Sociale hygiëne

Groei door.
Bewaard
Vergelijk

Te vergelijken opleidingen

Je kunt maximaal 3 opleidingen vergelijken

Nu vergelijken
071 - 545 1234 Contact

voor

Je zoekopdracht heeft helaas geen resultaten opgeleverd

Gevonden opleidingen

Geen opleidingen gevonden

Naar alle zoekresultaten

Relevante vakgebieden

Geen vakgebieden gevonden

Overige zoekresultaten

Geen pagina gevonden

Veelgestelde vragen

Vakgebied

Sociale hygiëne

Met de cursus Sociale hygiëne leer je alles over de horecamarkt en het opzetten van een sociaal hygiënebeleid. Deze toegankelijke cursus is verplicht als je een horecabedrijf hebt.

In het kort

In het kort

Met de cursus Sociale hygiëne leer je alles over de horecamarkt en het opzetten van een sociaal hygiënebeleid. Deze toegankelijke cursus is verplicht als je een horecabedrijf hebt.

Thuis studeren
5 x € 31,00 (€ 44,29) 30% korting
Studieduur
5 maanden
Diploma
Verklaring Sociale Hygiëne
Erkenningen
SVH
Benodigde vooropleiding
Geen

Met de cursus Sociale hygiëne haal je in korte tijd de Verklaring Sociale Hygiëne. Dit diploma is wettelijk verplicht voor iedereen die een horecabedrijf wil starten. Als beheerder, bedrijfsleider en/of ondernemer in het horeca- en slijtersbedrijf draag je immers grote verantwoordelijkheden. Zo moet je weten hoe je om moet gaan met situaties waarbij alcohol-, drugs- of gokverslavingen een rol spelen. De veiligheid van je klanten moet gewaarborgd zijn. De cursus Sociale hygiëne is de perfecte voorbereiding op het officiële examen van de SVH.

Daarom kies je voor de cursus Sociale hygiëne

  • Korte en toegankelijke cursus.
  • Wettelijk verplicht voor iedereen die een horecabedrijf leidt.

Doelgroep

Doelgroep en beroep

De cursus Sociale hygiëne is voor iedere ondernemer, manager, leidinggevende of medewerker in de horeca of slijterij die op verantwoorde wijze alcohol wil schenken en/of verkopen.

Er zijn drie manieren om de Verklaring Sociale Hygiëne, erkend door de SVH, te halen: je kunt Sociale hygiëne als afzonderlijke module volgen, maar ook als geïntegreerd onderdeel van een van onze horeca-opleidingen. Naast wettelijk verplichte kennis, doe je ook productkennis op. Het wordt sterk aangeraden één van deze twee opleidingen te kiezen, als je nog niet over deze productkennis beschikt.

In slechts vijf maanden bereidt de cursus Sociale hygiëne je intensief voor op het examen. Na succesvolle afronding ontvang je de Verklaring Sociale Hygiëne. Dit diploma is verplicht in ieder horeca- en slijtersbedrijf en andere organisaties waar alcohol geschonken of verkocht wordt.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Sociale hygiëne

De cursus

Inhoud van de cursus Sociale hygiëne

De cursus Sociale hygiëne bespreekt de onderwerpen De horecamarkt en de slijters-/wijnhandel, Alcohol- en drugsgebruik & gokverslaving, Inrichtingseisen en Sociaal hygiënebeleid.

Tijdens de cursus leer je welke verantwoordelijkheden een ondernemer in het horeca- en slijtersbedrijf moet hebben, hoe hij of zij de veiligheid en het welzijn van klanten garandeert en hoe een goed sociaal hygiënebeleid eruitziet.

Meer over de inhoud

In de cursus wordt onder meer aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

De horecamarkt en de slijters-/wijnhandel

De formules van de verschillende bedrijven in de horeca, slijtersbranche en wijnhandel komen aan bod en je leert om een dergelijk concept op te zetten. Bovendien wordt getoond hoe marketinginstrumenten kunnen worden ingezet bij het ontwikkelen van een bedrijfsformule. Ook leer je om je gastvrijheidsconcept aan te passen aan de doelgroep, klanten binnen te halen en klanten tevreden te houden.

Alcohol- en drugsgebruik & gokverslaving

Een horecaondernemer of slijter kan te maken krijgen met negatief gedrag van klanten. Dit gedrag kan voortkomen uit een verslaving aan alcohol, drugs of gokken. Dit hoofdstuk bespreekt de effecten van deze middelen en hoe je kunt reageren in situaties waarbij alcohol-, drugs- of gokverslavingen een rol spelen. Zo geef je klanten een gevoel van veiligheid. Ook de wettelijke regels over alcohol, drugs en kansspelen komen aan bod.

Inrichtingseisen

Een horeca- of slijtersbedrijf moet van de overheid aan bepaalde eisen voldoen. Deze module bespreekt welke bouwkundige en technische inrichtingseisen er bestaan en met welke ruimtelijke voorzieningen rekening gehouden moet worden. Ook komt de veiligheid van klanten, medewerkers en de naaste omgeving van het bedrijf uitgebreid aan bod en worden de voor- en nadelen van de diverse maatregelen besproken.

Sociaal hygiënebeleid

Om een goed sociaal hygiënebeleid op te zetten, wordt de informatie uit alle voorgaande hoofdstukken samengevoegd. Het sociaal hygiënebeleid moet op een goede manier aan de medewerkers en klanten of gasten gecommuniceerd worden. Daarom krijg je in dit deel voorbeelden en tips over het opzetten van een sociaal hygiënebeleid en leer je meer over de middelen om effectief te communiceren.

Examens en diploma

Examen

Het examen wordt dagelijks online afgenomen op meerdere locaties in Nederland. Na het behalen van het examen ontvang je de Verklaring Sociale Hygiëne. Je kunt je online aanmelden voor het examen op www.svh.nl.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Diploma

Na succesvolle afronding van het SVH-examen, ontvang je de Verklaring Sociale Hygiëne. Dit diploma is verplicht voor elke ondernemer of bedrijfsleider van een horeca- en/of slijtersbedrijf. Wanneer je een eigen horecabedrijf wilt starten, raden we je aan om naast deze opleiding ook de LOI-cursus Restaurantbedrijf te volgen.

Geen diploma? Vraag een studieverklaring aan

Wil of kun je geen examen afleggen, maar heb je wel alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.

De kwaliteitsgarantie van de LOI

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Wil je alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven? Het kan bij de LOI. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Maar zeker niet alleen, want je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt. Opdrachten insturen en vragen stellen kan op elk moment bij je eigen docent. En zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de opleiding? Dan krijg je natuurlijk praktijkdagen. Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Tot slot krijg je bij de opleiding slimme online studietools voor effectieve, extra ondersteuning. Dat alles bij elkaar maakt een thuisstudie bij de LOI de slimste weg naar een erkend diploma.

Maximale flexibiliteit
”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

”Ik kan mijn studie heel goed combineren met mijn werk en gezin.”
Désirée Buenen

Studeert bij de LOI

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.

Online leeromgeving met effectieve studietools

De online leeromgeving, LOI Campus, geeft op elk moment inzicht in je opleiding en vorderingen. Met onder andere een agenda, examengegevens, cijferoverzicht en contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Daarnaast is de leeromgeving hét platform om effectief te leren met online studietools. Zo vind je er o.a. een overzichtelijk leerpad en een slimme kennistrainer. Bij steeds meer opleidingen kun je via LOI Campus online hoorcolleges volgen of zelfs live webcolleges.

Studeren vanuit het buitenland

Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit. Ook vanuit het buitenland studeren is dus heel goed mogelijk! De communicatie met de docent en medestudenten verloopt namelijk gewoon via internet. Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat eventuele contact- of praktijkdagen alleen in Nederland worden georganiseerd. Bij een aantal opleidingen is het bijwonen van deze dagen verplicht. De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

Professionele begeleiding
Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het werkveld van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Studieduur

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 5 maanden

Hoeveel tijd kost mijn studie

Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de opleiding besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van de beschikbare tijd en je ervaring kan dit meer of minder zijn. Is het druk op het werk of in je privésituatie, of heb je tijdelijk juist meer tijd te besteden? Geen probleem! De studie past zich aan jou aan.

Langer over de opleiding doen? Geen probleem!

Wil of kun je de opleiding niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-opleidingen mag je langer over de opleiding doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur (met een minimum van 12 maanden). Je behoudt recht op persoonlijke begeleiding door deskundige docenten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere opleiders!

Studietijd halveren? Dat kan!

Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen.

Lesgeld

Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.

Lesgeld : 5 x € 31,00 (€ 44,29)

Via de regeling Scholingsaftrek, kun je van de belasting een flink deel van je studiekosten terugkrijgen. Bekijk hieronder hoeveel.

Studiekosten fiscaal aftrekbaar

Is de opleiding gericht op je (toekomstige) werk? Dan zijn de kosten van je opleiding (les-/collegegeld, examenkosten, reiskosten, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit. 

Het bedrag dat je terugkrijgt bij een HBO-bacheloropleiding loopt, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk op tot € 1.000,- per jaar. En reken bij een MBO-opleiding of een cursus op ongeveer € 300,- tot ruim € 600,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. Bekijk hieronder uitgebreide rekenvoorbeelden van belastingteruggave.

HBO-bachelor Rechten
Collegegeld p/j € 2.028,00
Examenkosten € 708,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 894,96 - € 1.292,72*
MBO Apothekersassistent
Collegegeld p/j € 1.059,00
Examenkosten € 468,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 459,72 - € 644,04*
Bewindvoerder
Collegegeld p/j € 1.040,00
Examenkosten € 110,00
Drempel € 250,00
Jouw voordeel € 324,00 - € 468,00*

*Per jaar, afhankelijk van je belastingschaal (37%, 40% of 52%).

Bekijk alle informatie en voorwaarden op www.belastingdienst.nl
Bekijk hier of er nog meer financiële regelingen van toepassing zijn op deze opleiding

Examenkosten

De examenkosten bedragen €155,25.

Betaalt de werkgever?

Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten voor een opleiding op zich te nemen. Een opleiding leidt immers tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Betaalt de werkgever? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Voordelen voor werkgevers

LOI Zakelijk is de ideale partner bij het opleiden van werknemers. Naast het vaste opleidingsaanbod biedt LOI Zakelijk volledig opmaatgemaakte opleidingsprogramma’s op elk niveau. Incompany, via thuisstudie of door middel van klassikaal onderwijs. De opleidingen van de LOI zijn altijd flexibel en daardoor in te passen in elk werkschema en te combineren met andere bezigheden.

De voordelen:

  • Maatwerk mogelijk voor elke branche, voor elk leerdoel
  • Breed aanbod van o.a. erkende MBO- en HBO-opleidingen
  • Flexibele studiemethode, goed te combineren met een baan
  • Incompany, klassikaal of thuis studeren
  • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten

Meer weten over de mogelijkheden? Bel 071 - 545 1234 of stuur een e-mail.

Inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort.

Thuis studeren
5 x € 31,00 (€ 44,29) 30% korting
Studieduur
5 maanden
Diploma
Verklaring Sociale Hygiëne
Erkenningen
SVH
Benodigde vooropleiding
Geen
14 dagen vrijblijvend op proef

Voldoet de opleiding niet aan je verwachting? Dan kun je deze binnen 14 kalenderdagen zonder opgaaf van redenen beëindigen.

Nog dagen! Laatste dag! Actie verlengd!
Aantrekkelijke tijdschriftenactie

Tijdelijk ontvang je bij inschrijving een BladCadeau t.w.v. € 50,- voor een abonnement naar keuze. Het abonnement stopt automatisch na afloop, je zit dus nergens aan vast.
Meer over deze actie

Tijdelijk 30 procent korting

Starten met een thuisstudie is nu wel heel aantrekkelijk. Want tijdelijk krijg je 30% korting op het lesgeld.
Naast deze korting profiteer je nu bovendien van een mooie actie. Dubbel voordeel dus!