Toon 0 resultaten

Erkende opleidingen in onderwijs, flexibel en op maat

 

Erkende opleidingen in onderwijs, flexibel en op maat

 

Het onderwijs is een prachtig vakgebied waarin veel ruimte is voor vernieuwing. Tegelijkertijd heeft de sector te maken met grote tekorten aan goedgeschoolde leerkrachten. Met welke ontwikkelingen en uitdagingen heeft uw organisatie te maken? LOI Zakelijk helpt u graag, onder meer door scholing en professionalisering van onderwijspersoneel.

Wij denken in mogelijkheden én vanuit de vragen van scholen en organisaties. Hoe kunt u in deze tijd nieuw onderwijspersoneel binnenhalen en binden aan uw school? Welke oplossingen zijn er voor doorstroom tot leerkracht? Hoe kunt u leerkrachten de kans bieden zich te blijven scholen binnen hun vak? Hoe kunt u omgaan met het tekort aan goedgeschoolde leerkrachten? Wij verkennen graag de mogelijkheden met u. Indien gewenst brengen wij de kennisbehoefte van uw organisatie in kaart en zetten we deze naar wens om in een flexibel programma op maat.

Daarom LOI Zakelijk
  • Volledig erkend en geaccrediteerd MBO- en HBO-onderwijs.
  • Hulp bij het vormgeven van opleidingstrajecten
  • Versneld opleiden tot leerkracht met een EVC-traject.
  • Stimuleren van in- en doorstroom van professionals.
  • Ondersteuning bij werving en selectie van nieuwe medewerkers.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten wat LOI Zakelijk voor úw organisatie kan betekenen, hebt u een opleidingsvraagstuk of wilt u een groep medewerkers laten opleiden? Onze accountmanagers zijn u graag van dienst. Eventueel werken we tevens samen met partners, gespecialiseerd in EVC-trajecten, om u een perfect passend advies én opleidingsprogramma te bieden.

Neem nu contact op

Uw eigen, erkende maatwerkopleiding

Snel meer bevoegde leraren voor de klas? Met een flexibel opmaatgemaakt traject worden uw onderwijsassistenten in korte tijd opgeleid tot leerkracht. Een oplossing die wérkt! Lees er alles over in de flyer.

Vraag nu aan

Slimme oplossingen in tijden van lerarentekort

Hoe kunt u in deze tijd nieuw onderwijspersoneel aantrekken? Welke mogelijkheden zijn er voor doorstroom tot leerkracht? Hoe kan uw personeel zich verder ontwikkelen terwijl zij onmisbaar zijn op de werkvloer? Maak kennis met de vele mogelijkheden van opleiden op maat. In deze video praat Kirstin Stokla u in 2,5 minuut bij over de slimme oplossingen, specifiek voor het onderwijs.

Uit de praktijk

LOI Zakelijk verzorgde in samenwerking met onderwijsinstanties al diverse maatwerktrajecten. Unieke opleidingsprogramma’s, speciaal ontwikkeld om medewerkers binnen een organisatie op te leiden tot waardevolle leerkrachten. Met maximale inzet van reeds aanwezige kennis en ervaring en met een aangepast programma waar nodig. Zo leveren we samen een bijdrage aan het terugdringen van het lerarentekort.

Voorbeeld traject Stichting BOOR

Samen met Stichting BOOR en EVC-bureau STERK verzorgt LOI Zakelijk een maatwerktraject om onderwijsassistenten op te leiden tot leerkracht. Via een EVC-traject worden reeds aanwezige kennis en competenties in kaart gebracht en gevalideerd, waardoor een efficiënt traject ontstaat. Daarnaast is het PABO-traject aangepast om beter aan te sluiten op de behoefte van deze specifieke doelgroep. Zo kunnen studenten stage lopen bij de eigen organisatie, waardoor deze krachten niet gemist hoeven te worden op de werkvloer en is er extra begeleiding bij de voorbereiding op de verplichte wiskunde-toets.

Voorbeeld traject DEREC

Het lerarentekort is helaas nog steeds gigantisch. Daarom is Derec (recruitment/detacheringsbureau in o.a. het onderwijs) samen met LOI Zakelijk een maatwerktraject gestart om mensen van buiten het onderwijs op te leiden tot leerkracht. Dit flexibele programma op maat leidt tot een erkend PABO-diploma. Jan van der Meer, Coördinator ‘Leerkracht van Morgen’ bij Derec, vertelt enthousiast over deze mooie samenwerking. “Wij zijn het traject gestart, omdat we merkten dat het huidige zij-instroomtraject wat door de overheid gereguleerd wordt helaas niet voor iedereen toegankelijk is, deze zij-instroomtrajecten zitten prima in elkaar." Lees het interview met Jan van der Meer.

”Wat bij een ‘gewone’ PABO niet kon, blijkt nu wél mogelijk.”
Hetty Hamstra

Beleidsmedewerker Stichting BOOR

”Wat bij een ‘gewone’ PABO niet kon, blijkt nu wél mogelijk.”
Hetty Hamstra

Beleidsmedewerker Stichting BOOR

Opleidingen in het vakgebied Onderwijs

LOI Zakelijk staat voor onderwijs dat zich aanpast aan de student – uw medewerker – in plaats van andersom. Daarom bieden wij de flexibiliteit die nodig is om een opleiding sneller en efficiënter met succes te doorlopen. Bij de LOI kan dat met volledig erkend en geaccrediteerd MBO- en HBO-onderwijs, verkorte programma’s en praktijkgerichte cursussen en specialisaties voor bijscholing.

Naast het reguliere aanbod opleidingen binnen het vakgebied onderwijs, bieden wij een PABO-programma speciaal ontwikkeld voor onderwijsassistenten. Dit programma bestaat uit een voortraject, een EVC-traject en een verkorte PABO-opleiding. Onderwijsassistenten maken hiermee gebruik van hun kennis en ervaring en halen hun bevoegdheid voor het basisonderwijs. 

Opleidingen voor het onderwijsInformatie verkorte PABO

Inspiratie

"We willen van bekwame docenten nóg betere leraren maken"

Martine de Vos, Programmamanager Lerarenopleidingen

 Verkort PABO-traject met EVC-certificaat

In korte tijd bevoegde leraren voor de klas? Dat kan met een EVC-traject!

Hotelvergoedingen in de strijd tegen lerarentekort

Leraren uit het oosten van Nederland staan voor de klas in de Randstad.

Een oriënterend gesprek, vragen of advies?

Wilt u weten wat LOI Zakelijk voor úw organisatie kan betekenen, hebt u een opleidingsvraagstuk of wilt u een groep medewerkers laten opleiden? Onze Adviseur Leren en Ontwikkelen, Joris van Apeldoorn is u graag van dienst. Eventueel werken we tevens samen met partners, gespecialiseerd in EVC-trajecten, om u een perfect passend advies én opleidingsprogramma te bieden.

Neem nu contact op