Duits voor beginners

Vakgebied

Duits voor beginners

Met deze cursus voer je al binnen een maand een eenvoudig gesprek in het Duits. Studeren is leuker met speciaal ontwikkelde tools en je leert de perfecte uitspraak van native speakers.

In het kort

In het kort

Met deze cursus voer je al binnen een maand een eenvoudig gesprek in het Duits. Studeren is leuker met speciaal ontwikkelde tools en je leert de perfecte uitspraak van native speakers.

Lesgeld thuisstudie
8 x € 39,00 (€ 48,75) 20% korting
Studieduur
8 maanden
Niveau
B1
Diploma
Diploma van het Goethe Institut

Ook een taalcursus Duits volgen? Goed idee! De Duitse en Nederlandse taal lijken erg op elkaar, waardoor deze taal eenvoudig te leren is. Bovendien is Duits de grootste en daarmee ook de belangrijkste taal binnen de EU. Wie de Duitse taal beheerst, geniet nóg meer van een vakantiereis naar een Duitstalig land. Ook voor je werk kan kennis van het Duits heel handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je te maken hebt met Duitstalige klanten of collega’s. Kennis van het Duits staat dan ook zeker goed op je cv.

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier Duits leren spreken, verstaan, lezen én schrijven. En dat al met een half uurtje per dag! De methode combineert de flexibiliteit van thuis studeren met duidelijk lesmateriaal, begeleiding door een persoonlijke taaldocent en een uitgebreide online leeromgeving.

In de online leeromgeving vind je verschillende speciaal ontwikkelde tools. Zo oefen je met spreken in interactieve opdrachten, overhoor je jezelf met de kennistrainer en vind je online videolessen met extra uitleg. Zo wordt het leren van een taal nóg leuker! Daarom kies je voor de cursus Duits voor beginners (B1)

Daarom kies je voor de cursus Duits voor beginners

 • Voer al binnen een maand een gesprek in het Duits.
 • Ook 2 x zo snel te volgen, klaar in 4 maanden!
 • Leuke en effectieve methode om je spreekvaardigheid te oefenen.
 • Online inspreken en snel gesproken feedback terug.
 • Behaal het officiële en internationaal erkende Zertifikat Deutsch B1 van het Goethe-Institut.

Goethe Institut

Voor wie

Voor wie

Om de cursus Duits voor beginners (B1) te kunnen volgen, heb je geen voorkennis nodig. Iedereen kan met deze cursus Duits leren. De cursus is ook een hele goede keuze wanneer je je kennis van het Duits wilt opfrissen.

Naast dat Duits voor Nederlanders een makkelijke taal is om te leren, is het ook nog eens de belangrijkste taal binnen de EU. Ongeveer 1 op de 5 EU-burgers spreekt Duits. Uiteraard wordt er in Duitsland zelf Duits gesproken maar o.a. ook in Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en delen van Italië. Ga je graag naar Duitsland of een ander Duitstalig land op reis? Dan is het zeker handig om de taal te beheersen. Je zult merken dat dit gewaardeerd wordt door de lokale bevolking. De reis krijgt een extra dimensie wanneer je meer begrijpt van de taal.

Ook op de arbeidsmarkt kan kennis van het Duits een groot voordeel zijn. De economie internationaliseert. Veel bedrijven hebben te maken met Duitstalige collega’s, leveranciers of klanten, aangezien maar liefst een kwart van al onze buitenlandse handel plaats vindt met Duitsland. Ook zijn er in Nederland Duitse dochterbedrijven gevestigd en hebben Nederlandse bedrijven weer dochterbedrijven in Duitsland waar Duits-sprekende Nederlanders zeer gewild zijn. Kennis van het Duits staat dan ook zeker goed op je cv!

"De uitleg is heel goed, ik denk dat iedereen het kan oppikken"
Theo Albers (53)

Cursist Duits voor beginners en gevorderden


Lees het interview
"De uitleg is heel goed, ik denk dat iedereen het kan oppikken"
Theo Albers (53)

Cursist Duits voor beginners en gevorderden

Lees het interview

Unieke studiemethode

Studiemethode

Dankzij de unieke taalmethode van de LOI kan iedereen op een leuke manier een taal leren. Je ontvangt duidelijk en aansprekend lesmateriaal op papier, waarmee je lekker thuis aan de slag gaat. Daarbij krijg je begeleiding van een persoonlijke taaldocent die altijd voor je klaar staat. Bovendien krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving met verschillende speciaal ontwikkelde tools. Hiermee wordt het leren van een taal nóg leuker. Juist deze combinatie van papieren lesmateriaal, begeleiding en e-learning blijkt in de praktijk heel goed te werken!

 
Docent

Begeleiding door je persoonlijke taaldocent

Je staat er nooit alleen voor. Een ervaren taaldocent staat altijd voor je klaar. Hij of zij geeft extra uitleg en beantwoordt je vragen. Door het geven van mondelinge feedback helpt de docent je bovendien met de juiste uitspraak. Net alsof je in de klas zit! Alle taaldocenten hebben ruime ervaring en weten precies hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen.

 
Lesmateriaal

Begeleiding door je persoonlijke taaldocent

Je staat er nooit alleen voor. Een ervaren taaldocent staat altijd voor je klaar. Hij of zij geeft extra uitleg en beantwoordt je vragen. Door het geven van mondelinge feedback helpt de docent je bovendien met de juiste uitspraak. Net alsof je in de klas zit! Alle taaldocenten hebben ruime ervaring en weten precies hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen.

 

Uitgebreide online leeromgeving

Naast het lesmateriaal krijg je toegang tot een uitgebreide online leeromgeving. Hier communiceer je met je docent en vind je handige aanvullingen op het lesmateriaal, zoals geluidsfragmenten van native speakers. Speciaal voor onze taalcursussen zijn er bovendien verschillende studietools ontwikkeld die je helpen bij het leren van de taal. Door het leren van papier af te wisselen met deze studietools, wordt het leren nóg leuker en leer je nóg effectiever.

Leeromgeving
 
Train je woordenschat met de slimme kennistrainer

De kennistrainer overhoort je en besteedt daarbij extra aandacht aan de woorden en onderwerpen waar je nog moeite mee hebt. Zo onthoud je woorden beter en sneller en breid je je woordenschat razendsnel uit.

Oefen je spreekvaardigheid met superleuke inspreekopdrachten

Met de online inspreek- en luisteropdrachten oefen je in een veilige omgeving met spreken. Met je stem speel je mee in animatiefilms over alledaagse situaties. Je wordt uitgedaagd om zelf zinnen te formuleren en krijgt hierop gesproken feedback van je docent. Zo weet je zeker dat je de juiste uitspraak aanleert.

Bekijk de videolessen voor extra uitleg

Lastige onderwerpen worden helder uitgelegd in de online videolessen. Een waardevolle aanvulling op het lesmateriaal! Je kunt deze lessen zo vaak bekijken als je wilt.

Inhoud

Inhoud van de cursus Duits voor beginners

In de cursus Duits voor beginners (B1) leer je Duitse taal spreken en verstaan, maar ook lezen en schrijven. In het lesmateriaal van deze taalcursus komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Zo leer je meteen veel over Duitsland. Met ieder hoofdstuk breid je je woordenschat verder uit. De online kennistrainer zorgt ervoor dat je deze woorden ook echt goed onthoudt. Natuurlijk worden ook de grammaticaregels duidelijk uitgelegd in deze beginnerscursus Duits, o.a. in de online videolessen.

Na het afronden van de taalcursus Duits voor beginners (B1) red je je prima in alledaagse gesprekken. Zo kun je straks zonder enige moeite bestellen in een restaurant, de hoofdlijnen van een Duitse krant lezen, een mail of eenvoudige brief schrijven, telefoneren of gewoon een gesprek voeren met de lokale bevolking. Je uitspraak is uitstekend, want je leert met teksten die ingesproken zijn door ‘native speakers’: mensen van wie Duits de moedertaal is.

Bekijk de inhoud van de cursus

De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen. Om je een indruk te geven, vind je hieronder de belangrijkste:

 • Kennismaken en jezelf voorstellen
 • Dagelijks leven
 • Reis en verblijf
 • Uit eten
 • Naar de dokter
 • Telefoneren
 • Vrije tijd
 • Cultuur
 • Op kantoor
 • Aangifte doen
 • Spreekwoorden en gezegden
Basisgrammatica Nederlands

Zitten de Nederlandse grammaticaregels niet meer zo vers in je geheugen? Geen probleem! Je kunt deze cursus ook bestellen inclusief extra lessen basisgrammatica van het Nederlands. Met deze extra lessen  duurt de cursus slechts één maand langer en geef je jezelf een goede start. Een goede basiskennis van de Nederlandse grammatica zorgt er immers voor dat je een vreemde taal makkelijker begrijpt en sneller oppikt.

Einddoel en diploma

Einddoel

Met deze cursus Duits voor beginners breng je je kennis en vaardigheden op het internationaal erkende B1-niveau (CEF).

Na afronding van deze beginnerscursus Duits kun je o.a.:

 • onvoorbereid een gesprek voeren over alledaagse onderwerpen.
 • een eenvoudige tekst of persoonlijke brief schrijven.
 • de hoofdlijnen van een artikel in een Duitse krant of een Duits tijdschrift begrijpen.
 • hoofdpunten van radio- of tv-programma’s begrijpen.
Meer over het Common European Framework (CEF)

Het Common European Framework of Reference beschrijft de taalvaardigheidsniveaus voor de verschillende Europese talen. Vaak staat het niveau ook vermeld op het behaalde diploma of certificaat. Wil je taalcursussen vergelijken, kijk dan goed naar het te behalen eindniveau.

Meer over het Common European Framework.

Vervolgopleiding

Wil je na de cursus Duits voor beginners de taal op een hoger niveau leren beheersen? Dan is de cursus Duits voor gevorderden een prima vervolgcursus.

Behaal een internationaal erkend diploma

Als je wilt kun je aan het eind van de cursus een officieel examen afleggen bij het Goethe-Institut. Hiermee behaal je het internationaal erkende diploma Zertifikat Deutsch (ZD B1). Een mooie toevoeging op je cv!

Het examen wordt samengesteld en gecorrigeerd door het Goethe-Institut, maar kan in Nederland worden afgelegd. Meer informatie vind je op de website van Goethe-Institut.

Aan het afleggen van het examen zijn kosten verbonden. Deze vind je bij de tab Studieduur en kosten.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een taalcursus van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Al met een half uurtje studeren per dag leer je de taal. Hieronder vind je de geadviseerde studieduur.

Studieduur: 8 maanden

Langer over de cursus doen? Geen probleem!

Wil of kun je de taalcursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Je mag langer over cursus doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je krijgt dan nog steeds begeleiding door je persoonlijke taaldocent en kunt gebruikmaken van alle online tools. Dit kost je niets extra. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Spoedcursus? Studeer twee keer zo snel

Bij deze cursus ontvang je al je lesmateriaal in één keer thuis. Sneller studeren kan dus ook!

 • Behaal supersnel resultaat.
 • Bepaal zelf je tempo.
 • Al het lesmateriaal meteen in huis.
 • Altijd een snelle reactie van je docent.
Kosten

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 8 x € 39,00 (€ 48,75)
Inschrijfkosten
: € 29,50 (éénmalig)

Wil je de cursus volgen inclusief extra lessen basisgrammatica van het Nederlands? Dan duurt de cursus één maand langer en betaal je éen maand extra lesgeld.

Het lesgeld is inclusief:

 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Na afronding van de cursus Duits voor beginners kun je deelnemen aan een officieel examen van het Goethe-Institut. Meer informatie over de kosten hiervan vind je op de website van het Goethe Institut.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

 • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
 • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
 • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Lesgeld thuisstudie
8 x € 39,00 (€ 48,75) 20% korting
Studieduur
8 maanden
Niveau
B1
Diploma
Diploma van het Goethe Institut

Het is mogelijk om de opleiding 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.

Nog dagen! Laatste dag! Laatste kans!
Gratis BladCadeau t.w.v. €50,-

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.

Meer over deze actie

Kom naar de open dag op 28 januari of 8 februari!

Tijdens de open dagen kom je alles te weten over thuis en klassikaal studeren bij de LOI, de MBO- en HBO- opleidingen en de beroepsgerichte cursussen, en de online leeromgeving. Ook krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen en je te laten adviseren over je studiekeuze.

Meld je aan