijd om je dromen waar te maken en eindelijk die wereldreis te maken, of dat eigen bedrijf te starten? Of wil je bepaalde patronen in je leven doorbreken? Dan is de cursus Persoonlijke ontwikkeling echt iets voor jou! Je krijgt meer inzicht in je denken en doen en leert om bewuste keuzes te maken.

Einddoel

Na deze persoonlijke ontwikkeling cursus heb je aan de hand van het werkboek een goed inzicht gekregen in je eigen leven. Je bent je bewust van je drijfveren en emoties, kunt bewuster en effectiever communiceren en weet wat je belangrijk vindt in je relaties en je werk. Je hebt alle kennis en handvatten om (aspecten van) je leven te veranderen en je wensen te realiseren.

De cursus

Inhoud van de cursus Persoonlijke ontwikkeling

De cursus Persoonlijke ontwikkeling geeft je eerst meer inzicht in het hoe en waarom achter de verschillende onderwerpen en daagt je in allerlei oefeningen uit om deze toe te passen op je eigen leven. Het lesmateriaal bevat veel opdrachten en verschillende audioworkshops.

Meer over de inhoud

De cursus Persoonlijke ontwikkeling start met vier basishoofdstukken.

De kracht van wensen

In dit hoofdstuk leer je om vanuit je wensen naar je leven te kijken. Dit is iets anders dan het formuleren van doelen. Wensen zijn krachtiger en komen dichter bij de kern van wie je bent. Wat wil je écht? En waarom wil je dat? Wat zal het je (uiteindelijk) geven? Hoe zul je je voelen als je het hebt? Je formuleert haalbare wensen en maakt een eerste plan om deze ook daadwerkelijk te realiseren. Je zult merken dat deze eerste stap essentieel is om je leven te kunnen veranderen. 

Waarden en criteria – de sturende krachten in ons leven

Wat vind jij belangrijk? En wat zijn je overtuigingen? Je zult merken dat je, zodra je je overtuigingen kent en herkent, in staat bent om je denken bewust te veranderen.

Emoties: de fundamentele drijfveren van ons gedrag

Iedere gebeurtenis in je leven, levert een ervaring en een emotie op. Het is echter belangrijk om je te realiseren dat die emoties niets zeggen over de gebeurtenis. Emoties worden gecreëerd door de manier waarop je tegen een gebeurtenis aankijkt. In dit hoofdstuk word je je bewust van dit proces. Ook leer je je emoties vertalen naar signalen. Wat wil een bepaalde emotie je vertellen? Bovendien leer je technieken om je emoties te beïnvloeden. 

Communicatie – het voertuig naar succes

Dit hoofdstuk gaat over het communicatieproces. Je leert wat er nodig is voor een goede communicatie, waar communicatie mis kan gaan en hoe je je eventueel aan kunt passen aan de communicatie van de ander. Daarbij leer je allerlei handige technieken, zoals actief luisteren: vragen stellen, herhalen, samenvatten, inhaken en het herkennen van non-verbale signalen. Ook leer je hoe je feedback kunt geven en ontvangen.

Vervolgens gaat de cursus in op de vijf kerngebieden van je leven: 

Je persoonlijk leven

In dit deel bouw je aan een sterk individueel leven (je ’echte ik’). Hiermee leg je een sterk persoonlijk fundament, dat de basis vormt voor de andere vier kerngebieden. Er is aandacht voor zowel lichaam als geest. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. voeding, beweging en ontspanning. Zo krijg je bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen afkomstig uit o.a. yoga en tai chi.

Relaties

Hoe sta je in je relatie? Of wat wil je van een eventuele toekomstige relatie? Hoe onderhoud je een relatie? En hoe laat je een relatie groeien? Allemaal vragen die in dit onderdeel aan bod komen. Iedereen weet dat voor een bevredigende relatie meer nodig is dan liefde en inzet. Maar wat dan? In dit deel komen alle aspecten van een relatie aan de orde. Bijvoorbeeld de verschillen in communicatie tussen mannen en vrouwen en conflicten die hierbij kunnen ontstaan. Vervolgens neem je je eigen relatie onder de loep door middel van testen. 

Professioneel leven

Je werk maakt een groot deel uit van je leven. Het is dus van groot belang dat je hier een prettig gevoel bij hebt. Daarom kijk je in dit onderdeel naar wat je wilt in je professionele leven. Je schrijft alle plus- en minpunten van je huidige werk op en wat je zou willen veranderen. Vervolgens beschrijf je op chronologische wijze je levensloop en je autobiografie. Tot slot maak je een actieplan met daarin je sterke kanten, je minder sterke kanten, je valkuilen en uitdagingen en de stappen die je gaat nemen op korte termijn (binnen een jaar) en op langere termijn (1-2 jaar).

Je financiële leven

In dit hoofdstuk breng je je inkomsten en uitgaven in kaart. Je bepaalt wat de betekenis van geld voor je is en stelt een wensen/doelenlijst op. Ook kijk je of er uitgaven zijn die niets met het realiseren van je wensen te maken hebben.

Je onveranderlijke zelf

Hier komt je spirituele leven aan bod. Spiritualiteit gaat over de vraag waar het in jouw leven echt om gaat en waar je je leven aan wilt wijden. Onderwerpen die daarbij aan de orde komen, zijn o.a. de verschillende niveaus van bewustzijn, het onderbewuste en (dag)dromen. Ook word je je door middel van oefeningen bewust van je intuïtie.

Ontwikkelportfolio

Het volgen van de cursus Persoonlijke ontwikkeling betekent dat je een proces doorloopt van bewustwording en ontwikkeling. Om dit proces inzichtelijk te maken, houd je een ontwikkelportfolio bij met daarin je meetpunten, ontwikkelingen en resultaten. Hierbij word je begeleid door een daarvoor gekwalificeerde coach.

Studieverklaring

Is er geen examen aan de cursus verbonden, maar wil je wel een bewijs van de behaalde resultaten? Wanneer je alle opdrachten ter beoordeling hebt ingestuurd, kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving

Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur en kosten

Cursusduur

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 9 maanden

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.

Studietijd halveren? Dat kan!

Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!

Hoeveel tijd kost mijn cursus

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 9 x € 27,00 (€ 33,75)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Het lesgeld is inclusief:

  • Al het benodigde lesmateriaal.
  • Audioworkshops.
  • Begeleiding door een ervaren docent.
  • Toegang tot de online leeromgeving.
  • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen cursusduur).
Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
9 x € 27,00 (€ 33,75) 20% korting
Studieduur
9 maanden
Afronding
Studieverklaring
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Tot 6 mrt
BladCadeau t.w.v. € 50,- bij inschrijving

Schrijf je vóór 6 maart in voor deze opleiding en ontvang een tijdschriftenbon van € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!