Inclusief lesmateriaal
Je ontvangt alle benodigde studiematerialen thuis. Het lesmateriaal is inclusief de Hygiënecode voor de horeca.
Wil jij een HACCP-certificaat behalen? Met de LOI-cursus HACCP en voedselveiligheid leer je de hygiënecode kennen én toepassen binnen jouw bedrijf. Ook leer je zelf een HACCP-plan opstellen. Hiermee borg je de voedselveiligheid in je bedrijf en voorkom je sancties van de NVWA. Een HACCP-plan is wettelijk verplicht voor iedere horeca-onderneming. Met de cursus HACCP en voedselveiligheid ben jij straks klaar om aan deze wettelijke verplichting te voldoen.
Persoonlijk advies of extra informatie?
Voor horecazaken, zoals een restaurant, café of cateringbedrijf, gelden strenge regels m.b.t. hygiëne en voedselveiligheid. Logisch! Je wilt immers niet dat je klanten ziek worden. Om de voedselveiligheid te waarborgen is er de Hygiënecode voor de horeca. Hierin staan alle regels en eisen m.b.t. hygiëne en veiligheid beschreven. Als horeca-ondernemer ben jij ervoor verantwoordelijk dat al je medewerkers volgens de Hygiënecode HACCP werken.
Wil jij een HACCP-certificaat behalen? Met de LOI-cursus HACCP en voedselveiligheid leer je de hygiënecode kennen én toepassen binnen jouw bedrijf. Ook leer je zelf een HACCP-plan opstellen. Hiermee borg je de voedselveiligheid in je bedrijf en voorkom je sancties van de NVWA.
Een HACCP-plan is wettelijk verplicht voor iedere horeca-onderneming. Met de cursus HACCP en voedselveiligheid ben jij straks klaar om aan deze wettelijke verplichting te voldoen.
De cursus HACCP en voedselveiligheid is bestemd voor ondernemers en managers in de horeca. Ook voor andere horecamedewerkers biedt deze cursus waardevolle kennis.
Om deze cursus te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist.
De cursus HACCP en voedselveiligheid behandelt de volgende onderwerpen:
Wet en regelgeving
Je leert de wet- en regelgeving in het kader van de voedselveiligheid kennen. Daarbij is o.a. aandacht voor de Codex Alimentarius, de Europese Hygiëneverordening, hygiënecodes van de brancheverenigingen en voor bedrijfsregels.
Risico’s in voedselveiligheid
Dit onderdeel gaat in op de risico’s die er zijn bij het bereiden en bewaren van voedingswaren en dranken. Je leert bijvoorbeeld over biologische, chemische en fysische contaminatie. Ook leer je onder welke omstandigheden micro-organismen zoals schimmels of bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. Bovendien is er aandacht voor de ziekteverschijnselen die op kunnen treden bij bijvoorbeeld Salmonella, Listeria of het Norovirus.
De NVWA
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert of horecabedrijven zich aan de geldende wet- en regelgeving houden. In dit onderdeel worden de taken van de NVWA besproken en leer je in welke situatie de NVWA sancties zoals een boete of een (tijdelijke) sluiting op kan leggen.
Hygiënecode voor de horeca
Dit onderdeel gaat nader in op de regels uit de Hygiënecode voor de horeca. Welke eisen gelden er bijvoorbeeld voor de bedrijfsruimte? Hoe kan training en instructie worden gegeven aan medewerkers? Welke regels gelden er voor persoonlijke hygiëne? Hoe moeten werkprocessen uitgevoerd worden? Ook is er aandacht voor de temperatuur-eisen bij bijvoorbeeld ontvangst, opslag en bereiding van levensmiddelen. Tot slot wordt ingegaan op de eisen m.b.t. schoonmaken, ongediertebestrijding en levensmiddelenafval.
Het HACCP-plan
Dit onderdeel behandelt de zeven stappen voor het opstellen van een HACCP-plan. In het HACCP-plan worden de gevaren voor de voedselveiligheid in een bedrijf in kaart gebracht. Ook wordt voor ieder risico beschreven hoe dit wordt gemonitord en wat het bedrijf en de medewerkers moeten doen om het risico te beheersen. Aan de hand van wat je leert, ga je in dit onderdeel zelf een HACCP-plan opstellen.
Je ontvangt alle benodigde studiematerialen thuis. Het lesmateriaal is inclusief de Hygiënecode voor de horeca.
De cursus wordt afgesloten met een eindopdracht. Deze kun je thuis maken wanneer jij er aan toe aan. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.
Succesvolle afronding van deze cursus geeft recht op het LOI-diploma HACCP en voedselveiligheid.
Wij werken bij deze opleiding samen met Diplomasafe.
Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.
Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.
Ook vanuit het buitenland kun je zonder problemen aan de slag. Contact met docenten en medestudenten loopt gewoon via internet. Houd er wel rekening mee dat de meeste examens alleen in Nederland plaatsvinden (flexibele examens deels ook in Paramaribo en Willemstad).
Ook eventuele fysieke contact- of praktijkdagen worden uitsluitend in Nederland georganiseerd. Deze zijn soms verplicht, maar de data worden altijd ruim op tijd bekendgemaakt, zodat je je reis goed kunt plannen.
Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen.
Bij LOI studeer je volledig op jouw manier: waar, wanneer en hoe snel je wilt. Door flexibel online studeren kun je je opleiding gemakkelijk combineren met werk en privé. Je krijgt begeleiding van ervaren docenten die altijd voor je klaar staan.
In de persoonlijke online leeromgeving, LOI Campus, volg je gemakkelijk je voortgang. Je hebt direct contact met docenten en medestudenten en je vindt er handige online tools die je helpen om slim en doelgericht te studeren.
Je krijgt altijd online begeleiding. Onze docenten hebben ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Zij weten precies wat er in de praktijk belangrijk is en gebruiken die kennis om jou te begeleiden..
| Omschrijving | Bedrag |
|---|---|
| Collegegeld Online | 2 x € 199,00 |
| Examengeld LOI | 2 x € 49,00 |
| Inschrijfkosten en dossiervorming | € 35,00 (éénmalig) |
Betaalopties LOI
Goed om te weten