Toon 0 resultaten

Ellenni Koot-Georgiadis, student HBO Toegepaste psychologie

“Ik heb al een hoop ervaring, maar dat HBO-bachelordiploma geeft net dat beetje extra”

Ellenni werkt als re-integratiebegeleider bij het UWV en heeft een gezin. Sinds anderhalf jaar volgt ze ook de opleiding HBO Toegepaste psychologie van LOI Hogeschool. Ellenni: “Waar ik de tijd vandaan haal om in mijn drukke leven ook nog een studie te volgen? Je moet gewoon discipline hebben. Gemotiveerd zijn en dan kom je er wel!

Mensen beter leren kennen

Psychologie heeft mij altijd al aangesproken. Wat beweegt mensen? Waarom zijn ze zoals ze zijn? Als re-integratiebegeleider heb ik veel te maken met mensen die bijvoorbeeld overspannen zijn of psychische klachten hebben. Het is mijn taak om deze mensen te begeleiden en uiteindelijk weer terug te helpen in het arbeidsproces. Ik merk dat ik, door deze opleiding, mensen veel beter ben leren begrijpen. En dat niet alleen; je leert zelfs jezelf veel beter kennen! Ook weet ik veel beter hoe ik op bepaalde situaties moet inspelen. Ik kan dat wat ik leer dus direct kwijt in mijn werk. Erg fijn, zo’n praktijkgerichte opleiding!

Niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn privéleven kan ik de opgedane kennis goed gebruiken. Zo heb ik laatst een vriendin geholpen aan informatie over ZMOK-scholen: een speciale vorm van onderwijs. Ik wist daar door de opleiding het een en ander vanaf en heb haar hierover kunnen adviseren.

Persoonlijkheidsleer en gesprekstechnieken

Momenteel ben ik bezig met de module Persoonlijkheidsleer. Dit onderdeel gaat voornamelijk in op DSM-codes. Dit zijn codes waarmee je iemands gedrag kunt verklaren. Zo leer je bijvoorbeeld wat de DSM-code is van iemand met ADHD. Welke kenmerken heeft zo iemand? Kennis over deze codes is erg handig wanneer je bijvoorbeeld, net als ik, veel met de uitkomsten van psychologische testen bezig bent. Het maakt de uitkomsten van zo’n test veel begrijpelijker.

Een andere module die ik net heb afgerond, is de module Gesprekstechnieken. Hierbij leer je onder meer hoe je moet observeren, hoe je het beste met iemand kunt praten of hoe je een psychologische test moet afnemen. Een module die heel breed van aard is en waar ik in mijn werk heel veel aan heb.

Snel en persoonlijk

Ik vind het fijn dat ik na afloop van de opleiding een HBO-bachelordiploma op zak heb. Dat wil toch wat zeggen. Ik heb wel een hoop ervaring in het vakgebied, waarin ik werkzaam ben. Maar dat HBO-papiertje geeft net dat beetje extra!

 

Meer over het vakgebied Psychologie en coaching

Er is behoefte aan professionals die begrijpen wat mensen denken en doen én die weten hoe je gedrag kunt beïnvloeden. De LOI biedt een passende opleiding binnen het vakgebied Psychologie en Coaching. Van een HBO-bachelor tot korte HBO-programma’s en (beroepsgerichte) cursussen.

Bekijk het aanbod