Een combinatie van thuisstudie en klassikaal onderwijs is voor veel mensen ideaal. Het grootste deel van de tijd ben je lekker zelf aan het werk. In je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt. Om de drie weken duik je een dag de klas in óf ontmoet je elkaar online via virtual classrooms. En dát heeft zo zijn voordelen! Benieuwd naar de zeven belangrijkste voordelen van LOI Klassikaal+? Lees dan snel verder.

 

1. Het beste van twee werelden

Wist je dat je bij een klassikale opleiding van de LOI de ene keer in de klas les hebt en de andere keer thuis via virtual classrooms? Het beste van twee werelden dus! Met deze combinatie van lessen op locatie en virtueel bespaar je veel tijd terwijl je wél dat persoonlijke contact hebt.

Eens in de drie weken trek je de voordeur (of de deur van je thuiswerkplek) achter je dicht en word je omringd door docenten en klasgenoten die net zo gedreven zijn als jij. Je kiest zelf het moment: door de week in de avond of op vrijdag of zaterdag.

Meer weten over virtual classrooms?

2. Leren met gelijkgestemden

In een klas met meerdere gelijkgestemden gaat het leren makkelijker; iedereen heeft er immers bewust voor gekozen om de opleiding of cursus te volgen. De sfeer in de klas is dus heel anders dan dat je gewend bent van vroeger op school. Iedereen is volwassen en heel gemotiveerd om zijn diploma of certificaat te behalen. Je ontmoet gelijkgestemden, je kunt elkaar helpen én elkaar door moeilijke momenten heen slepen. Naast dat het handig is om met gelijkgestemden te leren, is een studie volgen samen met anderen wel zo leuk en gezellig. En wie weet houd je er nog mooie vriendschappen aan over. Of de liefde van je leven. Het zou niet de eerste keer zijn.

3. Langer studeren zonder meerkosten

Wist je dat de klassikale opleidingen van de LOI speciaal zijn ontworpen voor professionals met een drukke baan en andere bezigheden? Een LOI-opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. Ze bieden maximale flexibiliteit. Zo bepaal je zelf hoeveel uur je per week studeert. Handig als je snel klaar wilt zijn, maar ook als het wat langer mag duren. Je mag namelijk tot 2x zo lang over je studie doen, met een maximum van zes jaar. Zonder meerkosten.

4. Stok achter de deur

Je hebt een veeleisende baan en een druk privéleven. Er moet gesport worden, je houdt je sociale netwerk graag up-to-date en ook thuis is er altijd wel wat te doen. Een studie kan er ook nog wel bij, denk je. Maar vergeet niet dat een zelfstudie een ijzeren discipline vergt. Je moet het echt helemaal zelf doen. Kun je die verantwoordelijkheid aan? Een klassikale opleiding is de ultieme stok achter de deur. Je hebt eens in de drie weken les in de avond of op vrijdag of zaterdag. En dan wil je wel je huiswerk afhebben, zodat je de docent en je medestudenten kunt laten zien dat je serieus én gemotiveerd bent.

5. Professionele begeleiding op elk moment

Je kiest voor een opleiding omdat je extra kennis en vaardigheden wilt opdoen. Een deel van de lesstof zal dus helemaal nieuw voor je zijn. En ingewikkeld. En het zit in onze menselijke aard om moeilijke klusjes op de lange baan te schuiven. In plaats van je op je werkkamer vast te bijten in de materie, bedenk je ineens dat je nog boodschappen moet doen. Of dat de hond al héél lang niet is uitgelaten. Volg je een klassikale opleiding, dan laat je alles wat je boven de pet gaat gewoon uitleggen door je docent. Tijdens de lessen, maar ook daarbuiten. Je stelt je vragen per mail, via de online leeromgeving of zelfs via WhatsApp en dan krijg je nog antwoord ook.

Wist je dat je alleen bij de LOI ook in de tussenliggende weken bij je docent terecht kunt? Voor vragen, extra uitleg of feedback op een opdracht. Zo hoeft je studie dus nooit stil te staan! Ook handig: als een stage een onderdeel is van je opleiding, treedt je docent op als stagebegeleider.

6. Online leeromgeving met effectieve studietools

Bij elke klassikale opleiding krijg je toegang tot een persoonlijke, online leeromgeving op LOI Campus. Met deze geavanceerde leeromgeving heb je onder andere op elk moment inzicht in je opleiding, vorderingen en de planning van de klassikale bijeenkomsten. Ook de online lessen (virtual classrooms) bereik je via LOI Campus. Daarnaast vind je op LOI Campus mededelingen over de opleiding. Bovendien kun je er eenvoudig contact leggen met docenten en medestudenten én effectief leren met online studietools, zoals online hoorcolleges en live webcolleges. Handig!

7. Hogere scores op toetsen

Wist je dat studenten die klassikaal onderwijs volgen, vaak beter scoren op toetsen dan wie zich thuis in z’n eentje voorbereidt? Dat blijkt uit onderzoek van twee wetenschappers van Rutgers University in New Jersey. Het zit `m vooral in de interactie in de klas. Door de lesstof gezamenlijk te bespreken, blijft het allemaal net wat beter hangen dan wanneer je alles uit de boeken haalt. Ook de vragen aan de docent en feedback van medestudenten op jouw werk kunnen ontzettend leerzaam zijn. Bovendien kun je ervaringen uitwisselen met medestudenten die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied, waardoor je tot nieuwe inzichten komt. En, niet onbelangrijk: je hebt minder prikkels van buitenaf (denk aan je smartphone), waardoor je meer gefocust bent.