Duits voor gevorderden en meergevorderden

Vakgebied

Duits voor gevorderden en meergevorderden

Met deze voordelige combinatiecursus breng je je kennis van het Duits op C1- niveau. Dankzij een unieke methode wordt studeren leuker en makkelijker en behaal je supersnel resultaat.

In het kort

In het kort

Met deze voordelige combinatiecursus breng je je kennis van het Duits op C1- niveau. Dankzij een unieke methode wordt studeren leuker en makkelijker en behaal je supersnel resultaat.

Lesgeld thuisstudie
17 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
17 maanden
Niveau
C1
Diploma
Goethe-diploma

Beheers je het Duits op beginnersniveau en wil je snel en voordelig Duits op topniveau (CEF-niveau C1) leren? Bijvoorbeeld omdat je voor je werk perfect Duits moet kunnen spreken? Of omdat je dagelijks in het Duits communiceert met familie of vrienden of omdat je voor je werk het Duits perfect moet beheersen? Dan is de combinatiecursus Duits voor gevorderden en meergevorderden van de LOI een uitstekende keuze. Het perfectioneren van je Duits is niet alleen leuk en handig, taalkennis op hoog niveau is ook een uitstekende aanvulling op je cv. Het geeft een flinke voorsprong op de arbeidsmarkt!

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen zijn taalkennis op een hoger niveau brengen. Op een leuke manier leer je nog beter Duits spreken, verstaan, lezen én schrijven. En dat al met een half uurtje per dag! De methode combineert de flexibiliteit van thuis studeren met duidelijk lesmateriaal, begeleiding door een persoonlijke taaldocent en een uitgebreide online leeromgeving.

In de online leeromgeving vind je verschillende speciaal ontwikkelde tools. Zo oefen je met spreken in interactieve opdrachten, overhoor je jezelf met de kennistrainer en vind je online videolessen met extra uitleg. Zo wordt het leren van een taal nóg leuker!

De LOI biedt de cursussen Duits voor gevorderden en Duits voor meergevorderden ook los aan, maar deze combinatiecursus is een stuk goedkoper!

Daarom kies je voor de cursus Duits voor gevorderden en meergevorderden

 • Studeer sneller én voordeliger.
 • Ook 2 x zo snel te volgen, klaar in 8,5 maanden!
 • Leuke en effectieve methode om je spreekvaardigheid te oefenen.
 • Gratis online videolessen voor extra uitleg.
 • Online inspreken en snel gesproken feedback terug.
 • Behaal het officiële en internationaal erkende Zertifikat Deutsch B2 en Zertifikat Deutsch C1 van het Goethe-Institut.
 • Diploma geeft vrijstelling voor modules Algemeen Duits niveau B2 en Algemeen Duits niveau C1 van HBO Vertaler Duits.
 Goethe Institut

Voor wie

Voor wie

De cursus Duits voor gevorderden en meergevorderden (C1) is bestemd voor iedereen die het Duits op beginnersniveau beheerst en nu zijn of haar kennis van de Duitse taal naar topniveau wil brengen. Bijvoorbeeld omdat je Duitstalige familieleden, collega’s of vrienden hebt waarmee je moeiteloos en in vloeiend Duits wilt kunnen communiceren. Wie de Duitse taal goed beheerst, geniet bovendien nóg meer van een reis naar Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk.

Ook op de arbeidsmarkt is goede kennis van het Duits een pre. De economie internationaliseert. Veel bedrijven hebben te maken met Duitstalige collega’s, leveranciers of klanten, aangezien maar liefst een kwart van al onze buitenlandse handel plaats vindt met Duitsland. Ook zijn er in Nederland Duitse dochterbedrijven gevestigd en hebben Nederlandse bedrijven weer dochterbedrijven in Duitsland waar Duits-sprekende Nederlanders zeer gewild zijn. Kennis van het Duits staat dan ook zeker goed op je cv, vooral als je dit kunt aantonen met een internationaal erkend diploma!

"De uitleg is heel goed, ik denk dat iedereen het kan oppikken"
Theo Albers (53)

Cursist Duits voor beginners en gevorderden


Lees het interview
"De uitleg is heel goed, ik denk dat iedereen het kan oppikken"
Theo Albers (53)

Cursist Duits voor beginners en gevorderden

Lees het interview

Unieke studiemethode

Studiemethode

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier een taal leren. Je ontvangt duidelijk en aansprekend lesmateriaal op papier, waarmee je lekker thuis aan de slag gaat. Daarbij krijg je begeleiding van een persoonlijke taaldocent die altijd voor je klaar staat. Bovendien krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving met verschillende speciaal ontwikkelde tools. Hiermee wordt het leren van een taal nóg leuker. Juist deze combinatie van papieren lesmateriaal, begeleiding en e-learning blijkt in de praktijk heel goed te werken!

 
Docent

Begeleiding door je persoonlijke taaldocent

Je staat er nooit alleen voor. Een ervaren taaldocent staat altijd voor je klaar. Hij of zij geeft extra uitleg en beantwoordt je vragen. Door het geven van mondelinge feedback helpt de docent je bovendien met de juiste uitspraak. Net alsof je in de klas zit! Alle taaldocenten hebben ruime ervaring en weten precies hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen.

 
Lesmateriaal

Helder en aansprekend lesmateriaal

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je beter leert van papier dan van een scherm. Daarom ontvang je je lesmateriaal gewoon op papier. Dit is duidelijk geschreven en kent een heldere opbouw. Verschillende onderwerpen wisselen elkaar af, waardoor je nooit lang met hetzelfde bezig bent. Je krijgt heldere uitleg en leert meteen veel over het land en de inwoners.

 

Uitgebreide online leeromgeving

Naast het lesmateriaal krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving. Hier communiceer je met je docent en vind je handige aanvullingen op het lesmateriaal, zoals geluidsfragmenten van native speakers. Speciaal voor onze taalcursussen zijn er bovendien verschillende studietools ontwikkeld die je helpen bij het leren van de taal. Door het leren van papier af te wisselen met deze studietools, wordt het leren nóg leuker en leer je nóg effectiever.

Leeromgeving
 
Train je woordenschat met de slimme kennistrainer

De kennistrainer overhoort je en besteedt daarbij extra aandacht aan de woorden en onderwerpen waar je nog moeite mee hebt. Zo onthoud je woorden beter en sneller en breid je je woordenschat razendsnel uit.

Oefen je spreekvaardigheid met superleuke inspreekopdrachten

Met de online inspreek- en luisteropdrachten oefen je in een veilige omgeving met spreken. Met je stem speel je mee in animatiefilms over alledaagse situaties. Je wordt uitgedaagd om zelf zinnen te formuleren en krijgt hierop gesproken feedback van je docent. Zo weet je zeker dat je de juiste uitspraak aanleert.

Bekijk de videolessen voor extra uitleg

Lastige onderwerpen worden helder uitgelegd in de online videolessen. Een waardevolle aanvulling op het lesmateriaal! Je kunt deze lessen zo vaak bekijken als je wilt.

Inhoud

Inhoud van de cursus Duits voor gevorderden en meergevorderden

Met de cursus Duits voor gevorderden en meergevorderden (C1) breid je je woordenschat flink uit. Daarbij komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Zo is er o.a. aandacht voor toerisme, cultuur, politiek, economie en zakendoen. Ook verdiep je je kennis van de grammaticaregels. Daarbij krijg je natuurlijk een heldere uitleg.  Je past het geleerde meteen toe. Je leert een taal immers pas echt als je hem meteen actief gebruikt.

Na het afronden van deze cursus lees je zonder moeite Duitse literatuur of artikelen in een Duitse krant. Ook kun je zelf verschillende formele en informele teksten schrijven. Of het nu een zakelijke brief of offerte is, of juist een persoonlijke brief of mail waarin je je gevoelens uitdrukt.

Bovendien voer je na afronding moeiteloos diepgaande gesprekken met Duitstaligen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Je hebt een zeer uitgebreide woordenschat en kunt je genuanceerd uitdrukken in zowel zakelijke als privé-situaties. Je leert het Duits zodanig verstaan dat je programma’s op radio en tv zonder moeite kunt volgen. Een amusementsprogramma of een flinke discussie over een politiek onderwerp? Geen probleem! Je perfectioneert je uitspraak door te oefenen met teksten die ingesproken zijn door ‘native speakers’: mensen van wie Duits de moedertaal is. Speciale aandacht is er voor uitspraakkwesties waar vooral Nederlanders vaak moeite mee hebben.

Bekijk de inhoud van de cursus

De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen. Om je een indruk te geven, vind je hieronder de belangrijkste:

 • Dagelijks leven
 • Je mening geven
 • Kennismaken en afscheid nemen
 • Sport
 • Je gevoel uitdrukken
 • Kunst en cultuur
 • De financiële wereld
 • Entertainment
 • Muziek, theater en film
 • Solliciteren
 • Onderwijs
 • Werkgelegenheid en werkloosheid
 • Immigratiekwesties
 • Alcohol en drugs
 • Het klimaat
 • Gezondheidszorg
 • Duitsland en zijn koloniën
 • Toerisme in Duitsland, Oostenrijk en in Zwitserland
 • Zakelijke correspondentie
 • Verkiezingen in Duitsland
 • De overheid
 • Openbaar vervoer in Duitsland
 • Duitsland en Europa
 • Economie en handelsbetrekkingen
 • Duitse feestdagen, tradities en gebruiken
 • Literatuur
Basisgrammatica Nederlands

Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Geen probleem! Je kunt deze cursus ook bestellen inclusief extra lessen basisgrammatica van het Nederlands. Met deze extra lessen  duurt de cursus slechts één maand langer en geef je jezelf een goede start. Een goede basiskennis van de Nederlandse grammatica zorgt er immers voor dat je een vreemde taal makkelijker begrijpt en sneller oppikt.

Einddoel en diploma

Einddoel

Met deze cursus Duits voor gevorderden en meergevorderden breng je je kennis en vaardigheden op het internationaal erkende C1-niveau (CEF).

Na afronding van deze cursus Duits kun je o.a.:

 • foutloze zakelijke en persoonlijke teksten schrijven
 • vloeiend en spontaan deelnemen aan gesprekken over uiteenlopende onderwerpen.
 • Duitse literatuur en artikelen in een Duitse krant lezen.
Meer over het Common European Framework (CEF)

Het Common European Framework of Reference beschrijft de taalvaardigheidsniveaus voor de verschillende Europese talen. Vaak staat het niveau ook vermeld op het behaalde diploma of certificaat. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Behaal een internationaal erkend diploma

Je kunt met deze cursus twee officiële diploma’s behalen. Het gevorderden deel bereidt voor op het examen voor het diploma Zertifikat Deutsch B2. Na het meergevorderden deel ben je goed voorbereid op het diploma Zertifikat Deutsch C1. Een zeer waardevolle toevoeging op je cv!

De examens worden samengesteld en gecorrigeerd door het Goethe-Institut, maar kunnen in Nederland worden afgelegd. Meer informatie vind je op de website van Goethe-Institut.

Aan het afleggen van het examen zijn kosten verbonden. Deze vind je onder Studieduur en kosten.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een taalcursus van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Al met een half uurtje studeren per dag leer je de taal. Hieronder vind je de geadviseerde studieduur.

Studieduur: 17 maanden

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de taalcursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Je mag langer over cursus doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je krijgt dan nog steeds begeleiding door je persoonlijke taaldocent en kunt gebruikmaken van alle online tools. Dit kost je niets extra. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Spoedcursus? Studeer twee keer zo snel

Bij deze cursus ontvang je al je lesmateriaal in één keer thuis. Sneller studeren kan dus ook!

 • Behaal supersnel resultaat.
 • Bepaal zelf je tempo.
 • Al het lesmateriaal meteen in huis.
 • Altijd een snelle reactie van je docent.
Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 17 x € 49,00 (€ 61,25)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Wil je de cursus volgen inclusief extra lessen basisgrammatica van het Nederlands? Dan duurt de cursus één maand langer en betaal je éen maand extra lesgeld.

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Na afronding van de cursus Duits voor gevorderden en meergevorderden kun je deelnemen aan een officieel examen van het Goethe-Institut. Meer informatie over de kosten hiervan vind je op de website van het Goethe Institut.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
17 x € 49,00 (€ 61,25) 20% korting
Studieduur
17 maanden
Niveau
C1
Diploma
Goethe-diploma

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Kom naar de open dag op 28 januari of 8 februari!

Tijdens de open dagen kom je alles te weten over thuis en klassikaal studeren bij de LOI, de MBO- en HBO- opleidingen en de beroepsgerichte cursussen, en de online leeromgeving. Ook krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen en je te laten adviseren over je studiekeuze.

Meld je aan