Japans, zelfstudiepakket

Vakgebied

Japans, zelfstudiepakket

Met deze cursus voor beginners voer je binnen een maand een eenvoudig gesprek in het Japans. Je studeert met geluidsfragmenten van native speakers en leert de perfecte uitspraak.

In het kort

In het kort

Met deze cursus voor beginners voer je binnen een maand een eenvoudig gesprek in het Japans. Je studeert met geluidsfragmenten van native speakers en leert de perfecte uitspraak.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
5 maanden
Benodigde vooropleiding
Geen

Wil je in je eigen tempo en zonder begeleiding van een docent Japans leren? Kies dan voor de cursus Japans, zelfstudiepakket. Je test zelf de kennis en uitspraak. Door middel van twee rijk geïllustreerde Engelstalige boeken en de cd’s leer je de taal op beginnersniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Na afloop van de cursus Japans, zelfstudiepakket kun je je redelijk uitdrukken in het Japans. Bovendien leer je meteen veel over het land, de inwoners en de gebruiken.

Met het speciaal ontwikkelde lesmateriaal bouw je je kennis stap voor stap op. Je test zelf je kennis en uitspraak.

Daarom kies je voor de cursus Japans, zelfstudiepakket

  • Stap voor stap zelfstandig Japans leren.
  • Doe kennis op over het land, de inwoners en de gebruiken.
  • Inclusief uitwerkingenboek.
  • Met cd ingesproken door “native speakers”.

Doelgroep en toelating

Doelgroep

Het zelfstudiepakket Japans is bestemd voor iedereen die graag in eigen tempo en zonder docent Japans wil leren. Dit kan zijn omdat je graag naar Japan op vakantie gaat of Japanse vrienden of collega’s hebt.

Einddoel

Met het zelfstudiepakket Japans leer je zelfstandig en in je eigen tempo de taal spreken en verstaan zodat je je verstaanbaar kunt maken in alledaagse situaties. Ook leer je Japanse gebruiken die van pas komen als je in Japan bent of in Nederland met Japanners in contact komt.

Vooropleiding

Om de cursus Japans, kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

De cursus

Inhoud van de cursus Japans, zelfstudiepakket

In het zelfstudiepakket Japans komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. In ieder hoofdstuk komt, naast de taal, direct veel over Japan, de Japanners en hun gebruiken aan bod. Bovendien doe je veel interessante culturele en historische achtergrondkennis op over het land.

Meer over de inhoud

Spreken en verstaan

Je leert eenvoudige gesprekken voeren over alledaagse onderwerpen. Zo kun je je straks goed uitdrukken in Japan! Je leert o.a. de weg vragen, een hotel of camping boeken, eten bestellen in een restaurant, inkopen doen, gebruikmaken van het openbaar vervoer, geld wisselen, telefoneren en afspraken maken.

Lezen en schrijven

Het schrift dat je leert lezen en schrijven, is het Kana, het veelgebruikte lettergrepenschrift. Met het (Engelstalige) cursusboek doe je de basiskennis van de taal op. Daarnaast vind je in dit boek een uitgebreide serie dialogen, compleet met Engelse vertaling. Deze dialogen zijn ook (door ‘native speakers’) ingesproken op cd. Koppen snellen in een Japanse krant, de grote lijnen van een artikel begrijpen of een Japans tijdschrift lezen, een Japanse brief schrijven. Na deze cursus draai je je hand er niet meer voor om.

Afwisselend lesmateriaal

Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leer je naast de taal, meteen veel over het land en zijn historie, cultuur, economie en het dagelijks leven! In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. Je bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

Meteen toepassen

De cursus is zeer praktijkgericht. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes stampen. Je gebruikt de taal meteen in situaties die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Zo gaat de taal nog meer leven.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 5 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 5 x € 49,00 (€ 61,25)

Via de regeling Scholingsaftrek, kun je van de belasting een flink deel van je studiekosten terugkrijgen. Bekijk hieronder hoeveel.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.097,42 - € 1.542,32*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.068,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 475,82 - € 668,72*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 940,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 256,00 - € 416,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
5 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
5 maanden
Benodigde vooropleiding
Geen

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Kom naar de open dag op 28 januari of 8 februari!

Tijdens de open dagen kom je alles te weten over thuis en klassikaal studeren bij de LOI, de MBO- en HBO- opleidingen en de beroepsgerichte cursussen, en de online leeromgeving. Ook krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen en je te laten adviseren over je studiekeuze.

Meld je aan

Tijdelijk 20 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 20% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!