Thuis studeren is populairder dan ooit. Je bent 100% flexibel om te studeren waar en wanneer het jou uitkomt. Wil je een thuisstudie volgen naast een baan en andere bezigheden? Check dan de 7 belangrijkste voordelen van thuis studeren bij de LOI.

 
 1. Bepaal je eigen tempo
  Heb je weinig tijd voor je opleiding of juist veel tijd? Jij bepaalt hoeveel uur je per week studeert. Je mag bij alle LOI-opleidingen langer over je studie doen, zonder extra kosten. Dit geldt altijd voor minimaal zes maanden en loopt bij sommige opleidingen op tot twee jaar.

 2. Studeer waar en wanneer jij wilt
  Studeren kan overal. Kies zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Alleen in het weekend, ’s avonds, bepaalde dagen in de week; jij bepaalt het.

 3. Optimaal te combineren met werk en privé 
  Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met werk en privé. Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Met een thuisstudie heb je maximale flexibiliteit.

 4. Starten kan direct
  Je bent niet gebonden aan een studieseizoen en kunt dus starten wanneer je wilt! Ook met het lesmateriaal dat je thuis krijgt en de online leeromgeving kun je van start wanneer jij dat wilt.

 5. Geen reiskosten én reistijd
  Dit voordeel ligt natuurlijk erg voor de hand, maar doordat je niet hoeft te reizen bespaar je behoorlijk wat kosten én tijd.

 6. Thuisstudies zijn goedkoper
  Een thuisstudie is goedkoper dan een klassikale opleiding. Bij HBO-bachelors van de LOI verschilt het collegegeld bijna € 100,- per maand. Bij erkende MBO-opleidingen is dat verschil ongeveer € 70,-.

  Daarnaast zijn werkgevers steeds vaker bereid de kosten van een thuisstudie te betalen. Je werkgever profiteert immers ook van je nieuwe kennis. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Zo zijn scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Verder gelden er subsidieregelingen voor thuisstudies zoals het LLLK.

 7. Online begeleiding via LOI Campus
  Bij iedere thuisstudie krijg je toegang tot de online leeromgeving LOI Campus. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om je opleiding succesvol te doorlopen. LOI Campus biedt je houvast, een persoonlijke leerroute én verschillende tools die je helpen bij het studeren. Ook leg je er gemakkelijk contact met medestudenten en docenten.