HBO Big data specialist

Vakgebied

HBO Big data specialist

In korte tijd specialist op het gebied van big data. Zeer praktijkgericht, inclusief online oefenomgeving en alle benodigde vakliteratuur.

In het kort

In het kort

In korte tijd specialist op het gebied van big data. Zeer praktijkgericht, inclusief online oefenomgeving en alle benodigde vakliteratuur.

Collegegeld thuisstudie
6 x € 349,00
Collegegeld klassikaal
6 x € 419,00
Studieduur
6 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
HBO-bachelor Informatica

Tegenwoordig beschikken we over enorme hoeveelheden data. De beschikbaarheid van al die data stelt organisaties voor een uitdaging. Het biedt een schat aan kennis en inzicht, maar wil je er echt iets mee kunnen, dan heb je geavanceerde algoritmes en kunstmatige intelligentie nodig. Organisaties staan dan ook in de rij voor IT-professionals met kennis van big data.

Het korte HBO-programma Big data specialist zorgt ervoor dat je patronen en verbanden kunt afleiden uit al die beschikbare data en bedrijven de mogelijkheid kunt geven om vooruit te denken en nauwkeurige voorspellingen te doen. Bovendien is er tijdens de opleiding aandacht voor Business Intelligence, data-analyse, data warehouses, ongestructureerde data, NoSQL en Machine learning.

Het diploma van deze opleiding kan bij doorstroming naar de bachelor Informatica worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de volledige minor Big data (30 EC).

Daarom kies je voor de opleiding HBO Big data specialist

 • Zeer praktijkgerichte opleiding.
 • Inclusief online oefenomgeving met concrete toepassingsopdrachten.
 • Leer diverse tools en programmeertalen toepassen, o.a. PowerPivot, R, Hadoop en Pivotal tracker.
 • Studeer naar keuze thuis of klassikaal.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, dus geen extra kosten.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de HBO-bachelor Informatica.
 • Door de samenwerking met Motion10 sluit de opleiding nóg beter aan op het bedrijfsleven.
Wat is een kort HBO-programma?

Wil je wel kennis op HBO-niveau opdoen, maar geen vierjarige opleiding volgen? Dan is een kort HBO-programma de ideale keuze. In korte tijd verdiep je je gericht in een onderwerp en behaal je een waardevol diploma van LOI Hogeschool.

Een kort HBO-programma bestaat uit één of meerdere modules uit een volledige bacheloropleiding. Je profiteert dan ook van dezelfde kwaliteit. En wil je later alsnog de bachelor volgen? Dan kun je het diploma inbrengen om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

Unieke samenwerking met Motion10

ICT-consultancybedrijf Motion10 en LOI Hogeschool slaan de handen ineen en bieden nieuwe opleidingen aan op het gebied van Business Intelligence en Data & Analytics. Door deze samenwerking sluiten de opleidingen nóg beter aan op de snelle ontwikkelingen in de praktijk.

De consultants van Motion10 die al regelmatig trainingen verzorgen bij klanten verzorgen ook opleidingen bij de LOI, minimaal op HBO niveau.

”Samen verder groeien”
Edwin Löring en Frank Langeveld

LOI Hogeschool en IT-Consultancy bedrijf Motion10


Lees het interview
”Samen verder groeien”
Edwin Löring en Frank Langeveld

LOI Hogeschool en IT-Consultancy bedrijf Motion10

Lees het interview

Doelgroep en toelating

Doelgroep

Omdat de behoefte aan big data specialisten groot is, zijn de carrièrekansen na deze opleiding zeer goed. Veel organisaties zien de voordelen van big data, maar hebben (nog) niet de kennis in huis om iets met de beschikbare data te doen. Big data is vaak nog onbekend terrein terwijl het hen cruciale informatie over gedrag en voorkeuren van (potentiele) klanten kan geven en hen in staat stelt om prestaties en dienstverlening sterk te verbeteren en bovendien kosten te besparen.

De opleiding HBO Big data specialist is dan ook bestemd voor iedereen die een succesvolle carrière in de IT ambieert en zich wil bekwamen of specialiseren in big data. Na afronding van deze big data-opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als Big data consultant, Business analist, Database professional, Databasemanager, Data Warehouse developer, Informatiemanager, Data scientist of Data analist.

Vooropleiding

Voor toelating tot deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Bij voorkeur heb je kennis van statistiek op VWO-niveau en heb je basiskennis van de programmeertaal Java, maar dit is niet verplicht.

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

Nieuw!
Voor iedereen die wil doorgroeien

Het gloednieuwe &door! magazine staat boordevol verhalen uit het werkveld, nieuws over branches, arbeidsmarkt en banen van de toekomst, leuke columns en andere inspirerende artikelen die je helpen richting te geven aan je carrière.

Vraag nu gratis aan

De opleiding

Inhoud van de opleiding HBO Big data specialist

De opleiding biedt een brede basis op het gebied van big data en bestaat uit zes modules:

Inleiding big data

Je leert wat big data inhoudt en welke technologische ontwikkelingen geleid hebben tot de inzet van big data. De relevantie voor het bedrijfsleven wordt duidelijk aan de hand van een aantal trends en toepassingen. Daarbij is ook aandacht voor de hiermee samenhangende privacy-, veiligheids- en ethische aspecten en de internationale wetgeving op dit gebied. Na afronding van deze module heb je inzicht in hoe big data vanuit business- en organisatieperspectief kan bijdragen aan de bedrijfsstrategie en de bedrijfsdoelstellingen. Ook weet je op hoofdlijnen hoe big data-projecten kunnen worden opgezet en begrijp je de impact van Big Data op het bedrijfsproces en de nieuwe rollen en functies die hierbij ontstaan.

Business Intelligence en databasetechnologie

Business Intelligence (BI) is de verzamelnaam voor processen waarmee juiste en betrouwbare interne en externe data verzameld en geanalyseerd worden, waardoor de juiste bedrijfsbeslissingen genomen kunnen worden. Dit vakgebied is volop in beweging door de opkomst van ongestructureerde big data. Daarbij wordt gestreefd naar balans tussen de verkregen interne en externe data.

In deze module leer je te werken met de terminologie, (modellering)technieken, tools en processen. Na afronding begrijp je de verhouding tussen traditionele Business Intelligence en ongestructureerde big data-analyse. Waar BI door zijn convergerend en ordenend vermogen bijdraagt tot optimalisatie, draagt big data juist bij tot extra divergerend vermogen. Zo kan uiteindelijk een betere strategische visie ontwikkeld worden.

Daarnaast wordt in deze module ook gewerkt aan vaardigheid in de onderdelen Analyseren van data en Visualiseren van data in de hierbij behorende front-end tools.

Werken met ongestructureerde data

In deze module bestudeer je als eerste het NoSQL concept en Hadoop. Vervolgens doe je programmeervaardigheden op die je in staat stellen om met het Hadoop eco systeem te kunnen werken. Ook oefen je met de werking van twee soorten NoSQL-databases.

Inleiding Machine learning

Je leert wat Machine learning inhoudt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden maak je kennis met algoritmes, regressie en classificatie. Daarbij doe je uiteraard ook de noodzakelijke wiskundige basiskennis op. Daarnaast wordt Machine learning in deze module geplaatst in de context van de organisatie. Wanneer en hoe vaak voer je een Machine learning project uit?

Machine learning toepassen

In deze module ligt het accent op Machine learning (ML)-programmeren. Je gaat concreet een aantal problemen oplossen door het ML-proces toe te passen. Daarbij worden opdrachten uitgewerkt met behulp van R in een speciaal ingerichte online oefenomgeving. R is een open source programmeertaal om statistische gegevens en gegevensanalyse te managen. Je kunt bij de opdrachten gebruik maken van model datasets, maar het is ook mogelijk om datasets uit de eigen organisatie te gebruiken.

Een Big Data project managen

In deze module ga je de opgedane kennis en vaardigheden toepassen in de eigen praktijk. Zo word je vaardig in het managen en presenteren van big data projecten. Je werkt hiervoor met een eigen case. Daarbij doorloop je het gehele proces: van het bepalen en afbakenen van het te onderzoeken probleem tot en met het presenteren van het resultaat. In deze presentatie lever je het management de gewenste rapportages, een analyse van de gegevens en de hierbij behorende interpretatie en verdere inzet voor de (strategische) bedrijfsvoering. Het verwerken van data gebeurt m.b.v. Hadoop. Voor het analyseren en visualiseren wordt gebruik gemaakt van de online big data-oefenomgeving.

Inclusief vakliteratuur

Alle benodigde vakliteratuur voor de opleiding HBO Big data specialist is inbegrepen bij het collegegeld. Je hoeft zelf geen extra boeken of materialen meer aan te schaffen.

Inclusief online oefenomgeving

Voor het oefenen met de tools en het trainen van je vaardigheid, biedt LOI Hogeschool bij deze opleiding een speciaal ingerichte online big data-oefenomgeving. In een gesimuleerde omgeving kun je met behulp van concrete toepassingsopdrachten direct de theorie in de praktijk brengen. 

Software

Bij deze opleiding speelt software een belangrijke rol. Je hebt Excel 2016 nodig en onder meer Windows Server 2016. De laatste kun je downloaden via onze Microsoft Imagine-webshop.

"Vooruitlopen op de vraag van de toekomst"
Dr. Yuri Bobbert

Voorzitter beroepenveldcommissie ICT


Lees het interview
"Vooruitlopen op de vraag van de toekomst"
Dr. Yuri Bobbert

Voorzitter beroepenveldcommissie ICT

Lees het interview

Examens en diploma

Examens

De modules worden afgerond met een flexibel examen of een praktijkopdracht. Een praktijkopdracht maak je thuis en stuur je via de digitale leeromgeving (LOI Campus) naar je docent. Een flexibel examen betekent dat het examen iedere werkdag kan worden afgelegd op 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten. 

Diploma en vervolgopleiding

Succesvolle afronding van dit HBO-programma geeft recht op het diploma HBO Big data specialist van LOI Hogeschool. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen .

Mogelijke vervolgopleidingen

Na afronding zijn er diverse vervolgopleidingen mogelijk. Zo is de bacheloropleiding HBO Informatica een logische vervolgopleiding. Het behaalde diploma kan vaak worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende modules. Voor dit HBO-programma gaat het in totaal om ongeveer 30 studiepunten (EC ).

Houd er wel rekening mee dat het diploma van dit korte HBO-programma niet automatisch recht geeft op toelating tot de bachelor. Je dient voor toelating tot de bachelor te voldoen aan de desbetreffende vooropleidingseisen .

De kwaliteitsgarantie van LOI Hogeschool

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

NVAO Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Startdatum en locaties

Startdatum en locaties

Schrijf nu in via het inschrijfformulier en start wanneer je wilt. Doe het dus vandaag nog! Bij een thuisstudie kun je elke datum kiezen. Bij een klassikale opleiding is er keuze uit een aantal startdata en locaties. Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdag- of donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden.

Klassikaal studeren

Eerstvolgende startmoment:

Maart 2020

Eerste bijeenkomst:

Eind maart 2020

Aantal bijeenkomsten dagopleiding:

12

Aantal bijeenkomsten avondopleiding:

24

Plaats:

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Nederland

Amsterdam

Apeldoorn

Den Haag

Eindhoven

Leiderdorp

Rotterdam

Utrecht

Zwolle

Thuis studeren

De opleiding past zich volledig aan jouw leven aan. Starten kan wanneer je wilt. Je bepaalt zelf waar je de opleiding volgt, op welk moment je studeert en hoe lang. Daarbij sta je er nooit alleen voor. Je hebt een eigen docent die via de online leeromgeving altijd snel bereikbaar is.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Klassikaal of thuis studeren, aan jou de keuze

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? Kies dan voor onze klassikale methode. Hierin is het beste van klassikaal onderwijs en thuisstudie verenigd tot het meest effectieve onderwijs dat je kunt krijgen.
Wil je liever volledig flexibel zijn en hecht je minder waarde aan het klassikale aspect? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij ben je 100% flexibel om de opleiding te volgen waar en wanneer je maar wilt, terwijl je toch een eigen docent hebt die je begeleidt en op elk moment vragen kunt stellen.

  Klassikaal studeren Thuis studeren
Vaste structuur van bijeenkomsten
In een kleine groep met docent en medestudenten
Volledig flexibel in studieplek en -tijden
Goed te combineren met werk en privé
Begeleiding door ervaren docenten
Online leeromgeving met effectieve studietools
Klassikaal studeren bij de LOI: met houvast én flexibiliteit

Bij LOI Klassikaal studeer je met alle houvast en alle flexibiliteit waar een druk leven om vraagt. De bijeenkomsten zijn te volgen op locaties door heel Nederland en zorgen voor een vast studieritme. Daarnaast krijg je online begeleiding op elk moment en kun je je studietijd naast de bijeenkomsten zelf indelen wanneer het jou uitkomt.

 • Om de 3 weken een klassikale bijeenkomst.
 • Kies uit een avond-, vrijdag- of zaterdagopleiding.
 • Kleine groepen onder leiding van topdocenten.
 • Gerichte training van competenties, boeiende presentaties en (business)cases.
 • Persoonlijke aanpak met inbreng van en toetsing aan de eigen werkpraktijk.
Thuis studeren bij de LOI: zelfstandig maar zeker niet alleen
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site.Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en bij de meeste opleidingen een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs deelnemen aan live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale bijeenkomsten ontmoet je om de drie weken je medestudenten en docenten in de klas. Er wordt lesgegeven in kleine groepen en er wordt gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Tijdens de inspirerende bijeenkomsten is er veel ruimte voor oefening en vragen. Er wordt onder andere aandacht besteed aan discussies met medestudenten, boeiende presentaties, (business)cases en training van competenties. De docent daagt je uit het beste uit jezelf te halen en biedt veel ruimte voor toetsing aan de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden optimaal geïntegreerd.

Studeren bij LOI Hogeschool, zo werkt het

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.

Studieduur: 6 maanden

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op online persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle (online) studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Vrijstelling op basis van ervaringscertificaten

Heb je door ervaring of leeractiviteiten al kennis en vaardigheden opgedaan en wil je hier een bewijs van om vrijstelling aan te kunnen vragen? Volg dan een valideringsprocedure bij een door de LOI erkend loopbaanadviesbureau (ook wel EVC bureau genoemd). Tijdens een valideringsprocedure wordt in kaart gebracht over welke kennis, vaardigheden en attitudes iemand op dat moment beschikt. Deze ‘ervaring’ wordt door een loopbaanadviesbureau beschreven in een ervaringscertificaat. Dit ervaringscertificaat laat zien welke competenties je beheerst. Je kunt het ervaringscertificaat voor verzilvering opsturen naar de Examencommissie van de LOI. Verzilvering houdt in dat op basis van het ervaringscertificaat vrijstelling verleend kan worden.

Neem voor meer informatie over het verkrijgen van ervaringscertificaten en de verzilveringsmogelijkheden binnen de opleidingsprogramma's van LOI Hogeschool contact op met onze studieadviseurs via 071- 545 1234.

LOI Hogeschool accepteert alleen ervaringscertificaten van door de LOI erkende loopbaanadvies bureaus: Bureau Sterk en Libereaux. Ervaringsbewijzen van andere bureaus worden pas voor verzilvering in aanmerking genomen nadat het betreffende bureau met goed gevolg een audit van LOI heeft doorlopen.

Op basis van een ervaringscertificaat is het mogelijk vrijstellingen te ontvangen voor stage en praktijkopdrachten. Het afstudeeronderzoek wordt echter niet vrijgesteld. Vrijstellingen worden bovendien alleen verleend voor gehele modules niet voor onderdelen van modules.

Kosten

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 6 x € 349,00
Collegegeld klassikaal : 6 x € 419,00
Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

Het collegegeld is inclusief:

 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 49,00 per maand. Hiervoor mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd.

Verlaag je studiekosten

Er zijn diverse (fiscale) regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 700,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.148,00
Examenkosten € 1.068,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 1.107,80 - € 1.468,17*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.046,40
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 561,89 - € 744,68*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 990,00
Examenkosten € 149,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 332,01 - € 440,06*

*Per jaar, gebaseerd op de huidige belastingschalen (37% of 50%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Collegegeld thuisstudie
6 x € 349,00
Collegegeld klassikaal
6 x € 419,00
Studieduur
6 maanden
Type
Kort HBO-programma
Diploma
LOI Hogeschool
Onderdeel van
HBO-bachelor Informatica

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
ASUS Chromebook- actie. Schrijf nu in!

Schrijf je vóór 6 maart in voor deze opleiding en ontvang een ASUS Chromebook t.w.v. € 349,- voor maar € 89,-. Met de ASUS Chromebook werk je in de cloud en worden je bestanden automatisch opgeslagen en beveiligd. Met zijn snelle prestaties, lange batterijduur en stevige behuizing is hij ideaal voor studie, werk én voor onderweg.

Meer over deze actie

Je opleiding 14 dagen op proef

Een opleiding is een belangrijke investering in je toekomst. Dat maakt het besluit om in te schrijven voor een opleiding soms ook zo lastig. Geen zorgen! Bij de LOI loop je geen enkel risico wanneer je inschrijft voor een opleiding. Je kunt je opleiding 14 dagen geheel vrijblijvend uitproberen.

Zo werkt het

Na inschrijving ontvang je het lesmateriaal thuis. Je kunt dan gewoon aan de slag en je ziet wat je gaat leren. Als de opleiding toch niet bij je blijkt te passen, om wat voor reden dan ook, dan kun je de opleiding kosteloos annuleren. Alleen de kosten voor het terugsturen van het lesmateriaal zijn voor jouw rekening.

Vragen? Bel ons!

Wil je met ons overleggen over je studiekeuze, voordat je je inschrijft? Of heb je nog vragen over een opleiding? Bel ons. Wij helpen je graag!

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag: 09:00 - 20:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00