hbo-opleidingen

Van korte programma’s tot volledige bachelors

"Ik wil meer verantwoordelijkheid"
Pien van Roosmalen,
studente HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

Van korte programma’s tot volledige bachelors

"Ik wil meer verantwoordelijkheid"
Pien van Roosmalen,
studente HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

LOI Hogeschool: groot geworden door kwaliteitsopleider te zijn

LOI Hogeschool is dé keuze als je verzekerd wilt zijn van goed onderwijs bij een betrouwbare hogeschool. Of je nu kiest voor klassikaal studeren of thuisstudie, LOI Hogeschool voldoet aan de hoogst haalbare kwaliteitseisen en selecteert de beste docenten om je van start tot diploma te begeleiden. Deze kwaliteit vertaalt zich in keurmerken die nationaal en internationaal (h)erkend worden waardoor jij sterk staat op de arbeidsmarkt. Bekijk het aanbod, van korte programma’s tot volledige bachelors. De HBO-opleiding van je keuze zit er zeker bij. 

 NVAO Ministerie van OCW

LOI Hogeschool 20 jaar

Dit jaar bestaat LOI Hogeschool 20 jaar! En daar zijn we best een beetje trots op. Onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van onderwijs maakt waar we nu staan en is waar studenten van profiteren. In de loop van de jaren heeft LOI Hogeschool zich ontwikkeld tot hogeschool van formaat, letterlijk en figuurlijk. Met jaarlijks zo’n 20.000 HBO-studenten, en meer dan 300 HBO-opleidingen die steeds weer aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Ontdek de kracht van LOI Hogeschool.

Bekijk de tijdlijn

LOI Hogeschool 20 jaar

Aantrekkelijke acties bij alle HBO-opleidingen

Schrijf je nu in voor de HBO-opleiding van je keuze. Want tijdelijk profiteer je bij alle HBO-opleidingen van aantrekkelijke acties. Zoals een iPad mini-actie bij alle volledige HBO-bacheloropleidingen en Associate degrees. En een bioscoopactie bij alle post-bacheloropleidingen en korte HBO-programma’s.

Lees verder

iPad met biosbonnen

Nog dagen!

Laatste dag!

Wegens succes verlengd!

Kies je HBO-opleiding

Een kort HBO-programma met snel resultaat op je cv of een volledig bachelorprogramma voor een stevige basis op de lange termijn? Bij LOI Hogeschool vind je altijd de HBO-opleiding die aansluit op je wensen en ambitie. Veel opleidingen zijn bovendien naar keuze klassikaal of als thuisstudie te volgen.

HBO-bacheloropleidingen

Met een vierjarige bacheloropleiding behaal je een erkend bachelorgetuigschrift en mag je de officiële en beschermde bachelortitel achter je naam zetten. Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd en hebben daarmee het hoogst haalbare kwaliteitsstempel.

Bekijk het aanbod

Associate degrees

Associate degrees leiden in 2 jaar op voor specifieke functies en beroepen waar binnen het bedrijfsleven behoefte aan is. De Associate degree is een wettelijke graad in het hoger beroepsonderwijs, waarmee een NVAO erkend diploma wordt behaald.

Bekijk het aanbod

Korte HBO-programma’s

Snel je cv versterken en je specialiseren op een bepaald vlak? Volg dan een kort HBO-programma. Alle korte HBO-programma’s zijn onderdeel van NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleidingen en vormen een waardevolle aanvulling op je cv.

Bekijk het aanbod

Post-bachelors

Beschik je al over een bachelorgetuigschrift? Met een Post-bacheloropleiding zet je de volgende carrièrestap. Je verdiept je kennis op een hoog niveau en bent na afronding klaar voor een topfunctie.

Bekijk het aanbod

Trainingen

Met de trainingen van de LOI kun je in korte tijd professionele vaardigheden aanscherpen of nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Je krijgt praktische handvatten aangereikt om snel meer resultaat te boeken.

Bekijk het aanbod

"Wie bij de LOI afstudeert, is verzekerd van kwaliteit"
Oscar Helfferich

Businessunitmanager bij de LOI

"Wie bij de LOI afstudeert, is verzekerd van kwaliteit"
Oscar Helfferich

Businessunitmanager bij de LOI

Studeren met subsidie? Ontdek de mogelijkheden

Er zijn verschillende subsidieregelingen voor studenten en werkgevers waarmee je de netto opleidingskosten aanzienlijk kunt verlagen. In een aantal gevallen is studeren zelfs helemaal gratis. Zo wordt studeren extra aantrekkelijk.

Ontdek de mogelijkheden

LOI Klassikaal

-  Keuze uit meer dan 300 opleidingen.
-  Erkend HBO, MBO en korte cursussen.
-  Op locaties door heel Nederland.

Bekijk het aanbod
LOI Klassikaal

-  Keuze uit meer dan 300 opleidingen.
-  Erkend HBO, MBO en korte cursussen.
-  Op locaties door heel Nederland.

Bekijk het aanbod

Open dag of informatieavond

Meerdere keren per jaar organiseren wij een open dag of informatieavond voor onze MBO- en HBO-opleidingen. Tijdens de open dag of informatieavond kun je voorbeelden van het lesmateriaal inzien, de digitale leeromgeving bekijken, presentaties bijwonen, vragen stellen aan studievoorlichters en opleidingsmanagers of een persoonlijk studieadvies krijgen. De eerstvolgende mogelijkheid is in februari. Houd de website in de gaten om je aan te melden.  

Kwaliteitsgarantie

Bij de LOI staat kwaliteit voorop. De opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel geaccrediteerd op grond van de WEB en de WHW, voor zover ze onder de reikwijdte van deze wetten vallen. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. En is de kwaliteitsborging van LOI MBO College onlangs als ‘goed’ beoordeeld door de Inspectie van het Onderwijs.

Lees meer

Studiemethode

Klassikaal of thuis studeren, aan jou de keuze

Heb je graag een extra stok achter de deur en wil je medestudenten en docenten ontmoeten in de klas? Kies dan voor onze klassikale methode. Hierin is het beste van klassikaal onderwijs en thuisstudie verenigd tot het meest effectieve onderwijs dat je kunt krijgen.
Wil je liever volledig flexibel zijn en hecht je minder waarde aan het klassikale aspect? Kies dan voor onze efficiënte thuisstudie methode. Hierbij ben je 100% flexibel om de opleiding te volgen waar en wanneer je maar wilt, terwijl je toch een eigen docent hebt die je begeleidt en op elk moment vragen kunt stellen.

Professionele begeleiding

Topdocenten uit de praktijk

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die de klassikale bijeenkomsten verzorgen én je via internet ook persoonlijk begeleiden in de tussenliggende weken. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Klassikale bijeenkomsten in kleine groepen

Bij de klassikale opleidingen wordt in kleine groepen gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van leerstof, maar discussie met medestudenten, boeiende presentaties, (business)cases en training van competenties. De docent daagt je daarbij uit het beste uit jezelf te halen. En biedt veel ruimte voor inbreng van de eigen werksituatie. Theorie en praktijk worden zo optimaal geïntegreerd.

Nieuws

Nieuw! Klassikale trainingen; veel resultaat in weinig tijd

Met de klassikale trainingen van de LOI kun je in korte tijd professionele vaardigheden aanscherpen of nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Je krijgt praktische handvatten aangereikt om snel meer resultaat te boeken. De bijeenkomsten staan onder leiding van gespecialiseerde, ervaren trainers die ruimschoots hun sporen hebben verdiend in de praktijk. Daarbij wordt er gewerkt in kleine groepen zodat er veel ruimte is voor inbreng van de eigen werksituatie. Deze werkwijze resulteert in zeer praktijkgerichte trainingen met een hoog leerrendement.

Lees hier alles over de trainingen

Trainingen

Ontvang tot € 2.500,- subsidie voor je opleiding

Zoek je werk of wil je een andere baan? En wil je daarvoor een opleiding volgen? Dan is het goed om te weten dat je d.m.v. een ‘Scholingsvoucher voor werkzoekende’ hiervoor tot € 2.500,- subsidie kunt aanvragen bij het UWV!

Een flink bedrag, waarmee je in de meeste gevallen je gehele opleiding kunt bekostigen. De subsidie geldt voor alle kosten die horen bij de opleiding. Zoals inschrijfkosten, lesgeld en examengeld.

Lees meer over deze regeling

Scholingvoucher

LOI Hogeschool: veel aandacht voor internationalisering

De wereld internationaliseert. Bedrijven opereren steeds vaker in een internationale context. Professionals werken samen en concurreren met collega’s uit verschillende landen en maken carrière binnen én buiten Nederland. Voor succes op de arbeidsmarkt is het dan ook van groot belang dat een opleiding hierbij aansluit. Taalkennis en interculturele vaardigheden spelen daarbij een belangrijke rol. Diploma’s dienen herkenbaar te zijn, ook over de grenzen heen. Internationale vakkennis is onmisbaar en behaalde kwalificaties moeten aansluiten bij internationale standaarden.

Lees meer

Internationalisering

LOI Hogeschool krijgt als enige particuliere hogeschool hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg

Onlangs doorliep LOI Hogeschool de Instellingstoets kwaliteitszorg (ITK) van de NVAO en kreeg daarbij op alle punten een positief oordeel. Het positieve oordeel bewijst dat LOI Hogeschool de kwaliteit van haar opleidingen volledig kan garanderen. De NVAO is een onafhankelijke overheidsorganisatie die de kwaliteit van het hoger onderwijs bewaakt.

Lees meer

"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk
"Groeien met ‘alle hens aan dek’. LOI Zakelijk maakt het mogelijk"
Naar LOI Zakelijk

Gratis studiegids

Vraag nu een studiegids naar keuze aan. In de gids staan alle opleidingen in het gekozen interessegebied en vind je alle informatie om een goede keuze te maken. Je ontvangt de gids binnen enkele dagen thuis.

Vraag nu een gids aan

Studiegidsen

Gratis beroepsinteressetest

Twijfel je welke richting je op wilt of welke opleidingen en beroepen het beste aansluiten bij je interesses en ambities? Met de gratis beroepsinteressetest kom je er snel achter. Deze test is een van de nauwkeurigste beroepsinteressetests van Nederland die op dit moment op internet te vinden is.

Doe de beroepsinteressetest

Beroepsinteressetest

Studieadvies en contact

Bel 071 - 545 1234

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? Onze studieadviseurs helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze.

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 14:00

Contact Vraag studieadviesgesprek aan