Toon 0 resultatenWil je in 2025 staatsexamen doen? Met een VMBO-, HAVO- of VWO-opleiding van de LOI geef je jezelf de beste voorbereiding. Starten kan direct en ook je tempo bepaal je zelf. Zo kun je je planning perfect afstemmen op de examens. Kies voor een of meer losse vakken of voor een volledige opleiding. De stof sluit altijd naadloos aan op de officiële en meest recente exameneisen. Bovendien bevat vrijwel ieder vak een onderdeel Examenvoorbereiding. Zeker weten dat je slaagt!

Kies je opleiding:

Over de staatsexamens

Planning staatsexamens

De staatsexamens kunnen worden afgelegd in verschillende steden in Nederland. De schriftelijke examens vinden plaats in mei, de mondelinge examens in juli. Het kan voorkomen dat de locatie van je keuze vol zit. In dat geval word je ingedeeld op een andere locatie. Tijdig aanmelden is dus verstandig. Twee weken voor het examen ontvang je een oproepbrief. Op duo.nl vind je de: examenlocaties en de examendata per vak .

Aanmelden

Aanmelden voor de staatsexamens in 2025 kan op duo.nl van half oktober tot 31 december 2024. Inschrijven voor voortgezet onderwijs bij LOI kan nu al!

Kosten en betalen

Deelname aan het staatsexamen voor losse vakken kost € 144,- (2024) per vak. Examen doen voor een vak met alleen een college-examen kost € 71,- (2024). Een volledig examenpakket kost € 720,- (2024). Dit betaal je bij aanmelding via iDeal. 

Uitslag

De uitslag van je examen krijg je schriftelijk, direct na je laatste mondelinge examen in juli. Om je diploma te ontvangen, moet je vaak een aantal bewijsstukken meenemen. Welke dit zijn, lees je op duo.nl.

Start nu met je voorbereiding

Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding of het vak van je keuze. Zo weet je zeker dat je straks klaar bent voor het staatsexamen. En heb je binnenkort een waardevol diploma of certificaat op zak!  

Alle VMBO-opleidingen Alle HAVO-opleidingen Alle VWO-opleidingen