Toon 0 resultaten

Rico Blom, HBO-bachelor Management, klassikaal

“Het is prettig om met mijn klasgenoten en de docenten te spreken. Deze professionals inspireren mij enorm!”

Waarom ben je met deze opleiding gestart?

Hiervoor heb ik diverse MBO-opleidingen bij andere opleiders gevolgd, met als laatste een MBO 4-opleiding die zo vlot verliep, dat ik meer wilde. Ik zocht een nieuwe uitdaging. Ik heb voor de HBO-bachelor Management gekozen omdat dit een heel brede opleiding is, je kunt er veel verschillende kanten mee op. En met een HBO-opleiding op zak wordt er echt naar je inbreng geluisterd.

Wat is je doel met deze opleiding?

Ik heb veel ambitie en wil doorgroeien, veel leren en ervaring opdoen. Uiteindelijk wil ik de kant op van communicatie en het implementeren van beleid in het consultancy vak. Mensen motiveren en adviseren lijkt mij fantastisch. Het liefst bij een internationale organisatie. Leren vind ik superinteressant, ik denk dat ik er nooit mee stop.

Waarom heb je voor een klassikale opleiding van LOI Hogeschool gekozen?

Geloof je dat ik deze keuze helemaal aan de andere kant van de wereld maakte, in Nieuw-Zeeland? Na mijn laatste opleiding was ik aan het rondtrekken en heb ik nagedacht over wat ik verder wilde. De LOI voelde voor mij gewoon goed, zo simpel is het. De keuze voor een klassikale opleiding was ook niet moeilijk. Ik heb mijn opleidingen altijd klassikaal gevolgd en dat bevalt goed. De structuur geeft mij rust en ik vind het fijn om klasgenoten te hebben. Ze komen uit allerlei verschillende vakgebieden en daarom bekijken we de stof van veel kanten. Dat is heel interessant. Ook vind ik het prettig om met mijn klasgenoten en de docenten te kunnen spreken. Deze professionals inspireren mij enorm!

Hoe werkt het studeren voor jou in de praktijk?

Ik studeer naast mijn baan en het aantal studie-uren dat ik in mijn opleiding moet stoppen is best veel, maar ik ben optimistisch en positief ingesteld en denk niet in problemen maar in uitdagingen. Het is natuurlijk ook een HBO-opleiding, dat komt je niet aanwaaien. De opdrachten en onderzoeken kan ik grotendeels op mijn werk doen, dat gaat heel vlot. De lesdagen vind ik echt fantastisch, daar kijk ik elke keer naar uit. Ik ga er echt vol voor en na zo’n bijeenkomst ben ik dan ook helemaal gesloopt, haha! Dat ik mij volledig inzet, zie ik terug in mijn beoordelingen, die zijn nog niet onder de zeven geweest. Een zesje is voor mij niet goed genoeg.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe hebt geleerd?

Het grote verschil tussen het MBO en het HBO is dat je veel meer leert met een “helicopterview” te kijken. In gesprekken met leidinggevenden kan ik nu veel beter meepraten. En ik ben eigenlijk pas net begonnen. De leerstof vind ik allemaal even interessant en motiverend, ik kijk bijvoorbeeld nu al uit naar de module Arbeidspsychologie. Deze studie is echt mijn passie geworden, het is de beste beslissing van mijn leven geweest. Dat had ik nooit gedacht. Op het MBO had ik een negatieve stagebegeleider op mijn werkplek die zei dat het me nooit zou lukken. Straks als ik mijn diploma heb, ga ik nog even bij hem langs. Want dat ik mijn diploma ga halen, staat vast!

 

Meer over het vakgebied Management en Leidinggeven

Of je nu starter bent of je juist wilt specialiseren in het vakgebied Management en Leidinggeven, de LOI biedt erkende opleidingen op alle niveaus. Van volledige Master-, en HBO-bacheloropleidingen tot Associate Degree’s, korte HBO-programma’s en praktijkgerichte cursussen.

Bekijk het aanbod