Pien van Roosmalen

Studente HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

Pien van Roosmalen

Studente HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

Waarom ben je deze opleiding gaan volgen?

”Ik heb hiervoor de MBO 4-opleiding Onderwijsassistent gevolgd. Daar is echter weinig werk in te vinden. Bovendien wil ik méér. Ik wil graag zelf de verantwoordelijkheid voor een hele klas hebben. Met een hele groep werken en niet alleen met een paar kinderen. Meer mijn eigen ding doen en echt een band met de kinderen opbouwen.”

Wat is je doel met deze opleiding?

”Uiteindelijk wil ik fulltime mijn eigen klas. Welke groep van de basisschool dat is, maakt me niet uit. Elke groep heeft zijn leuke kanten. Het belangrijkste is het creëren van een prettig en veilig leerklimaat. Ik vind het heel belangrijk dat ieder kind zich prettig voelt in de klas. Dat een kind naar me toe komt als er iets is. Dan leg ik ook alles opzij en ga ik met dat kind praten. Die rekenles komt daarna wel weer.”

Waarom heb je voor LOI Hogeschool gekozen?

”Ik vind de vrijheid en flexibiliteit heel prettig. Vorig jaar ben ik bijvoorbeeld twee maanden naar Aruba geweest. Ik was er toen echt aan toe om zoiets te doen, maar zat ook in mijn stagejaar. Dat was echter geen probleem. Ik heb op Aruba doorgewerkt aan de theorie en mijn stage na die twee maanden weer opgepakt en zo mijn stagejaar gewoon gehaald. Het is heel fijn dat dat kan!”

Hoe gaat het studeren in de praktijk?

”Ik heb geen vast studieschema, ik ben niet zo’n planner. Maar als ik er voor ga zitten, ga ik er ook echt voor en stuur ik op een dag meerdere opdrachten in. Ik krijg altijd snel een reactie op mijn opdrachten, dat is heel fijn. Wat ik ook heel handig vind, is dat ik zelf mijn examens in kan plannen. Ik hoef me niet aan te passen, maar plan ze wanneer ik tijd heb om te leren. Ideaal!”

Wat is het belangrijkste wat je tot nu toe hebt geleerd?

”Wat me tot nu het meest is bijgebleven, is de praktijkdag bewegingsonderwijs. De docent was heel gedreven en praktisch, echt een professional met hart voor het vak. Hij liet ons bijvoorbeeld echt ervaren hoe het voelt om dingen op een bepaalde manier aan te pakken. Zo ontdek je dat er verschillende manieren zijn. Theorie en praktijk liepen door elkaar heen en juist daardoor ging het theorie-examen uiteindelijk ook heel soepel. Ik vond die dag een hele zinvolle toevoeging!”

Over het vakgebied Onderwijs en Pedagogiek

In het vakgebied Onderwijs en Pedagogiek heb je veel uitdagingen én een grote verantwoordelijkheid. De LOI biedt keuze uit meerdere (volledige) MBO- en HBO-opleidingen, praktijkgerichte cursussen en specialisaties die gevolgd kunnen worden als bijscholing.