Toon 0 resultaten

Trudy van Nieuwenhuizen, student Mediation

“Door de rollenspellen kan ik mij veel beter verplaatsen in anderen”

Trudy: “Ik heb jarenlang als paralegal gewerkt op een advocatenkantoor. Toen ik door reorganisatie mijn baan verloor, besloot ik het heft in eigen handen te nemen en als scheidingsbemiddelaar aan de slag te gaan. Hoewel ik al een juridische achtergrond had, wilde ik een gedegen mediationopleiding volgen voordat ik mij zou vestigen als scheidingsbemiddelaar. Ik heb gekozen voor de klassikale opleiding van de LOI omdat de combinatie van klassikale bijeenkomsten en thuisstudie mij erg aansprak. Een goede keus, want deze vorm van studeren is mij geen moment tegengevallen.

Gedegen lesmateriaal

Het lesmateriaal is duidelijk, volledig en overzichtelijk, ook voor mensen zonder juridische achtergrond. Hoewel het voor mij een tijd geleden was dat ik gestudeerd had, kostte het mij niet veel moeite om de lesstof onder de knie te krijgen. Bovendien krijg je allerlei handige (online) hulpmiddelen aangereikt waarmee je nog efficiënter kunt studeren en je kennis kunt testen. Ook de inzendopgaven vond ik heel nuttig, omdat ik feedback kreeg waar ik echt iets mee kon.

Boeiende bijeenkomsten

Ik heb ontzettend genoten van de klassikale bijeenkomsten. We hadden een heel goede lerares, die elke bijeenkomst van begin tot eind boeiend wist te houden. Zo’n dag vloog gewoon voorbij! ’s Ochtends kregen we extra uitleg bij de theorie en ’s middags werden er rollenspellen gedaan. Vooral van de rollenspellen heb ik heel veel geleerd. Ik kan mij nu bijvoorbeeld veel beter in andere mensen verplaatsen. Een vaardigheid die ontzettend belangrijk is in dit vak. Wat ik ook erg leuk vond aan de bijeenkomsten, is het contact met de andere studenten. We spreken elkaar nog steeds via de LinkedIn-groep die we hebben aangemaakt.

Toepasbaar in praktijk

Het niveau van de opleiding is heel hoog. Ik kan alles wat ik heb geleerd letterlijk toepassen in mijn werk als scheidingsbemiddelaar. Zo had ik laatst een cliënte die moest huilen. Je eerste reactie is iemand troosten en zeggen dat alles goed komt. Door de rollenspellen weet ik echter dat je geen partij mag kiezen en zakelijk moet blijven. Ik heb dus zeker profijt van de opleiding. Bovendien gebruik ik het lesboek nog regelmatig als naslagwerk.”

 

Meer over het vakgebied Recht en Bestuur

De LOI biedt juridische opleidingen op elk niveau, van korte cursus tot volledige HBO-bacheloropleiding. Leg een gedegen basis, kies ervoor om je te specialiseren of breid je kennis juist uit, waardoor je breder inzetbaar ben.

Bekijk het aanbod