Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Filter(s) toepassen

HBO-bachelor Bedrijfskunde

Opleiding HBO Bedrijfskunde, Bachelor of Business Administration (BBA)

 • Thuis studeren

  36 x € 179,00

 • Klassikaal studeren

  36 x € 279,00

 • Studielast i

  240 EC's

 • Type

  HBO-bachelor

 • Diploma

  HBO-bachelorgetuigschrift

 • Erkenningen

  NVAO, ministerie van OCW, ITK

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

ASUS Notebook-actie

Bij alle volledige masteropleidingen, HBO-bacheloropleidingen, Associate degrees, MBO-opleidingen en de volledige programma’s VMBO, HAVO en VWO.

Lees meer

Bij inschrijving voor deze opleiding kun je een ASUS Notebook t.w.v. € 279,- bijbestellen tegen een zeer gereduceerde prijs. Deze zilvergrijze ASUS VivoBook, type L402WA-GA012TS, is licht en dun en beschikt onder meer over Windows 10S, een snelle Wifi-verbinding en lange batterijduur. Hierdoor is de notebook ideaal in gebruik voor studie, werk en thuis.
Meer over deze actie

In het kort

Bedrijfskunde is het vakgebied dat zich bezighoudt met de organisatie en marktomgeving van bedrijven. Een bedrijfskundige adviseert bijvoorbeeld over manieren om de omzet te verhogen en de bedrijfsdoelstellingen te halen. Geen wonder dat bedrijfskundigen zeer gewild zijn op de arbeidsmarkt! Na een HBO-opleiding Bedrijfskunde kun je in de meest uiteenlopende organisaties en branches terechtkomen. Organisaties vragen specifiek naar praktische managers die werkprocessen kunnen organiseren en besturen. Met strategisch inzicht, vernieuwende ideeën en heel concrete oplossingen.

Wie bedrijfskunde wil studeren op HBO-niveau, is bij LOI Hogeschool aan het juiste adres. De NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding HBO Bedrijfskunde bereidt perfect voor op een veelzijdige en verantwoordelijke functie als manager of consultant. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij justitie, in de dienstverlening of bij project- en evenementenorganisatie. Tijdens de opleiding HBO Bedrijfskunde is er aandacht voor de theorie, maar deze wordt direct gekoppeld aan de praktijk.

Na het afronden van deze NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding, mag de titel Bachelor of Business Administration (BBA) worden gevoerd.

Daarom kies je voor de HBO-bachelor Bedrijfskunde van LOI Hogeschool

 • Geaccrediteerd door de NVAO, dus van bewezen kwaliteit.
 • Behaal een door de overheid erkend HBO-bachelorgetuigschrift.
 • Examen doen waar en wanneer je wilt.
 • Naar keuze thuis of klassikaal te volgen.
 • Haal tijdens je opleiding extra branchediploma’s; een mooie aanvulling op je cv!

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Doelgroep en beroep

De HBO-bachelor Bedrijfskunde van LOI Hogeschool is bestemd voor iedereen die een veelzijdige en verantwoordelijke functie als manager of consultant ambieert.

Meer over de doelgroep

Bedrijfskunde is een discipline die zich bezighoudt met de organisatie van bedrijven. Met als uitgangspunt de integrale en praktijkgerichte benadering van managementvraagstukken. Een bedrijfskundige krijgt te maken met alle disciplines in het bedrijf.

De werkzaamheden van een bedrijfskundige zijn zeer gevarieerd: een unieke mix van de hands-on dagelijkse praktijk en het strategische aspect van langetermijnplanning. Leidinggeven en management vormen ook een belangrijk onderdeel.

Een bedrijfskundige:

 • levert een bijdrage aan de strategie en besluitvorming. De manager / projectleider op operationeel en tactisch niveau is in toenemende mate de adviseur voor het topmanagement en draagt ideeën aan over innovatie, kansen in de markt, nieuwe vormen van samenwerking met leveranciers, nieuwe doelgroepen voor de diensten en producten;
 • brengt verbeteringen en vernieuwingen tot stand binnen de organisatie in aansluiting op interne en externe ontwikkelingen;
 • organiseert de operationele gang van zaken. De manager/adviseur als verantwoordelijke voor het in kaart brengen, inrichten en aansturen van werkprocessen, het optimaliseren van werkprocessen, de logistiek en het organiseren van de werkstromen;
 • is de schakel tussen bedrijfsvoering en ICT gezien door de bril van bedrijfsvoering.
Ontdek de arbeidsmarkt

Een ziekenhuis dat gaat fuseren, een bedrijf dat een nieuwe vestiging opent over de grens of een internationale organisatie die onderzoekt of de productie efficiënter kan. Als bedrijfskundige bekijk je wat nodig is om dit soort plannen te realiseren. Je hebt overzicht en kijk op het geheel en haalt zo het beste uit elke organisatie.

Managers van bedrijfs- of werkprocessen zijn ook overal nodig: in een commerciële omgeving, bij non-profitorganisaties en bij (semi)overheidsinstellingen. Veel bedrijfskundigen vinden werk als manager, senior projectleider of consultant/adviseur. Het vakgebied is breed en de functies waarin je als afgestudeerde van de bachelor Bedrijfskunde in terecht kunt komen zijn divers. De doorgroeimogelijkheden zijn vaak groot, waardoor de carrièreperspectieven op de arbeidsmarkt goed zijn. 

Inhoud van de opleiding

HBO Bedrijfskunde onderscheidt zich van HBO Bedrijfskundige informatica of HBO Management door de focus op de bedrijfsmatige kant van het organiseren. Je leert o.a. analyseren, adviseren, communiceren en motiveren. De opleiding bestaat uit negen thema’s waarin alle aspecten van het vak aan bod komen.

Extra literatuur

Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in combinatie met gerenommeerde vakliteratuur. Het lesmateriaal is helder van opzet en gaat recht op het doel af. Zonder onnodige ballast en met extra uitleg en training waar dat nodig is. Houd rekening met een uitgave van ongeveer € 475,- voor extra kernliteratuur.

Studieprogramma

Het studieprogramma van de bacheloropleiding HBO Bedrijfskunde bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase. De opleiding wordt afgesloten met een afstudeeropdracht.

LOI Hogeschool geselecteerd voor Experiment Leeruitkomsten

LOI Hogeschool wil haar onderwijs zo goed mogelijk laten aansluiten bij de wensen van studenten en de arbeidsmarkt. We zijn dan ook blij te mogen melden dat LOI Hogeschool met deze opleiding is geselecteerd om mee te doen met het Experiment leeruitkomsten van het ministerie van OCW. Dit betekent dat LOI Hogeschool zich de komende jaren zal inspannen om deze opleiding nog flexibeler te maken. Zo is de opleiding nog beter te combineren met werk en privéleven en sluit deze nog beter aan bij je persoonlijke opleidingsbehoefte. Het onderwijs wordt ‘output-driven’: Niet de hogeschool bedenkt wat je als student moet leren, maar het werkveld geeft aan wat gevraagd wordt. Jij als student kijkt wat je moet leren om dat te bereiken.

Een verandering die nu al zichtbaar is, is de invoering van de leeruitkomsten. De opleiding is opgebouwd uit clusters die leiden tot een duidelijke leeruitkomst. Hierin is omschreven wat je na het afronden van het desbetreffende onderdeel weet en kunt.

Meer informatie is te vinden op de website van het ministerie van OCW.

Bekijk het studieprogramma van de propedeuse
Module EC's

Thema 1: Algemene vaardigheden

 
Inleiding portfolioInleiding portfolio
Het digitaal portfolio en de bijbehorende opdrachten zijn bedoeld om een weergave te geven van jouw verworven kennis, vaardigheden en inzichten; de zogenaamde ‘competenties’. Door middel van het portfolio worden kwalificaties in praktijksituaties beoordeeld. Ook is het een compleet overzicht van jouw ontwikkelde competenties dat gerichte studiebegeleiding mogelijk maakt.
0
StudievaardighedenStudievaardigheden
In deze module wordt ingegaan op de verschillende vaardigheden die nodig zijn om de studie tot een succes te maken. Uit welke onderdelen bestaat een goede studiehouding? Hoe kom je door een lastige periode heen? In deze module geven we aan de hand van praktijkopdrachten de handvatten om de studie succesvol te doorlopen.
2
OnderzoeksvaardighedenOnderzoeksvaardigheden
In deze module draait het om onderwerpen als: de opbouw van een onderzoeksrapport, doelstellingen, onderzoeksvragen, informatie verzamelen, afbakening van een onderzoek, onderzoekstypen, onderzoeksontwerp, data-analyse en het vormen van een conclusie.
3
Basisvaardigheden voor de professionalBasisvaardigheden voor de professional
De module Basisvaardigheden voor de professional gaat over zes basisaspecten van het functioneren op hbo-niveau. In de module worden de volgende thema’s behandeld: communicatie, rapporteren, management, ondernemersvaardigheden, interne adviesvaardigheden en projectmatig werken.
6

Thema 2: Inleiding bedrijfskunde en information management


Inleiding bedrijfskundeInleiding bedrijfskunde
Deze module geeft inzicht in de besturingsvraagstukken waarmee het management van organisaties te maken heeft. Aan de orde komen de besturing van het productieproces, de geldstroom en mensen in de organisatie. Strategisch management, logistiek management, kwaliteitsmanagement, financieel management, personeelsmanagement, verandermanagement en projectmanagement worden behandeld. Bovendien gaat de module in op structurele ontwikkelingen binnen organisaties, marketingactiviteiten, het oplossen van problemen en besluitvorming.
4
Informatiesystemen foundationInformatiesystemen foundation
Deze module geeft een goed beeld van het vakgebied informatica. Er wordt een theoretische basis gelegd op het gebied van informatiesystemen en hun rol in organisaties. De belangrijkste begrippen, componenten en toepassingen van informatiesystemen worden besproken en de belangrijkste thema's en fasen uit de lifecycle van systemen komen aan bod. Met de module leer je de diverse onderwerpen, disciplines, functies en taken in een bredere context te plaatsen.
3
Business information management foundation (BiSL)Business information management foundation (BiSL)
Deze module geeft je de structuur voor Business Information Management. Business Information Management, in Nederland ook wel aangeduid als functioneel beheer, benadert de informatievoorziening in een organisatie en de daarvoor te gebruiken IT-middelen vanuit het perspectief van de business organisatie en de gebruikers van de informatiesystemen. In de module is er aandacht voor het BiSL Framework, het doel en de achtergrond van informatiemanagement, gebruiksbeheer, functionaliteitenbeheer, verbindende en sturende processen.
3
Praktijkintegratieopdracht Toepassen van bedrijfskunde en IMPraktijkintegratieopdracht Toepassen van bedrijfskunde en IM
In deze opdracht pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
1

Thema 3: Economie en management


Inleiding bedrijfseconomieInleiding bedrijfseconomie
De module Inleiding bedrijfseconomie is gericht op de basiskennis van het vak Bedrijfseconomie, zodat hier in de hoofdfase dieper op kan worden ingegaan. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: bedrijfseconomische begrippen, kostenberekening, financiering, interne en externe verslaglegging, vormen van samenwerking tussen ondernemingen, fusie en overname.
11
Inleiding bedrijfsadministratieInleiding bedrijfsadministratie
In deze module wordt onder meer de invloed van de bedrijfseconomie op de administratie besproken. Er wordt aandacht besteed aan de begrippen informatie, informatiedrager, informatiesysteem (bijvoorbeeld planning en financiële administratie), administreren, administratie en administratieve organisatie en er wordt besproken hoe de bedrijfsadministratie geplaatst kan worden in een computeromgeving, waaronder ERP. De doelstellingen van de administratieve organisatie komen aan bod, evenals de doelstelling van rekeningstelsels en de toepassing daarvan. Verder besteedt de opleiding ook aandacht aan de wijze waarop informatie wordt verzameld en vastgelegd ten behoeve van de informatieverstrekking. Tot slot komt ook budgettering aan bod.
4
Inleiding commerciële economieInleiding commerciële economie
Deze module legt een brede basis in het vakgebied marketing. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: marketingconcept, marketingplanning en marketingstrategie, markt en vraagbegrippen, marktonderzoek en statistiek, marketingorganisatie, de marketinginstrumenten: product, prijs, plaats en promotie, en de toepassingsgebieden.
16
Management en organisatieManagement en organisatie
De doelstelling van deze module is het verwerven van basiskennis op het gebied van management en organisatie. Je krijgt met de module een overzicht van de kennis en vaardigheden om een adequate aansturing te geven aan mensen en werkprocessen.
6
Praktijkintegratieopdracht Opzetten van een nieuw business modelPraktijkintegratieopdracht Opzetten van een nieuw business model
In deze opdracht pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
1
Totaal Propedeuse 60


Bekijk het studieprogramma van de hoofdfase
Module EC's

Thema 4: Strategie en organiseren


Strategie, beleidsplanning en besluitvormingStrategie, beleidsplanning en besluitvorming
In deze module leer je om een visie te vormen over de strategie, beleidsvorming en besluitvorming voor organisaties, deze aspecten te analyseren naar de huidige situatie en daar de noodzakelijke ontwikkeling bij te formuleren. Je leert de theorie toe te passen vanuit verschillende invalshoeken voor de bedrijfsvoering.
7
Interne en externe analyseInterne en externe analyse
In deze module leer je de factoren binnen de interne en externe omgeving te analyseren. Je leert o.a. de kerncompetenties voor een organisatie te bepalen, de waardeketenanalyse op te stellen en toe te passen en de waardecreatie voor de organisatie te bepalen. Voor de externe analyse leer je aan de hand van de modellen van Porter de analyse op te zetten en uit te voeren. Tot slot leer je om een benchmarkanalyse op te zetten voor een organisatie.
4
Structuur en ontwerp van organisatiesStructuur en ontwerp van organisaties
In deze module krijg je inzicht in verschillende aspecten die te maken hebben met de structuur en het ontwerp van organisaties. Je bestudeert het ontwerpen van organisaties, de structurering, organisatie en ontwikkeling, ontwerptheorieën, situationele factoren voor organisatieontwerp, de organisatie en haar omgeving, samenwerking en personeelsmanagement.
9
Praktijkintegratieopdracht Toepassen van het strategisch planningsprocesPraktijkintegratieopdracht Toepassen van het strategisch planningsproces
In deze opdracht pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
3

Thema 5: Omgevingsrelaties


Strategisch omgevingsmanagementStrategisch omgevingsmanagement
In deze module leer je om de omgeving van een project effectief te kunnen sturen. Daarnaast leer je de gehanteerde SOM-aanpak te verankeren binnen de organisatie zodat gemaakte afspraken bewaarheid worden. Tot slot leer je om een stakeholder of krachtenveldanalyse voor een organisatie of divisie op te zetten.
5
KwaliteitsmanagementKwaliteitsmanagement
In deze module verdiep je je kennis en vaardigheden met betrekking tot kwaliteitsmanagement. Kwaliteitszorg krijgt binnen organisaties een steeds belangrijkere rol. Het gaat daarbij om productkwaliteit, kwaliteit van dienstverlening en kwaliteit van bedrijfsvoering binnen de eigen organisatie.
5
Onderzoek naar innovatieOnderzoek naar innovatie
Doelstelling van deze module is om je kennis en inzicht te geven in innovatie en marktonderzoek. Je past deze kennis toe door zelf een onderzoeksrapport te maken en bent in staat om dit te presenteren en het rapport te verdedigen.
4
Praktijkintegratieopdracht Uitvoeren van een waardeketenanalysePraktijkintegratieopdracht Uitvoeren van een waardeketenanalyse
In deze opdracht pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
2

Thema 6: Inrichten en sturen van werkprocessen


Beschrijven en beheersen van werkprocessenBeschrijven en beheersen van werkprocessen
In deze module krijg je inzicht in processen in organisaties en de functionele gebieden binnen een organisatie. Hiernaast krijg je inzicht in diverse methoden voor het beschrijven van processen binnen een organisatie, manieren om processen te beheersen en in de rol van ICT. Je leert om een orderstroomanalyse te herontwerpen en processen te beschrijven voor een gemiddeld complex onderdeel van een organisatie inclusief uitgewerkte stroomschema’s met onderbouwde verbeteringsvoorstellen door (nieuwe) toepassing van ICT.
6
Inleiding financiële rapportage en analyseInleiding financiële rapportage en analyse
In deze module wordt ingegaan op het opstellen, analyseren en toelichten van rapportages. Je leert om uit de financiële administratie overzichten samen te stellen ten behoeve van interne en externe verslaggeving en gemaakte fouten daarin op te sporen en te herstellen. Je leert ondernemingsprestaties vanuit verschillende invalshoeken beoordelen en analyseren met behulp van bedrijfseconomische en statistische instrumenten, leert verbanden tussen de onderdelen van de balans, de winst-en-verliesrekening en het kasstroomoverzicht onderkennen, berekenen, beoordelen en analyseren. Ook leer je extracomptabel en intra comptabel een interne resultatenanalyse berekenen, beoordelen en analyseren, en leer je informatie verstrekken, beoordelen en analyseren ten behoeve van de financiële besturing van de organisatie.
10
Besluitvorming en toetsingBesluitvorming en toetsing
In deze module krijg je inzicht in verschillende aspecten van strategische besturing en leer je de principes van auditing en controle kennen. Ook krijg je inzicht in de diverse facetten van het fenomeen auditing en leer je om de processtappen van een eenvoudige audit te doorlopen. Tot slot leer je een auditplan te schrijven.
2
Praktijkintegratieopdracht Inrichten kwaliteitshandboekPraktijkintegratieopdracht Inrichten kwaliteitshandboek
In deze opdracht pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
2

Thema 7: Leidinggeven en HRM


Strategisch HRStrategisch HR
Deze module geeft je inzicht in verschillende HR-aspecten en de wijze waarop deze aspecten strategisch kunnen worden ingezet. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: in-, door- en uitstroom, gewenste samenstelling van een team, het kapitaliseren van personeel, hoe koppel je HR aan bedrijfsstrategie en HR-instrumenten (waaronder POP).
7
LeidinggevenLeidinggeven
Deze module is volledig toegespitst op alle elementen die met leidinggeven te maken hebben. In deze module staat de organisatie centraal. Een bruikbare definitie van 'organisatie' is: Een groep mensen die samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken waarbij regels zijn vastgesteld. De thema’s die centraal staan in deze module zijn: groepen in organisaties, samenwerken, leidinggeven, gemeenschappelijke doelen en persoonlijke effectiviteit.
15
Professionele communicatieProfessionele communicatie
Het doel van deze module is het verkrijgen van inzicht in allerlei aspecten die een rol spelen bij het effectief mondeling en schriftelijk (zakelijk) communiceren en het kunnen toepassen van deze inzichten in de praktijk.
3
Praktijkintegratieopdracht Structuur, cultuur en inrichting van de organisatiePraktijkintegratieopdracht Structuur, cultuur en inrichting van de organisatie
In deze opdracht pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
2

Thema 8: Integraal ketenmanagement


Werken met logistiek en integraal ketenbeheerWerken met logistiek en integraal ketenbeheer
In deze module krijg je inzicht in vraaggestuurde logistiek, logistieke deeltrajecten en verbreding van de logistiek. Ook leer je Supply Chain Management in te voeren en doe je kennis op over ‘Just In Time delivery all over the World’, waarbij zowel interne als externe logistiek een rol spelen.
5
Toeleverende processen en inkoopToeleverende processen en inkoop
In deze module krijg je inzicht in verschillende aspecten van de inkoopfunctie en het inkoopproces en verschillende aspecten van de inkoopstrategie.
4
Facilitaire processen en service level managementFacilitaire processen en service level management
In deze module krijg je inzicht in het brede werkveld van Facility management. In het eerste deel wordt aandacht geschonken aan de ontwikkelingen in de maatschappij die van invloed zijn op de organisatie en wat Strategisch facility management inhoudt. In het tweede deel wordt dieper ingegaan op de besturingsvormen van de facilitaire organisatie, het structureren van de facilitaire organisatie, Benchmarken en Performance management. Het derde deel gaat in op wat een Facility Management Informatie Systeem (FMIS) is. Tot slot leer je op basis van knelpunten in een case een verbetervoorstel te maken, zodat de problemen waar de directie en de Facility manager tegenaan lopen kunnen worden opgelost en de ambitie kan worden gerealiseerd.
5
Praktijkintegratieopdracht Integraal ketenmanagement en integraal MVO-beleidPraktijkintegratieopdracht Integraal ketenmanagement en integraal MVO-beleid
In deze opdracht pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
3

Thema 9: Project- en verandermanagement


VerandermanagementVerandermanagement
De module Verandermanagement geeft inzicht in de hoofdbeginselen voor het waarnemen, analyseren en implementeren van succesvolle veranderingen in de organisatie.
7
Project- en kennismanagement in organisatiesProject- en kennismanagement in organisaties
In deze module krijg je inzicht in projectmanagement en de fasering van een project, de lerende organisatie en informatie- en kennismanagement en informatie en communicatietechnologie. Je leert om een projectorganisatie voor een transformationeel verandertraject op te zetten, inclusief programmaorganisatie, DIN en Gantt-chart-planning.
7
Leiderschap en verandermanagementLeiderschap en verandermanagement
In deze module krijg je inzicht in leiderschap bij veranderingen. Je leert om continue alert te zijn op veranderingen in de omgeving van de onderneming en daar proactief en vanuit visie op te anticiperen. Je leert de gevolgen van starheid en zal om succesvol te zijn als ondernemer/manager streven naar flexibiliteit binnen het team om veranderingen en innovaties snel en met succes door te voeren binnen de organisatie. Je leert dat communicatie bij veranderingen van groot belang is en weet de managementvaardigheden binnen de organisatie op een goede manier te leiden.
9
Praktijkintegratieopdracht Bedrijfskundige toepassingen bij een ernstige bedreiging voor de organisatiePraktijkintegratieopdracht Bedrijfskundige toepassingen bij een ernstige bedreiging voor de organisatie
In deze opdracht pas je de opgedane kennis op geïntegreerde wijze toe in een praktijksituatie.
4

Afstudeerfase

 
StageStage
Bij de start van de stage wordt een stageplan gemaakt, waarin de leerdoelen op het niveau van de algemene hbo-competenties tijdens de stage zijn opgenomen. Tijdens de stage zijn er twee functioneringsgesprekken over de voortgang/realisatie van het stageplan. Ter afronding van de stage wordt een stageverslag geschreven.
30
AfstuderenAfstuderen
Tijdens de afstudeeropdracht komt het volgende aan de orde: het zoeken van een geschikt onderwerp en omgeving voor de AO, het maken van een plan van aanpak, het uitvoeren van onderzoek, het interpreteren van de resultaten van het gedane onderzoek, het reflecteren op het gehele proces (zowel op het onderzoek zelf, als op de interpretatie van de resultaten), het onderbouwd en logisch presenteren van de resultaten van het onderzoek in een verzorgd format inclusief conclusies en aanbevelingen.
20
Totaal Hoofdfase 180
Totaal HBO-bachelor Bedrijfskunde 240


Stage en werkplek

De stage is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Tijdens de stage leer je werken in de praktijk, voer je praktijkopdrachten uit en ontwikkel je belangrijke vaardigheden. Sluit je huidige baan aan bij de studie? Dan kunnen werk en stage vaak worden gecombineerd. Een efficiënte manier van studeren! Tijdens de stage word je begeleid en beoordeeld door een stagedocent.

Of de werksituatie de noodzakelijke praktijkervaring kan leveren, wordt beoordeeld door onze werkplekbeoordelaars. Zij beoordelen of je jouw werkplek als stage kunt gebruiken. Kom je hiervoor niet in aanmerking, dan zul je zelf voor een alternatief stageadres moeten zorgen.

Wat is een geschikte werkplek

Werk je al in een relevante werkomgeving of werk je in een organisatie waar je de mogelijkheid krijgt de stageopdrachten op een relevante afdeling uit te voeren, dan kun je deze opdrachten in de loop van je studie op je werk uitvoeren. Heb je geen relevante werkplek, dan zul je apart stage moeten lopen.

Of je werksituatie de noodzakelijke praktijkervaring voor de door jou gekozen studie kan leveren, wordt beoordeeld door de inhoudelijke werkplekbeoordelaars.

Beoordeling tijdens de stage

Tijdens de stage beoordeelt je stagedocent onder meer het stageplan dat je hebt geschreven, de functioneringsverslagen en het uiteindelijke stageverslag. Ook vinden er telefonische verificatiegesprekken plaats met zowel jou als student als met de stagementor (degene die jou bij het bedrijf begeleidt).

"HBO-denkniveau aantonen"
Rebecca Valk

HBO-bachelor Bedrijfskunde

Lees het interview
"HBO-denkniveau aantonen"
Rebecca Valk

HBO-bachelor Bedrijfskunde

Lees het interview
Examens, portfolio en afstuderen

Elke module wordt afgerond met een examen. Aan het afleggen van examens zijn meestal kosten verbonden. Naast de examens moeten diverse praktijkopdrachten worden uitgevoerd en leg je gedurende de opleiding een digitaal portfolio aan. De opleiding als geheel wordt afgesloten met een afstudeeropdracht.

Examen doen waar en wanneer je wilt

Steeds meer examens kunnen iedere werkdag worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Je legt het examen digitaal af waardoor ook de uitslag snel bekend is. En heb je een keer een examen niet gehaald, dan kun je alsnog snel slagen voor een herexamen.

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 49,00 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer kosteloos worden afgelegd. Houd daarnaast rekening met een uitgave van ongeveer € 303,00 voor examens die door andere exameninstanties worden afgenomen.

Portfolio en afstuderen

Bij alle bacheloropleidingen leg je vanaf het begin van de studie een portfolio aan. Het doel van het portfolio is reflectie op het leerproces gedurende de gehele opleiding. Bovendien wordt met het portfolio aangetoond welke kennis en competenties je hebt verworven. Je vindt het digitaal portfolio op LOI Campus, de online leeromgeving van de LOI.

Deze HBO-bacheloropleiding wordt afgesloten met een afstudeeropdracht. De afstudeeropdracht bestaat uit een combinatie van literatuuronderzoek en empirisch onderzoek. Het is de bedoeling dat de afstudeeropdracht wordt uitgevoerd in een voor de opleiding relevante werkomgeving. Tijdens een afsluitende mondelinge zitting komen zowel het portfolio als de afstudeeropdracht aan de orde. Daarbij word je beoordeeld op je kennis, inzicht, toepassings- en reflectieniveau.

Heb je al een relevante werkplek of biedt de werkgever de mogelijkheid om de stageopdrachten en de afstudeeropdracht uit te voeren op een afdeling die met de studie te maken heeft? Dan kunnen werk en afstudeeropdracht in veel gevallen worden gecombineerd. Een slimme combinatie!

De afstudeeropdracht is de finale van de studie. Het spreekt voor zich dat je daarbij kunt rekenen op intensieve begeleiding van de docent.

Diploma

De bacheloropleiding HBO Bedrijfskunde van LOI Hogeschool is volledig erkend door het Ministerie van OCW. Bovendien heeft deze opleiding het hoogst haalbare kwaliteitsstempel voor hoger onderwijs: de NVAO-accreditatie. Na afloop wordt dan ook het officiële en internationaal erkende bachelorgetuigschrift HBO Bedrijfskunde behaald. Op grond daarvan mag de titel Bachelor of Business Administration (BBA) worden gevoerd.

De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Deze opleiding is als deeltijdopleiding geregistreerd in het CROHO onder nummer 34035.

NVAO-geaccrediteerde opleidingInstellingstoets kwaliteitszorgMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Extra branchediploma's

LOI Hogeschool onderhoudt al jaren uitstekende contacten met het bedrijfsleven en exameninstanties. En dat heeft veel voordelen. Een aantal modules wordt afgesloten (of kunnen indien gewenst worden afgesloten) met een extern examen. In die gevallen geeft afronding recht op een officieel en erkend diploma van deze organisaties. Zo worden extra diploma’s behaald zonder extra te studeren.

Module Geeft recht op
Information Systems Foundation EXIN Information Systems Foundation (ISyF)
Business Information Management EXIN Business Information Management (BiSLF)
Inleiding commerciële economie NIMA Marketing A
Studiemethode
Klassikaal of thuis studeren, aan jou de keuze

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? Kies dan voor onze klassikale methode. Hierin is het beste van klassikaal onderwijs en thuisstudie verenigd tot het meest effectieve onderwijs dat je kunt krijgen.
Wil je liever volledig flexibel zijn en hecht je minder waarde aan het klassikale aspect? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij ben je 100% flexibel om de opleiding te volgen waar en wanneer je maar wilt, terwijl je toch een eigen docent hebt die je begeleidt en op elk moment vragen kunt stellen.

  Klassikaal studeren Thuis studeren
Vaste structuur van bijeenkomsten
In een kleine groep met docent en medestudenten
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
Klassikaal studeren bij de LOI: eigentijds flexibel en efficiënt

De klassikale opleidingen van de LOI staan garant voor een efficiënte manier van studeren, zijn doelgericht van opzet, bieden veel structuur en toch voldoende flexibiliteit om de opleiding te combineren met een baan en druk privéleven.

 • Met keuze uit dag, avond- en zaterdagprogramma’s past de opleiding in elke agenda.
 • De klassikale bijeenkomsten om de 2 tot 3 weken zorgen voor een vast studieritme.
 • Er wordt gewerkt in kleine groepen onder leiding van topdocenten uit de praktijk.
 • Persoonlijke benadering met veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie.
 • Gerichte training van competenties, boeiende presentaties en cases.
 • De docent is ook tussentijds bereikbaar voor vragen en geeft snel antwoord.
Thuis studeren bij de LOI: zelfstandig maar zeker niet alleen
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site.Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad, een slimme kennistrainer en/of online hoorcolleges. Ook bouw je er een persoonlijk digitaal portfolio op waarmee je de ontwikkeling van je competenties inzichtelijk maakt.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale opleidingen wordt in kleine groepen gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van leerstof, maar discussie met medestudenten, boeiende presentaties, (business)cases en training van competenties. De docent daagt je daarbij uit het beste uit jezelf te halen. En biedt veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden zo optimaal geïntegreerd.

Extra voordelen voor LOI Hogeschoolstudenten

Als student van LOI Hogeschool profiteer je van heel veel voordeel. Speciaal voor onze studenten hebben we, als aanvullende service bij de opleiding, diverse extra’s geregeld die goed van pas komen bij de studie. Zo krijg je o.a. hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot, heel voordelig toegang tot de digitale collecties van de Koninklijke Bibliotheek én kun je gratis Officetrainingen volgen.

Hoge korting op hard- en software

Studenten van LOI Hogeschool krijgen toegang tot Surfspot.nl. Surfspot is dé ICT-webwinkel waar studenten van hogescholen officiële software en andere ICT-producten tegen zeer lage prijzen kunnen aanschaffen. Je logt eenvoudig in met je studentgegevens en kunt direct hardware, software (o.a. Office en anti-viruspakketten), cursussen en gadgets bestellen. Bovendien heeft Surfspot ‘one day toppers’; dagacties met extreem veel korting.

Surfspot
50% korting op het lidmaatschap van de Koninklijke Bibliotheek

Iedere Ad- of bachelorstudent van LOI Hogeschool komt automatisch in aanmerking voor 50% studentenkorting op lidmaatschap van de Koninklijke Bibliotheek. Voor slechts € 7,50 per jaar krijg je daarmee toegang tot de volledige digitale collectie en catalogi. Zo kun je duizenden artikelen en e-tijdschriften inzien. Ook is het mogelijk om boeken en tijdschriften van de Koninklijke Bibliotheek aan te vragen en (tegen een kleine vergoeding) te laten toesturen.

Gratis Office-trainingen

Als student van LOI Hogeschool kun je via de Microsoft Imagine Academy (bereikbaar via Surfspot) gratis Office-trainingen volgen en zo (beter) leren werken met programma’s als Word, Excel en Powerpoint. Als je wilt, kun je de training vervolgens (tegen betaling) afsluiten met een officieel Microsoft-examen en zo een certificaat behalen.

Kosteloos toegang tot Legal Intelligence

Tijdens de opleiding krijg je toegang tot Legal Intelligence. Dit is dé zoekmachine voor juridische informatie. Door deze slimme zoekoplossing zoek je als student eenvoudig in openbare juridische informatie: wet- en regelgeving, rechtspraak, kamerstukken, tijdschriften en naslagwerken. Een waardevolle bron voor actuele informatie die bij je studie zeker van pas zal komen!

Toelating

Er zijn verschillende manieren om te worden toegelaten tot deze opleiding. Zo ben je toelaatbaar op grond van een HAVO-, VWO- of MBO 4-diploma. Beschik je niet over een van deze diploma’s? Dan is het mogelijk een toelatingsprogramma te volgen. Wie minimaal 21 is kan daarnaast ook kiezen voor het 21+-toelatingsexamen.

Toelatingsmogelijkheden

Wie niet over een HAVO-, VWO- of MBO4-diploma beschikt, kan toch worden toegelaten op grond van het 21+-examen of het toelatingsprogramma. 

21+ toelatingsexamen

Het 21+ toelatingsexamen wordt digitaal afgenomen op 16 locaties in Nederland. Je kunt het examen op elke werkdag afleggen. Op de dag van het examen dien je minimaal 21 jaar te zijn. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen op het gebied van taal, rekenen en logica, en toetst of je het niveau van een HBO-bacheloropleiding aan kunt. Naar aanleiding van de uitslag van het examen krijg je een advies van de toelatingscommissie van LOI Hogeschool of je wel of niet met de opleiding van je keuze kunt starten. De kosten voor het examen bedragen € 75,-. Als je slaagt voor het examen kun je starten met een HBO-opleiding van LOI Hogeschool en wordt dit bedrag in mindering gebracht op het collegegeld. Ben je gezakt voor het examen, dan kun je een herkansing aanvragen. Klik hier om je aan te melden voor het 21+ toelatingsexamen. Op het formulier kun je aangeven op welke gewenste tijd, datum en locatie je het toelatingsexamen wilt afleggen. Het systeem zal direct op beschikbaarheid controleren en eventueel alternatieve data en tijdstippen voorstellen. Je kunt het toelatingsexamen vervolgens direct boeken en betalen via iDeal.

Wil je oefenen om je voor te bereiden op het 21+ toelatingsexamen? Er zijn op internet verschillende toetsen en tests te vinden waarmee je kunt oefenen. Voor het taal- en rekenniveau zijn op internet verschillende oefentoetsen te vinden op niveau 3F. Verder kun je door het doen van online intelligentietests inzicht en logica oefenen.

Toelatingsprogramma

Naast het afleggen van een 21+ toelatingsexamen is het ook mogelijk (wanneer je 21 jaar of ouder bent) om tot deze bacheloropleiding te worden toegelaten op grond van het korte HBO-programma Inleiding bedrijfskunde van LOI Hogeschool. Dit programma geldt in dat geval als toelatingsprogramma voor deze bachelor. Bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding ontvang je bovendien vrijstelling voor de gelijknamige modules die je hebt behaald met het HBO-programma Inleiding bedrijfskunde.

Studieduur en vrijstelling

Een bacheloropleiding van LOI Hogeschool bestaat uit drie studiejaren en een stage-/afstudeerfase. Veel van onze studenten voeren de stage en het afstudeerproject uit op hun werkplek. Is dat niet mogelijk, dan kun je een aparte stageplek zoeken. Tijdens alle studiejaren én de stage-/afstudeerfase krijg je persoonlijke begeleiding door topdocenten met ruime ervaring. Je betaalt altijd maar drie jaar collegegeld en mag maximaal zes jaar over de opleiding doen, zonder extra collegegeld te betalen.

Nog efficiënter studeren? Bij deze opleiding zijn een aantal standaard vrijstellingen mogelijk. Met een vrijstelling hoef je geen examen te doen voor de desbetreffende module, bespaar je studietijd en krijg je korting op het collegegeld.

Studieduur: 36 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij deze opleiding mag je tot maximaal zes jaar over de studie doen. Je behoudt in die periode recht op online begeleiding en toegang tot de alle studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Je betaalt in alle gevallen slechts drie jaar collegegeld en kunt daarna nog drie jaar gratis studeren. Een belangrijk verschil met andere opleiders.

Mogelijke vrijstellingen

Denk je op grond van een ander diploma of bewijs in aanmerking te komen voor een vrijstelling voor een of meer vakken, dien dan een vrijstellingsverzoek in bij de Toetsingscommissie van LOI Hogeschool. Stuur daarbij een kopie van het desbetreffende diploma met cijferlijst, een inhoudsbeschrijving van de gevolgde vakken en een literatuurlijst mee.

Na toekenning van een vrijstelling is deze nog 8 jaar geldig. Heb je een of meer vrijstellingen, dan wordt een korting op het totale collegegeld gegeven.

Voor meer informatie over vrijstellingen, klik hier.

Collegegeld

Het totale collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het collegegeld kan per maand, per jaar (met 5% korting) of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Collegegeld thuisstudie : 36 x € 179,-
Collegegeld klassikaal : 36 x € 279,-
Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Levenlanglerenkrediet

Bij deze opleiding kun je onder voorwaarden gebruikmaken van het Levenlanglerenkrediet. Dit is een regeling van de overheid waarbij iedereen tot 55 jaar tegen 0,0% rente geld kan lenen voor een studie. Bekijk hier wat de voorwaarden zijn en hoe je het krediet aanvraagt.

Alles over het Levenlanglerenkrediet
Levenlanglerenkrediet

Bij deze opleiding kun je onder voorwaarden gebruikmaken van het Levenlanglerenkrediet. Dit is een regeling van de overheid waarbij iedereen tot 55 jaar tegen 0,0% rente geld kan lenen voor een studie. Bekijk hier wat de voorwaarden zijn en hoe je het krediet aanvraagt.

Alles over het Levenlanglerenkrediet
Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start wanneer je wilt. Doe het dus vandaag nog! Bij een thuisstudie kun je elke datum kiezen. Bij een klassikale opleiding is er keuze uit een aantal startdata en locaties. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden.

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

September 2018

Eerste bijeenkomst:

Begin oktober 2018

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

16 per jaar

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:

32 per jaar

Plaats:

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Alle opleidingen van LOI Hogeschool worden regelmatig herzien om te blijven aansluiten bij de actuele wensen van de arbeidsmarkt. Afhankelijk van je gekozen startdatum kan het dan ook voorkomen dat de inhoud van de opleiding afwijkt van de hierboven beschreven inhoud. Je volgt altijd het meest actuele klassikale programma.

Thuis studeren

De opleiding past zich volledig aan jouw leven aan. Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang. Daarbij sta je er nooit alleen voor. Je hebt een eigen docent die via de online leeromgeving altijd snel bereikbaar is.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Geen langdurige verplichting en 14 dagen op proef

Tijdens de studie is het mogelijk om aan het eind van ieder studiejaar de opleiding te beëindigen. Je gaat dus nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien kun je de opleiding binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.