Toon 0 resultaten

Louise van Es, docent MBO Verzorgende IG

"Na afloop beschik je over een gedegen opleidingsniveau en ben je inzetbaar op allerlei gebieden binnen de zorg"

Louise van Es is verpleegkundige in hart en nieren. Vanuit de overtuiging dat iedereen op een gedegen en respectvolle manier behandeld en verzorgd moeten worden, werkte zij jaren als verpleegkundige voor onder meer mensen met een verstandelijke beperking en een psychogeriatrische aandoening. Om haar kennis en ervaring ook op anderen over te kunnen brengen, gaf Louise trainingen en ontwikkelde zij ook het lesmateriaal voor de LOI. Bovendien verzorgt zij de contactdagen voor onze opleiding MBO Verzorgende IG.

Louise: “De zorg heeft mij altijd al getrokken. Het is fijn om voor mensen te kunnen zorgen. Maar je hebt er natuurlijk wel bepaalde vaardigheden voor nodig. Met de MBO-opleiding van de LOI leer je alles waar je in het dagelijks leven als verpleegkundige of verzorgende mee te maken krijgt. Van het daadwerkelijk verzorgen van mensen en het doen van huishoudelijk werk tot het communiceren met cliënten. Ook leer je alles over ziektes en het menselijk lichaam en wordt er aandacht besteed aan wet- en regelgeving.

Praktijkdagen die de moeite waard zijn

Omdat je bepaalde vaardigheden nu eenmaal het beste in de praktijk leert, worden bij deze opleiding diverse praktijkdagen georganiseerd. Tijdens deze dagen leer je écht het vak. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je mensen kunt wassen en aankleden en raak je thuis op het gebied van het verlenen van eerste hulp. Er wordt ingegaan op het voeren van gesprekken met cliënten en natuurlijk zul je ook gaan oefenen met het verrichten van bepaalde verpleegtechnische handelingen. Denk bijvoorbeeld aan injecteren of het inbrengen van een blaaskatheter. De praktijkdagen zijn écht de moeite waard en ik zou dan ook iedereen willen aanraden om deze bij te wonen.

Breed inzetbaar

Ik kan mij goed voorstellen dat mensen ervoor kiezen de MBO-opleiding bij de LOI te doen. Helemaal als je kinderen hebt, is het natuurlijk ideaal om vanuit huis te studeren en je diploma te halen. Binnen 2 jaar kun je je opleiding al afronden en je MBO 3-diploma halen. Na afloop beschik je echt over een gedegen opleidingsniveau en ben je inzetbaar op allerlei gebieden binnen de zorg. Of je nu met ouderen wilt werken of met gehandicapten, of toch beter op je plek bent in een ziekenhuis: na afloop kan het allemaal. En zeker weten dat je straks aan de slag kunt; mensen blijven immers altijd zorg nodig hebben.”