Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Filter(s) toepassen

klassikale mbo-opleidingen

Erkend en praktijkgericht
Erkend en praktijkgericht

Volledig MBO, klassikaal en op een efficiënte manier te volgen

Bij het MBO College van de LOI heb je keuze uit klassikale MBO-opleidingen in elk vakgebied. Daarmee kies je voor een erkende, volledige MBO-opleiding bij een bekend instituut. En dat merk je. Je wordt snel en doelgericht opgeleid om direct in de praktijk aan de slag te gaan. Daarbij word je van start tot diploma begeleid door de beste docenten. Bovendien zijn de klassikale MBO-opleidingen dankzij de efficiënte manier van studeren en flexibele opzet prima te combineren met een baan en je sociale leven. Zo haal je het diploma wel.

  • Door de overheid erkende MBO-opleidingen
  • Professionele begeleiding bij alle opleidingen
  • Gratis MBO Startdag voor een soepele start

Ministerie van OCW

Kies je klassikale MBO-opleiding

Kies een klassikale MBO-opleiding per niveau

Bij de LOI kun je volledige klassikale MBO-opleidingen volgen op drie niveaus en haal je altijd een officieel erkend MBO-diploma. Welk niveau voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van je vooropleiding, van wat je denkt aan te kunnen en van het uiteindelijke doel. Ook de opleidingsduur verschilt per niveau. Kijk bij de opleiding van je keuze naar het niveau. De LOI biedt opleidingen op niveau 2, 3 en 4. 

Niveau 1 (entreeopleiding)

Je wordt opgeleid voor uitvoerende functies waarbij je in opdracht van anderen bepaalde taken uitvoert.

Niveau 4 (middenkaderopleiding en specialistenopleiding)

Je wordt voorbereid op een volledig zelfstandige functie waarin van jou wordt verwacht dat je niet alleen je eigen vak beheerst, maar ook in staat bent anderen te begeleiden, de werkzaamheden te coördineren en inhoudelijke voorstellen te doen. Met het MBO-diploma niveau 4 kun je doorstromen naar het HBO.

Flexibel studeren naast je baan

De MBO-opleidingen van de LOI worden aangeboden volgens de derde leerweg. Deze leerweg is door de minister van OCW ingevoerd en maakt het mogelijk om flexibel te studeren naast een baan. De opleidingen volgens de derde leerweg voldoen aan alle wettelijke kwaliteitseisen van de Onderwijsinspectie.

Waarom een derde leerweg? In 2013 is door de overheid een landelijke urennorm ingevoerd voor BOL- en BBL-opleidingen. Dat betekent dat studenten verplicht 880 uur per jaar op school moeten doorbrengen onder begeleiding van een docent. Dat maakt het volgen van een erkende opleiding naast een baan vrijwel onmogelijk. Daarom heeft de overheid een oplossing bedacht en de derde leerweg geïntroduceerd. Een opleiding volgens de derde leerweg is op dezelfde wijze vormgegeven als andere MBO-opleidingen, maar kent geen urennorm.

"Aan het eind van een MBO-opleiding zijn onze studenten arbeidsmarktproof."
Jobke van den Berg

Directeur Opleidingen

Lees het interview
"Aan het eind van een MBO-opleiding zijn onze studenten arbeidsmarktproof."
Jobke van den Berg

Directeur Opleidingen

Lees het interview

Nu mooie acties, waaronder korting en een laptop-actie

Schrijf je nu in voor een erkende MBO-opleiding en ontvang een 14 inch ASUS VivoBook t.w.v. € 279,- voor maar € 69,-. Een ideale laptop voor studie, werk en thuis. Inclusief Windows 10S en Office 365 Personal. Een ideale laptop voor studie, werk en thuis! Tijdelijk krijg je bovendien 15% korting op alle volledige, thuisstudie MBO-opleidingen. 

Lees verder

ASUS VivoBook 14 inch met Office 365

Nog dagen!

Laatste dag!

Actie verlengd!

Studeren met subsidie? Ontdek de mogelijkheden

Er zijn verschillende subsidieregelingen voor studenten en werkgevers waarmee je de netto opleidingskosten aanzienlijk kunt verlagen. In een aantal gevallen is studeren zelfs helemaal gratis. Zo wordt studeren extra aantrekkelijk.

Ontdek de mogelijkheden

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan

Kwaliteitsgarantie

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft de Inspectie van het Onderwijs de kwaliteitsborging van het LOI MBO College als ‘goed’ beoordeeld. En zijn alle volledige MBO-opleidingen en Certificeerbare Eenheden erkend door het ministerie van OCW.Je diploma heeft dus exact dezelfde waarde als diploma’s afgegeven door bijvoorbeeld een ROC. Alle MBO-basisopleidingen en korte MBO-programma’s zijn onderdeel van erkende volledige MBO-opleidingen.

Lees meer

Hoe werkt klassikaal studeren?

Alles over klassikaal studeren

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? De klassikale opleidingen van de LOI zijn dankzij de flexibele opzet en efficiënte aanpak prima te combineren met een baan en druk privéleven en bereiden je gericht voor op examens en de praktijk.

Klassikaal studeren bij de LOI? Bekijk hier de video.

Diverse startmomenten en locaties

De klassikale opleidingen starten op meerdere momenten per jaar op verschillende goed bereikbare locaties in Nederland. De startmomenten worden per opleiding aangegeven. Bij inschrijving kun je zowel voor de eerstvolgende als voor een latere startdatum kiezen. Het studiemateriaal ontvang je ongeveer twee weken voor aanvang van de eerste klassikale bijeenkomst. Daarmee heb je alles in huis om nog diezelfde dag te starten met de opleiding.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale opleidingen ga je intensief aan de slag met de lesstof en het eigen maken van vaardigheden. In kleine groepen krijg je extra uitleg over de lesstof, werk je samen met anderen en oefen je vaardigheden in praktijksituaties. De docent daagt je uit het beste uit jezelf te halen en biedt veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden zo optimaal geïntegreerd.

Geavanceerde online leeromgeving

Bij elke opleiding krijg je toegang tot een persoonlijke, online leeromgeving op LOI Campus. Met deze geavanceerde leeromgeving heb je onder andere op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Daarnaast kun je via LOI Campus eenvoudig contact leggen met docenten en medestudenten én effectief leren met online studietools, zoals de kennistrainer, online hoorcolleges en live webcolleges (ook wel: webinars).

Professionele begeleiding

Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Loopbaanbegeleiding

Tijdens je opleiding maak je een serie loopbaanopdrachten. De LOI wijst een loopbaanbegeleider toe die je ondersteunt en feedback geeft tijdens het loopbaantraject. Daarnaast bevat het loopbaantraject een hoorcollege time-management, waarin je leert je studie naast je privéleven te plannen.
Naast loopbaanbegeleiding kun je, als je dat wilt, extra gecoacht worden tijdens de studie. Je loopbaanbegeleider zal je dan extra begeleiden, in de vorm van het voeren van een aantal studievoortgangsgesprekken. Zo krijg je precies de ondersteuning waar jij behoefte aan hebt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Gratis studiegids met alle klassikale opleidingen

De LOI verzorgt klassikale opleidingen op elk niveau. Van volledige masteropleidingen tot korte, beroepsgerichte cursussen. Bekijk het complete aanbod in de gids.

Gids aanvragen
Studiegids Klassikaal studeren

Nieuws

Ook in 2018 belastingaftrek scholingsuitgaven

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft bekendgemaakt dat óók in 2018 scholingsuitgaven nog aftrekbaar zijn van de belasting. Eerder was aangekondigd dat de scholingsaftrek in 2018 zou komen te vervallen, maar dit is uitgesteld. Concreet betekent dit dat studenten die een opleiding voor een (toekomstig) beroep volgen, tot 50% van de scholingskosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Positief nieuws!

Lees meer over de scholingsaftrek en andere subsidiemogelijkheden voor scholing

"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk

Gratis beroepsinteressetest én Groeiwijzer

Twijfel je welke richting je op wilt of welke beroepen en opleidingen het beste aansluiten bij je interesses en ambities? Met de gratis en meest nauwkeurige beroepsinteressetest van Nederland kom je er snel achter. Of test in een paar stappen welke klassikale opleidingen passen bij je interesses. Volg je hart en ontdek het met de LOI Groeiwijzer.

Naar de beroepsinteressetestNaar de Groeiwijzer

Beroepsinteressetest