Toon 0 resultaten

Nieuwe subsidieregeling SLIM
Leren en ontwikkelen in het mkb

 

Nieuwe subsidieregeling SLIM
Leren en ontwikkelen in het mkb

 

Om het mkb te stimuleren tot het ontwikkelen van een omgeving waarin werknemers zich kunnen ontwikkelen, heeft de minister van SZW de nieuwe SLIM-subsidieregeling in het leven geroepen. Deze regeling is bedoeld voor initiatieven die gericht zijn op het leren en ontwikkelen binnen het mkb.. Een aantal mogelijkheden binnen deze regeling zijn extra interessant:

Tot € 2.700,- subsidie voor het aanbieden van een MBO praktijkleerplaats

Werkgevers in het mkb kunnen maximaal € 2.700,- subsidie aanvragen voor het aanbieden van een praktijkleerplaats voor een MBO-student die een opleiding via de derde leerweg volgt. Deze vergoeding is een tegemoetkoming in de kosten voor het begeleiden van de student. Alle volledige MBO-opleidingen van de LOI worden aangeboden via de derde leerweg. Het aanvragen van deze subsidie kan ieder jaar van 2 maart 12.00 uur tot en met 31 maart 17.00 uur en van 1 september 09.00 uur tot en met 30 september 17.00 uur.

Krachten bundelen? Tot € 500.000,- subsidie per samenwerkingsverband

Mkb-ondernemingen, onderwijsinstellingen en andere deskundigen die samenwerken aan activiteiten om een leerrijke omgeving te creëren, kunnen per samenwerkingsverband maximaal € 500.000,- subsidie aanvragen (maximaal € 200.000,- per samenwerkingspartner). Dit bedrag kan bijvoorbeeld aangevraagd worden voor de ontwikkeling van opleidingen. Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal twee mkb-ondernemingen. De LOI heeft veel ervaring met het ontwikkelen van opleidingen in samenspraak met werkgevers. We bespreken de mogelijkheden graag met u.

Het aanvragen van subsidie voor een samenwerkingsverband kan jaarlijks van 1 april 9.00 tot 30 juni 17.00. Op onze subsidiepagina vindt u informatie over deze en andere subsidiemogelijkheden.