Studeren naast een baan? Dan is het wel zo prettig als de opleiding rekening houdt met de rest van je leven. Je hebt het immers al druk genoeg. Bij de LOI studeer je altijd op de meest flexibele manier. Zo bepaal je o.a. zelf hoeveel je studeert en wanneer je examen doet. Zo is een opleiding prima te combineren met een baan, gezin en sociale bezigheden.

Stappenplan studeren naast een baan

1. Bepaal je studiemethode

Welke studiemethode past het best bij jou? Kies je voor klassikaal studeren of voor een thuisstudie? Beide methodes zijn flexibel en dus prima te combineren met een baan, gezin en sociale bezigheden. Verder krijg je altijd online begeleiding op elk gewenst moment.

Voordelen LOI Klassikaal+

Voordelen LOI thuisstudie

 • Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
 • Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
 • Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
 • Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Goed te combineren met werk en privéleven.
 • Volledig flexibel studeren in je eigen studietempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Veelal inclusief één of meer praktijkdagen.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.

2. Check of je recht hebt op vrijstellingen

Heb je al kennis opgedaan? Bijvoorbeeld in een eerdere opleiding of in je werk? Kijk dan of je in aanmerking komt voor vrijstellingen. Zo kun je bijvoorbeeld vrijstelling aanvragen op grond van behaalde diploma’s of via een EVC-traject. Met een vrijstelling kun je de opleiding vaak sneller afronden en profiteer je van korting op het examen-, les- of collegegeld.

Alles over vrijstellingen

3. Studeer waar en wanneer je wilt

Studeren kan overal. Thuis of waar je maar wilt. Altijd met (online) begeleiding. Ook kun je zelf bepalen wanneer je studeert. Alleen in het weekend, ’s avonds, bepaalde dagen in de week; jij bepaalt het. Wat je ook kiest, je docent staat voor je klaar. Wil je snel beginnen met de opleiding? Ook dat kan! Je bent niet gebonden aan een studieseizoen.

4. Bepaal zelf hoeveel je studeert

Heb je weinig tijd voor je opleiding of juist veel tijd? Jij bepaalt hoeveel uur je per week studeert. Handig als je snel klaar wilt zijn, maar ook als het wat langer mag duren. Je mag namelijk tot 2x zo lang over je studie doen, met een maximum van zes jaar. Zonder meerkosten.

5. Loop stage op je huidige werk

Bij veel HBO bachelor- en volledige MBO-opleidingen is een stage onderdeel van de opleiding. Sluit je werkomgeving aan bij je studie? Dan kun je werk en stage combineren en zo veel tijd besparen! Een zeer efficiënte manier van studeren die leidt tot een maximaal leerrendement. Of de werksituatie de noodzakelijke praktijkervaring kan leveren, wordt beoordeeld door onze werkplekbeoordelaars. Zij beoordelen of je jouw werkplek als stage kunt gebruiken. Kom je hiervoor niet in aanmerking, dan zul je zelf voor een alternatief stageadres moeten zorgen.

6. Doe examen wanneer je er klaar voor bent

Heb je toegewerkt naar het examen en het geleerde vers in je geheugen? Bij de LOI kun je examen doen wanneer jij er klaar voor bent. Veelal op iedere werkdag en locaties door heel Nederland. Dat scheelt niet alleen een hoop herhalen en examenstress, het is ook handig inplannen rondom je werk en andere bezigheden.

“Ik bepaal 100% zelf wat ik wanneer doe. Zo wordt mijn opleiding maatwerk.”
Bart van Bemmelen, Student HBO-bachelor Security management