Toon 0 resultaten
"Veel van wat ik leer, gebruik ik in mijn eigen tuin"
Ger Nas

Cursist Tuinarchitectuur


Lees het interview
"Veel van wat ik leer, gebruik ik in mijn eigen tuin"
Ger Nas

Cursist Tuinarchitectuur

Lees het interview

Martine Roters, cursiste Klassieke muziek

"Ik denk regelmatig bij een concert: daar heb ik onlangs nog over geleerd!"

"Ik ga al vijftien jaar naar klassieke concerten. Tegenwoordig toch wel 25 tot 30 keer per jaar. Zo ga ik samen met mijn man regelmatig naar het Concertgebouw in Amsterdam, de Noorderkerk of naar kamerconcerten. Ik wilde meer weten over de achtergrond van klassieke muziek en het leek me leuk om daar een cursus in te volgen.

Brede cursus

Bij klassieke concerten krijg je informatie over de achtergronden en het leuke is dat ik sinds ik de cursus volg regelmatig denk ‘daar heb ik onlangs nog over geleerd’. Je leert bijvoorbeeld tijdens de cursus over hoe een symfonie in elkaar zit en uit hoeveel delen deze bestaat. De cursus is heel breed. Naast muziekgeschiedenis leer je alles over de instrumenten, maar bijvoorbeeld ook over de rol van de dirigent en de rol van de musicus. Ik maak nu trouwens zelf ook muziek. Sinds twee jaar speel ik dwarsfluit.

Samen huiswerk maken

Ik vind de opleiding goed in elkaar zitten. Bij de cursus krijg je cd’s met muziekfragmenten die je gebruikt bij je huiswerk. Zo ben je actief bezig met de leerstof en blijft de kennis beter hangen. In het lesmateriaal staan bovendien interessante luistertips. Het huiswerk maak ik overigens altijd samen met mijn man. Leuk om te doen!"

Martine Roters
Lees hier meer over de ervaringen van cursisten

Klik hier

Angelique Lefebure, cursiste Illustreren

"Deze cursus voldoet aan al mijn wensen, is leuk en leerzaam”

“Tekenen en schilderen heb ik altijd al graag gedaan. Op een gegeven moment wilde ik er wat gerichter mee bezig zijn. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goede cursus waarbij ik in mijn eigen tempo met tekenen en schilderen bezig kan zijn en toch gerichte opdrachten en feedback krijg. Deze cursus voldoet aan al mijn wensen. Ik kan lekker thuis in mijn eigen tempo werken en ik krijg ook nog eens goede feedback van mijn docent. Daar kom ik echt verder mee. Elke les leer ik wel iets bij.

Verrassend

In de cursus komen onderwerpen aan de orde als materialen, licht/donker, bloemen en bomen, figuurtekenen en kleuren, maar ook kunstgeschiedenis. Er zijn onderwerpen die me in eerste instantie niet zo leuk lijken en waar ik best tegenop zie. Als ik er dan eenmaal mee bezig ben, blijkt het toch erg leuk en leerzaam te zijn. Verrassend!

De juiste verhoudingen

Tijdens de cursus heb ik geleerd op een andere manier te kijken. Naar details bijvoorbeeld. Ook leerzaam vond ik de aanwijzingen van mijn docent. Zo gaf hij aan dat het soms een realistischer beeld geeft als je eerst de restvormen tekent. Of dat je licht/donker beter kunt waarnemen door je ogen een beetje dicht te knijpen en door je oogwimpers te kijken naar je onderwerp. Verder leer je tijdens de cursus onder meer de “juiste verhoudingen” van een lichaam of gezicht te tekenen. Juist is natuurlijk een relatief begrip, want iedereen is anders, maar er zijn een aantal standaard “juiste verhoudingen”. Zo zitten ogen bij een mens op een bepaalde hoogte. De meeste mensen, ook ik voordat ik dit wist, tekenen ogen veel te hoog in het gezicht!

Leuk om te doen

Ik maak ongeveer twee à drie huiswerkopdrachten per maand. Soms doe ik slechts een dag over een opdracht, maar soms ook een hele week. Tussendoor schilder ik puur voor mezelf, zonder specifieke opdracht. Wat ik hierna met deze cursus wil doen? Ik heb geen vastomlijnde plannen. Ik vind de cursus sowieso al leuk en vooral leerzaam om te doen. Wellicht ga ik nog een cursus Schrijven volgen. Dat lijkt me een mooie combi: schrijven en illustreren.”

Angelique Lefebure
"Naast het daadwerkelijke kalligraferen leer je veel over de achtergronden van kalligrafie. Dat vind ik een grote meerwaarde van de cursus."
Stefan Siegers

Cursist Kalligrafie


Lees het interview
"Naast het daadwerkelijke kalligraferen leer je veel over de achtergronden van kalligrafie. Dat vind ik een grote meerwaarde van de cursus."
Stefan Siegers

Cursist Kalligrafie

Lees het interview

Anja Boone, cursist Tuinieren

"Wie weet, kan ik van mijn hobby ooit wel mijn werk maken”

“Ik ben een echt buitenmens. Ik houd van de natuur en ben dan ook vaak in mijn tuin te vinden. Een beetje rommelen in de tuin vind ik heerlijk. Zelf iets creëren en ontwerpen doe ik graag. Toen mijn man en ik dertien jaar geleden besloten op onze camping te gaan wonen, heb ik zelf onze tuin én woning ontworpen. Een hele uitdaging, maar wel heel leuk om te doen!

Goed te combineren

In het verleden heb ik al meer cursussen bij de LOI gedaan. Ik vind het leuk om steeds weer nieuwe dingen te leren. Studeren bij de LOI is mij altijd prima bevallen. Je kunt lekker thuis studeren en zelf je eigen tempo bepalen. Handig, want het is zo goed te combineren met je privéleven!

Lekker breed

De cursus is lekker breed en behandelt allerlei onderwerpen. Je leert onder andere hoe je je tuin het beste kunt onderhouden, hoe je onkruid moet bestrijden en hoe je bepaalde planten moet snoeien. Ook leer je hoe je een tuin moet ontwerpen en wat daar allemaal bij komt kijken. Hoe je om moet gaan met ruimte, bijvoorbeeld. Eigenlijk allemaal zaken, die je meteen in je eigen tuin kunt toepassen!

Prima opstap

De cursus Tuinieren is een prima opstap voor de opleiding Tuinarchitectuur van de LOI. Die opleiding wil ik hierna gaan volgen. In de toekomst wil ik graag meer met Tuinarchitectuur doen. Wie weet, kan ik van mijn hobby ooit wel mijn werk maken!”

Anja Boone

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

071 - 545 1234
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00

Contact Vraag een adviesgesprek aan