Toon 0 resultaten

Marije Anker

“Een baan als physician assistant lijkt me geweldig leuk”

Chirurgie Verpleegkundige Marije Anker (22 jaar) volgt sinds september 2022 de verkorte HBO-bacheloropleiding tot Verpleegkundige bij LOI Hogeschool. Deze opleiding duurt in principe 2,5 jaar, maar Marije heeft als doel de opleiding binnen 2 jaar af te ronden. “Ik vind het leuk om mezelf te blijven uitdagen.”

Losse HBO-modules

“Na mijn opleiding MBO Verpleegkunde op het Hoornbeeck College in Gouda, wilde ik eigenlijk meteen doorstromen naar het HBO. Toch koos ik ervoor om eerst werkervaring op te doen. Inmiddels werk ik nu iets langer dan 2,5 jaar als Chirurgie Verpleegkundige bij het Groene Hart Ziekenhuis. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin, maar ik wil toch graag doorleren.”

“In 2021 heb ik samen met een collega alvast wat losse HBO-modules gevolgd. Tijdens deze modules heb ik o.a. geleerd wat het effect is van mijn communicatie en hoe ik belangrijke gesprekstechnieken kan toepassen bij patiënten. Hierna heb ik besloten mij in te schrijven voor de verkorte HBO-bachelor Verpleegkundige bij LOI Hogeschool. Echt ideaal! Zo kan ik op de afdeling blijven werken en tegelijkertijd mezelf verder ontwikkelen en uiteindelijk doorgroeien in mijn werk.”

Het liefst in 2 jaar

“De opleiding is best pittig. Ik dacht eigenlijk dat doe ik er wel even naast. Maar ik werk natuurlijk ook gewoon 36 uur. In de praktijk besteed ik bijna 80% van mijn vrije tijd aan mijn studie. Dat is best veel. Zeker nu de modules zich sneller opvolgen. Aan de andere kant wil ik het heel graag en als het lukt het liefst in 2 i.p.v. 2,5 jaar. Tot nu toe gaat het goed. Ik vind het leuk om mezelf te blijven uitdagen.”

Begeleiding

“Een voordeel van deze opleiding vind ik dat je nog steeds in je huidige functie aan het werk kunt blijven. Met andere opleidingen blijf je in een leerling schaal staan. Ik ben gediplomeerd Verpleegkundige en kan het werk blijven uitoefenen waarvoor ik heb geleerd. Verder ervaar ik de begeleiding vanuit de LOI als zeer positief. Ik heb een eigen coach. Via LOI Campus kun je gemakkelijk contact leggen.”

Goede en stevige basis

“In eerste instantie wist ik nog niet precies wat ik met de HBO-opleiding wilde doen. Ik dacht: nu ben ik jong dus nú is het moment om door te leren. Maar nu ik een tijdje bezig ben, denk ik steeds meer na over wat ik uiteindelijk wil zodra ik mijn diploma op zak heb.”

“Ik wil doorleren voor physician assistant. Een physician assistant vervult in het ziekenhuis vaak de functie van zaalarts. Daar heb ik dus wel eerst HBO V voor nodig, maar dat lijkt me echt geweldig leuk! De HBO-bacheloropleiding geeft mij in ieder geval alvast een hele goede en stevige basis!”