Inge Rinsema

Cursist Spaans voor beginners & gevorderden

Inge Rinsema

Cursist Spaans voor beginners & gevorderden

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

“Ik wilde al heel lang Spaans leren. Toen ik voor mijn werk nog vloog, kwam ik veel in Spaanstalige landen en Spaans is natuurlijk een wereldtaal. Dat spreekt me aan. Nu ik Spaans aan het leren ben, vind ik het inderdaad heel leuk.”

Wat is je doel met deze opleiding?

“Deze cursus volg ik om meerdere redenen. Eén reden is dat ik mezelf graag blijf ontwikkelen, daar voel ik me goed bij. Niet per se uit maatschappelijk verantwoord oogpunt, maar omdat ik daar zelf blij van word. Daaruit volgt ook mijn tweede reden; ik wil graag een voorbeeld zijn voor mijn kinderen. Ik wil ze laten zien dat leren leuk is, vooral als je iets doet wat bij je past. En ook dat het fijn is om je kennis en vaardigheden te blijven uitbreiden, dit vergroot uiteindelijk je vrijheid. Een derde reden is dat ik het fijn vind om me op veel plaatsen in de wereld verstaanbaar te kunnen maken. Nu de kinderen wat ouder zijn, reis ik weer meer met mijn man mee, hij vliegt vracht. Ik kom daardoor regelmatig in verschillende landen. Ik vind het erg leuk om ook in het buitenland een gesprek te kunnen voeren. En met Spaans kom je dan al behoorlijk ver.”

Waarom heb je voor de LOI gekozen?

“Ik heb een positief beeld van de LOI, de organisatie komt goed over. En ik wilde echt thuis studeren, een taalcursus leent zich daar goed voor. Ik houd van intuïtief bezig zijn; leren wanneer ik zelf wil, wanneer het uitkomt. Deze taal leren, wil ik echt zelf en ik merk als ik eenmaal bezig ben met mijn lessen, dat ik het dan bijna moeilijk vind om te stoppen.”

Hoe werkt studeren voor jou in de praktijk?

“De uren dat mijn kinderen op school zitten, houd ik vaak vrij voor mijn cursus. Ik pak het heel gestructureerd aan, “volgens het boekje”, opgave na opgave. Ik volg de lesopbouw, maar anders dan in het lesmateriaal staat, leer ik eerst de woordjes en doe daarna de opgaven. Dat vind ik zelf prettiger. En met deze cursus bepaal je dat zelf.”

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe geleerd hebt?

“Ik heb geleerd dat ik heel goed zelf kan studeren. Ik heb geen “stok achter de deur” nodig. Nu ik wat ouder ben, neem ik de tijd voor mezelf en mijn wensen, dat kan ik nu. Deze manier van studeren past echt bij me.”

Over Taalcursussen

Het leren van een taal is niet alleen ontzettend leuk, je vergroot er ook nog eens je wereld mee. Bovendien staat talenkennis goed op je cv. Wil je ook een taal leren? Dan is de LOI de beste keuze.